tiistai 23. helmikuuta 2021

Fair Isle -tyyppiset jämälankasukat

Palataan vielä hetkeksi viime vuoden puolelle, ja esittelen nämä jämälankasukat. Koska tämä vuosi on jämälankavuosi, niin helposti voisin tehdä toisetkin tällaiset sukat. Sain pääteltyä nämä vasta tänä vuonna, niin siksi en ole esitellyt niitä viime vuonna. Mulla on periaate, että villasukat ovat valmiit vasta, kun ne on päätelty ja vasta sen jälkeen ne voi siirtää valmiiden pinoon. Vasta tämän jälkeen ne siis voi kuvata ja kertoa niistä blogissa :D


Tämä malli on Teresan blogista ja heti tuli ajatus, että nämä on neulottava. Taisin aika pian tuon postauksen jälkeen ottaa ne puikoille, mutta tosiaan päättely hieman kesti. Tämän vuoksi olisi varmaan opeteltava se päättely neuloessa. Jämälankasukkien päättely joskus nimittäin vie useita päiviä. :D Hieman poikkesin Teresan ohjeesta ja hetken ajatuskatkosta aloin neuloa noita valkoisia raitoja aina kuvioiden välillä. En kuitenkaan enää jaksanut alkaa purkaa ja päätin jättää ne sitten kuvioiden väliin. Jalkapohjasta taisin jättää yhden kuvion pois, sillä muuten sukasta olisi tullut liian iso. Tein nämä 48 silmukalla, ja mahtuvat kyllä omaan jalkaani, mutta ovat hieman tiukahkot varsinkin, kun varsikin on aika pitkä. Eipä se tiukkuus sinänsä haittaa, koska eivät ole kuitenkaan liian tiukat. Niin, ja resoriksi muodostui valepalmikkoa, johon olin viime vuonna hieman koukussa ja tein sitä useampiin villasukkiin.

Tämä malli on kyllä todella kiva pienen pienille jämälangoille, ja varmaan täytyisi tehdä toiset samanlaiset. Näissä yritin käyttää kaikki pienetkin jämät, ja jos jokin loppui kesken, niin jatkoin vaan suunnilleen samanvärisellä langalla. :D Pieniä värieroja sukissa siis saattaa olla, mutta tarkoitus olikin päästä pienen pienistä jämistä eroon. Voisin neuloa nämä vielä lyhytvartisina, sillä niissä pääsisi astetta helpommin suunnittelussa, eikä samanvärisiä jämälankojakaan tarvisisi olla niin paljon.

Oletko sinä jo kokeillut näiden jämälankasukkien neulomista?

4 kommenttia:

 1. Näistä sinun sukistasi tuli aivan ihanat! <3 Nuo kuviot ovat kyllä aivan mahtavia siinä, että todellakin pienet jämälangat voi käyttää näihin. Kiva oli nähdä sinun versiosi sukista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain kivasta mallista :) Tosiaan ajattelin tehdä vielä lyhytvartiset versiotkin :D Katsotaan mitä kuvioita sinne päätyy... :D

   Poista
  2. Laita tarvittaessa enemmän silmukoita, jos oli nyt liian tiukat sinulle. :) Tai ehkä ongelmana just enemmän se, että teit pitkät niin varteen olisi voinut lisätä silmukoita, kun ohje oli lyhytvartisemmille sukille. Mut onneksi mahtuu!

   Poista
  3. Joo, ja noi raidatkin teki vähän enemmän pituutta sukille. Ja joo, pitäis muistaa kirjoneulesukissa tehdä 52 silmukalla ja tätä en aina muista, purin myös tajunnanvirtaasukat parikin kertaa :D Tai sit tosiaan lyhyempi varsi! Onneks on vaihtoehtoja monia! Mutta ei noi liian tiukat missään nimessä ole!

   Poista