tiistai 1. syyskuuta 2020

Kirjavinkit: Elokuun luetut kirjat

Luvassa olisi kirjavinkkejä elokuulta. Elokuu olikin mielenkiintoinen kuukausi kirjojen suhteen. Tykkään lukea tietokirjamaisia kirjojakin, mutta samalla pitää olla aina jotain hömppääkin mukana. Lisäksi tällä hetkellä elämässäni on ilmeisesti luovuusaika, kun olen jo pidempään lukenut luovuuskirjoja ja elokuussa sain kaksi luovuuskirjaa luettua.

Rinna Saramäki: 250 ilmastotekoa, jolla pelastat maailman

Ilmastoahdistus. Yksi sana kuvaa sitä, mikä alkoi viime syksynä, kun IPCC julkaisi ilmastoraporttinsa. Kierrätämme kyllä sen, minkä pystymme, mutta jotenkin se ilmastoraportti oli surullista kuultavaa. Ja menin ihan lukkoon, etten oikein tiennyt, mitä tässä nyt pitäisi tehdä. Osa ihmisistä oli sitä mieltä, että yhden ihmisen tekemisillä ei ole mitään väliä ja osa taas, että pitäisi tehdä enemmän. Kaikkia infoja tuli ihan liikaa joka puolelta, ettei oikein sitten osannut tehdä mitään entistä enempää. Kunnes löysin tämän kirjan. Nyt kesällä oli vihdoin se tunne, että haluan lukea sen. Se oli kyllä pitkäänkin lukulistalla, mutta aina vain jotenkin hömpät ja muut tulivat sen edelle. Jos siis et tiedä, mitä ajatella ilmastonmuutosähkystä, niin lue tämä kirja. Kirja antaa niin paljon vinkkejä siihen, mitä voi ja kannattaa tehdä. Osa vinkeistä varmaan tuttujakin, mutta niin paljon kyllä tuli uusiakin juttuja. Ja mikä parasta, kirjassa ei syyllistetä, vaan oikeastaan annetaan kädestä pitäen ohjeita, että mitä yksi ihminen voi tehdä. 
Arvosana: 4/5

(Kuvan kirjaa ei ole vielä luettu, aloitettu kyllä)

Candace Bushnell: Onko vielä sinkkuelämäätä?

Myönnän, että se oli ihan tämä kirjan nimi, joka houkutti minut. Olen sitä sukupolvea, joka katsoi Sinkkuelämää -sarjaa kerran jos toisen ja kolmannenkin :D Monet muuten sanovat, ettei Sinkkuelämää tv-sarja enää toimi näinä päivinä :o En ole itse katsonut sitä enää varmaan kymmeneen vuoteen, joten en osaa siitä sanoa. Oikeastaan siksi, että se vain jäi sinne muiden kiireiden jalkoihin ja tulipa sitä aikoinaan katsottua ihan tarpeeksi. Jollain tasolla ajattelin, että tämä kirja olisi jatkoa sille (vaikka mikään ei viittaa siihen!) edes vähäsen. Onhan sentään kirjoittaja sama kuin Sinkkuelämäässäkin. En tiedä sitten, olivatko liian korkeat odotukset sille, ettei kirja oikeastaan tuntunutkaan niin mahtavalta kuin mitä ajattelin sen olevan. Kyllä se kirja silti on hauska, nykyaikainen ja luettava, mutta ehkä tosiaan odotin vähän liikaa. Tai sitten elämäntilanteeni on vain hiukan erilainen kuin kirjassa useimpien niin en osannut samaistua kaikkiin juttuihin. Kyllä tämä kirja hömpästä menee ja on ihan viihdyttävä, mutta älä ainakaan aloita sitä sillä meiningillä, että pääset kuulemaan Carrien seikkailuja lisää. Niitä nimittäin ei ole luvassa. 
Arvosana: 3/5
 
Lauri Järvilehto: Pim! Olet luova!
 
Sanoinkin jo, että elämässäni on jokin luovuuskausi, kun tällä hetkellä kiinnostavat luovuuskirjat. Tämä kirja antoi kyllä minulle todella paljon. Pystyin samaistumaan aika moneen asiaan ja otin vinkkejä kirjasta omaan luovuustyöhön. Taidan tykätä Järvilehdon kirjoista, kun tämä oli jo toinen hänen kirjoittama kirja, ja kolmaskin on jo luettu. Jokaisessa meissä on luovuutta, vaikka emme aina tiedä siitä itse. Moni meistä nimittäin kokee, ettei ole yhtään luova, mutta mietipä uudelleen :D. Koulussa ehkä luovuus rajattiin kuvaamataidon tunneille, mutta luovuutta on kaikkialla. Oman luovuuden saa oikeastaan vain selville siten, että kokeilee asioita ja antaa niille mahdollisuuden. Luovuus antaa uusia mahdollisuuksia ja tekee myös arjesta kiehtovampaa. Suosittelen kirjaa kyllä oikeastaan kaikille ihmisille, joita vain aihe kiinnostaa. Itse taisin löytää tämän kirjan Bookbeatin uusista vaihtoehdoista, ja aina välillä selailen sitäkin kategoriaa.
Arvosana: 4/5

Lauri Järvilehto: Upeaa työtä! Näin teet itsellesi unelmien työpaikan.
 
Tätä kirjaa suosittelisin kaikille oman alan etsijille ja työnhakijoille ja oikeastaan aika iästä riippumatta kirja on aivan loistava! Kirjasta sai kyllä todella paljon irti, vaikka välillä oli aika peruskauraakin. Tällä hetkellä taitaa olla muutenkin yleinen trendi, että ihmiset etsii enemmän omaa kutsumusta tai omaa juttuaan ja siksi näitä kirjoja varmaan tulee kuin sieniä sateella. Tykkäsin, kun kirjassa oli numerokohtaisia listoja toimintaohjeiksi sekä lopussa jatkoluettavaa. Voisin hyvin lukea tämän toisenkin kerran ja jos jotain tekisin eri lailla niin ehkä muistiinpanot. Nimittäin tekisin ne muistiinpanot. Olen vähän huono tekemään muistiinpanoja äänikirjoista, mutta ehkä siinä pitäisi kehittyä ja alkaa tekemään. Väittäisin, että näiden avulla ihminen pääsee hyvään alkuun oman kutsumuksensa löytämiseksi. 
Arvosana: 5/5

Ai niin, elokuussa ihan konkreettisesti luin yhden kirjan äänikirjapalvelusta, koska sitä ei ollut saatavilla kuunteluversiona. En yleensä tykkää lukea digilaitteelta kirjaa, mutta nyt kokeilin sitäkin. Hyvin toimi, vaikka kirja oli vähän tehtävätyyppinen kirja. En ole listannut sitä tähän, koska luin sen aika vikkelästi ja siitä ei ole oikein sen kummempaa sanottavaa. Ihan hyvä se kuitenkin oli. Kyseessä oli markkinointiin liittyvä tehtäväkirja. Nyt on mielessä niin monia hyvältä vaikuttavia kirjoja, että en oikein malta odottaa syyskuun alkuakaan. Veikkaan, että syyskuukin on mielenkiintoinen kirjojen saralla.

Mitä sinä luit elokuussa?

2 kommenttia:

  1. Noituri-sarjan kolmas osa tuli luettua elokuun lopussa. Voin suositella, kirjailija pääsee tosin kunnolla vauhtiin vasta kolmannessa osassa eli kaksi ekaa kirjaa ovat vähän meh. Jospa se tästä sitten...

    Rinna Saramäen kirja on kyllä loistava! Se antaa oikeasti hyviä keinoja toimimiseen maailman pelastamiseksi (kyllä, yksikin teko on aina teko parempaan suuntaan). Paras neuvo taisi olla se, että aina miettii ostoksen kohdalla, onko tämä tarve- vai tunneperäinen hankinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä! Täytyykin laittaa lukulistalle.

      Hups ja heh meiän kommentit menikin ristiin, just laitoin sulle ton Saramäen kirjan vinkiksi sun vastuullisuuspostaukseen :D

      Poista