tiistai 8. syyskuuta 2020

Neulekirja: Villasukkien uudet kaverit

Viime aikoina olen innostunut neulekirjoista. En tiedä, johtuuko se tästä syksystä vai mistä, mutta minusta on ihana selata neulekirjoja. Neulekirjat sinänsä eivät vanhene (ainakaan pahemmin) ja onkin ihana lukea villasukat jalassa mökillä neulekirjaa. Inspiroituminen on taattua! Siksi olikin kiva, kun sain Minervakustannukselta pari neulekirjaa elokuussa, kiitos vielä! Ensimmäisestä eli Villasukkien uudet kaverit -kirjasta tulee omia mietintöjä nyt. 


** kirja saatu Minervakustannukselta      

Ensivaikutelmalta kirja vaikuttaa värikkäältä, mielenkiintoiselta ja sellaiselta, joka ehkä neulekirjarintamalta puuttuisi. Tykkään kirjan kompaktista koosta; sehän mahtuu vaikka (isompaan) käsilaukkuun :D Kirjassa on siis paljon kirjoneuleasusteita sukkien lisäksi. Ja vaikka en ole kovin suuri kirjoneuleiden ystävä, niin tämä kirja sai kyllä minut inspiroitumaan kirjoneuletöistä. Nimittäin vaikuttaa ainakin siltä, että langanjuoksut ovat lyhyitä kirjan neuletöissä, niin aloittajakin uskaltautuisi kokeilemaan näitä ohjeita. Ainakin minulle tuli monen ohjeen kohdalla, että tätä haluaisin yrittää ja kokeilla. Halusin neuloa jotain ohjetta kirjasta ennen kuin kirjoittelen mitään fiiliksiä kirjasta. Kirjassa on myös muutamia muita malleja, jotka eivät ole kirjoneuletta. Pelasin siis varman päälle ja valitsin ensimmäiseksi työksi sellaisen eli ei-kirjoneuleen. Sukkamalli näytti helpolta ja yksinkertaiselta ja sitä se kyllä onkin ainakin näin hetken neulomisen jälkeen. Tämä sukkamalli ei ole vielä valmis ja kerronkin siitä sitten enemmän, kun se on valmis. 


 

Kirjassa on myös hyvin kerrottu vinkit muihin kokoihin malleista ja lisäksi kirjassa on jaoteltu mallit taitotasojen mukaan. Kaikki kirjan mallit ovat aikuisille ja esimerkiksi sukkien koot ovat koosta 36 aina 44 kokoon asti. Kirjassa ohjeiden langat ovat ulkomaalaisia (koska kirjoittajakin on saksalainen) joten kotimaisten lankojen ystävä ei sieltä löydä esimerkiksi Novitan lankoja. Ohjeita on esimerkiksi Schachenmayrin Regia ja Merino Extrafine -langoille ja niitä löytää kyllä Suomesta. Kirjassa ei ole myöskään kerrottu lankavaihtoehtoja, mutta tiheyden ja lankatietojen perusteella ohjeita voi varmastikin soveltaa muille langoille. Itse teen ohjeen mukaista sukkaa Novitan Venla -langalle ja on onnistunut ihan hyvin tähän mennessä.Mitä malleja aion tehdä kirjasta?

Mulla ainakin neulomisnälkä kasvaa aina syödessä eli to knit -lista on varmasti neljän sivun pituinen tämän kirjan ja muiden ideoiden jälkeen. Haluaisin neuloa kännykälle ja/tai tabletin kotelon, kämmekkäät, pipon ja lisää sukkia. Yllätyin nimittäin, että kirjassa oli myös ohje kännykälle ja tabletille. Ehkäpä tablettimme kaipaisi suojaa, sillä aika äskettäin virkkasin kännykän suojan. Vaikka ensimmäiseksi työksi valikoitui ei-kirjoneule, niin seuraavaksi ajattelin mahdollisesti valita kirjoneuleen ja siksi harkitsenkin, että olisiko tablettikotelo seuraava työ tästä kirjasta. Tai sitten raitasukat pienillä sydämillä voisivat olla myös mieleeni.  

Mitä jäin kaipaamaan kirjasta?

Kirjan lopussa on ohjekuvia ja selityksiä esimerkiksi ranskalaisesta kantapäästä. Jopa tupsun teostakin on kuvia ja lisää ohjevideoita saa QR-koodien avulla, mutta ne ovat ilmeisesti saksankielisiä. Jäin kuitenkin kaipaamaan langanjuoksujen sitomisesta enemmän tietoa. Koska itselleni kirjoneule ei ole vielä niin tuttua ja olen hyvin aloittelija sen suhteen, niin siksi olisin kaivannut kuvia tai vinkkejä langanjuoksujen sitomiseen. Kirjoneuleessa kun aina sanotaan, että jos langanjuoksu on pidempi kuin 3-4 silmukkaa, langat pitäisi sitoa. Olen aikaisemminkin miettinyt, että miten se tapahtuu. Toki tähän on varmasti ohjeita muualla, mutta olisi ollut kiva, jos olisi tähänkin ollut jotain vinkkiä. 

 


Erityisesti tykkäsin kirjan lopussa olevasta käytä luovuutta olevasta osiosta. Esimerkiksi pipojen kuviot sopivat sukkiin ja pantojen kuviot voi neuloa kauluriin. Kokeneimmat neulojat ja miksei toki muutkin varmasti yhdistelevät kuvioita juuri muihinkin neuletöihin kuin vain kirjassa ja siitäpä tuli myös itselle idea mieleen, että olisipa kiva neuloa vaikkapa vauvan peitto tai unipussi jollain kuviolla. Tai tuon pienen sydänrivistön haluaisin myös neuloa tärkeään neuleeseen tärkeälle ihmiselle.

Uskon kyllä, että tästä kirjasta teen enemmänkin neuletöitä ja siksipä onkin niin kiva, että kirja löytyy kirjahyllystä niin siihen voi aina palata - silloin kuin luovuushetki kirjoneuleen suhteen tulee. Kirjoneuleiden tosiystäville suosittelen kirjaa ehdottomasti, mutta myös muillekin!

Oletko jo tutustunut tähän kirjaan? Jos et, aiotko tutustua?


2 kommenttia:

  1. Tähän kirjaan en vielä ole tutustunut, mutta Villasukkien uudet trendit-kirjan kirjastosta kesällä lainasin. Tykkään Kerstinin malleista kovasti ja tämäkin kirja menee ehdottomasti "lukulistalle".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kirjavinkistä, enpä ole huomannutkaan tuota kirjaa. Täytyypä laittaa myös lukulistalle! :)

      Poista