sunnuntai 6. syyskuuta 2020

JonSukat - kirjoneulekokeiluni

Nyt on aika katsoa, että mitä kuuluu kirjoneuleinnostukselleni tällä hetkellä. Helmikuun alussa kirjoittelin täällä ensimmäisestä kirjoneulekokeilustani. Sen jälkeen taisin kysellä IG:ssä muita helppoja kirjoneuleohjeita, ja todella moni ehdotti JonSukkia. Itse suhtauduin silloin kyllä niihin todella varauksellisesti, ja halusin ehkä miettiä asiaa enemmän :D



Huhtikuussa puolestaan kirjoittelin että mitä kuuluu kirjoneuleinnostukselleni, jolloin olen listannut oikein lähitulevaisuuden tavoitteeksi neuloa JonSukat. Nyt voin ilokseni todeta, että ensimmäiset JonSukat on neulottu. Nimittäin heinäkuussa tuli inspiraatio ja päätin kokeilla. Toki aloitin lasten koosta, koska halusin, että ne ovat nopeasti valmiit. Vaikka moni sanoi, että lasten sukat ovat miltei vaikeammat kuin aikuisten, mutta itse halusin kyllä ehdottomasti aloittaa lasten sukista. Tulevatpa sitten nopeasti valmiiksi eivätkä jää roikkumaan. En kokenut yhtään vaikeaksi lasten JonSukkia - toki vertailupohjaa ei ole aikuisten koosta.

Mietin pitkään, että minkä värin otan tehosteväriksi. En halunnut pinkkiä, vaikka pinkkiä ja punaista on yllin kyllin lankavarastossa. Toisaalta halusin nämä myös lapselleni käyttöön, jos näistä tulee hyvät. Joten värin pitäisi olla poikamainen  tai ainakin neutraali. Tummansininen tuskin olisi näkynyt mustan ja valkoisen seasta ja harmaa ei taas innostanut yhtään. Vihreätä lankaa ei ollut sinä hetkenä käytettävissä, joten tehosteväriksi tuli sitten keltainen, kun oli sopivasti pieni keltainen jämälankakeräkin odottamassa.



Nämä ovat kyllä helpot tehdä, ja ei suotta moni sanonut, että opetteli kirjoneuleen näillä. Lasten koossa nämä tulivat vielä neulottua todella nopeastikin. Taisin neuloa toisen sukan jopa päivässä. Toki silloin oli enemmän neulomisaikaa, kun oli lomalla. Itsellä tosin vähän hankaluutta toi aina välillä, että en aina tiennyt, että kumpi väri on pääväri ja jossain kohtaa lankadominanssi meni ehkä sekaisin. Sukat ovat kyllä kauniit kuin mitkä ja ei näistä suotta ole tullut ilmiötä. <3 En ole kyllä sinänsä varma, että tulevatko nämä kuitenkaan oman lapsen käyttöön, sillä tein koon 28 ja ne mahtuisivat ehkä juuri ja juuri nyt. Omalle lapselle pitkä varsi saattaa vain olla vähän ei-ei. Mutta kivat nämä ovat vain pelkkänä kokeilunakin. Nämä muuten menevät #hukkapätkäkaliinkin, sillä musta lanka kului aika hyvin loppuun asti. Keltaisestakin oli pieni kerä, joka meni, mutta jouduin ottamaan uudesta kerästäkin vähäsen. Suosittelen kyllä ainakin näiden sukkien kokeilua, jos et ole vielä kokeillut. Seuraaviin JonSukkiin voisin vähän muokata vartta pituuden osalta, sillä saattaisin haluta vähän lyhyemmän varren lapselle.

Oletko neulonut JonSukkia? Mitä pidit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti