lauantai 19. syyskuuta 2020

Käsityöhaasteen lopputulos

Käsityöyhteisöissä ja muuallakin aina välillä näkee kaikenlaisia haasteita, joihin en ole pahemmin osallistunut. Elokuussa keksin kuitenkin osallistua tällaiseen pieneen oman elämäni käsityöhaasteeseen, jossa ensimmäisellä viikolla tarkoitus oli siis aloittaa joka päivä uusi työ ja seuraavalla viikolla olla aloittamatta ollenkaan uusia töitä. Nyt on siis aika katsoa loppuraportointi tästä haasteesta. Tämä haaste antoi kyllä paljon lisätietoa omasta käsityökäyttäytymisestä.

Viikon aikana aloitettuja käsitöitä tuli 6. Yksi jäi siis aloittamatta ja jos olisimme olleet sen viikonlopun kotona niin saattaa olla, että olisin aloittanut 7. Kaikki käsityöt olivat siis sellaisia, joista olen aikaisemmin ajatellut, että haluaisin aloittaa nämä. Aloitin siis virkatun pupun, joogasukat, lyhytvartiset sukat, raitasukat, lapsen pipon ja neulekirjasta eräät sukat. Viikon aikana myös valmistui kaksi keskeneräistä työtä, jotka sinänsä eivät liittyneet mitenkään tähän haasteeseen. Jostain sain kuitenkin inspiksen saada valmiiksi nämä! :D

Kahden viikon aikana valmistui kuitenkin vain 2 käsityötä, siis niistä kuudesta, jotka aloitin ensimmäisellä viikolla. Tähän olin ehkä hieman pettynyt. Odotin, että olisin saanut valmiiksi enemmän töitä. Kahden työn kohdalla kävi kuitenkin niin, että purin niitä ainakin kaksi kertaa, kun en tajunnut ohjetta / tein virheen niissä. Ne vähän verottivat aikaa. 


Mitä haaste opetti?

Haaste kyllä opetti ainakin sen, että kun rajoitetaan ihmisen toimia, niin sitä alkaa tehdä mieli uuden työn aloitusta. Olisin halunnut aloittaa jonkin verran uusia töitä toisella viikolla/viikonloppuna. Vaikka ensin menikin viikolla niin hyvin, ettei uusia töitä halunnut aloittaa. Mutta viikonloppuna ja varsinkin automatkalla kaipasin jotain helppoa työtä. Haaste myös opetti sen, että en ehkä pystyisi tekemään pidempään haastetta, esimerkiksi sellaista, jossa pitäisi kuukauden aikana aloittaa joka päivä yksi työ. Minulla oli myös hitusen vaikeuksia keksiä uusia töitä ensimmäisellä viikolla. Koska uudet työt piti olla sellaisia, joita on ajatellut aloittaa, niin niitä sai oikein miettiä. Olisin halunnut aloittaa jonkin pidempikestoisen työn kuten esimerkiksi villapaita tms mutta en saanut sellaista suunniteltua tässä ajassa enkä löytänyt kivaa mallia mistään tai sellaista mallia, johon olisi ollut langatkin kotona.

Olen kuitenkin jonkin verran ex tempore -neuloja, niin tarvitsen ja kaipaan vapautta myös uusien töiden aloituksille enkä niitä voi aloittaa käskystä. Tämä haaste myös opetti sen, että sinänsä kaikki aloittamani työt ovat (lähes) aina sellaisia, joita olen halunnut aloittaa jo pidempään. Eli en aloita uusia töitä vain uusien töiden vuoksi, vaan niissä on aina jokin osa sitä, mistä olen jo pidempään haaveillut. Haaste oli kiva, mutta huomasin myös, että ehkä minua ei ole tarkoitettu ihan kaikenlaisiin haasteisiin. Kuten jo aikaisemmin totesin niin kaipaan vapautta luovuudelle. 

Näihin tunnelmiin. Oletko sinä osallistunut johonkin käsityöhaasteeseen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti