maanantai 15. helmikuuta 2021

Neulemaraton: Kevättä neulerintamalla

Kevät - tuo aika, jolloin lumet sulavat, ja valon määrä lisääntyy. Monelle kevät tarkoittaa neulomisajan vähenemistä, sillä valo saa meidät suorastaan juoksemaan ulos ja viihtymään siellä pimeään asti. En huomannut tosin itsessäni tätä muutosta viime vuonna ja viime vuonna taisin neuloa ihan koko vuoden eikä mistään neulomistauoistani voinut puhua. Voi olla, että poikkeavan vuoden osalta tätä neulomisen vähenemistä ei ollut tai sitten vain en ole ihminen, jonka neulominen vähentyisi joskus :D Veikkaan jälkimmäistä ;)


Tänä keväänä aion saada neulottua kuvissa näkyvän huivin valmiiksi. Aloitin tämän syksyllä ja se onkin alun innostuksen jälkeen ollut aika pitkälti korissa. Sain idean, jonka toteutuksen aloitin, mutta sitten tuli muut ideat. En tosin tiedä, onko huivi keväinen vai syksyinen, mutta silti ajattelin nyt keväällä innostua taas sen neulomisesta. Alun perin tähän oli tarkoitus kirjoittaa ohjekin, mutta nyt se taitaa jäädä välistä, sillä en enää muista ohjeen tarkasti asioita huivissa. Tuo lehtikuvio on kyllä niin nätti, että halusin ikuistaan sen huiviin asti. Lankoina tässä minulla on Onionin lankaa ja Adlibriksen merinolankaa. Voitin tuon Onion -langan eräästä arvonnasta syksyllä ja halusin neuloa sen jokseenkin mieleenpainuvasti. Kyllähän tämä huivi ehkä keväinen on, varsinkin kun yhdistämme keltaisen pääsiäiseen. Jospa tämän saisi pääsiäiseksi valmiiksi tai pääsiäisenä voisin pitää neulemaratonin tämän kanssa. 

Tänä keväänä aion myös neuloa jonkun kevätpuseron. Olen haaveillut jo ikuisuuden neulepuseroista, joten nyt olisi vihdoinkin sellainen saatava puikoille.Viikonloppuna siivoilin erästä lankajemmaani, ja sieltä löytyi kasa jämälankoja. Tällä kertaa tarkoitan jämälangoilla sellaisia lankoja, jotka on hankittu vuosia sitten eikä niistä ole mitään suunnitelmia näköpiirissä ja osa on jo poistunut lankakauppojen valikoimistakin. Nämä ovat vain lojuneet tuolla lankakätkössäni. Siellä oli muutamia puuvillakeriä ja toisista keristä ajattelin neuloa keväisen topin. Ihan koko paitaan, edes lyhythihaiseen langat eivät taida riittää, mutta toppiin kyllä. Jämälankavuosi tarkoittaa myös todella vanhojen lankojen neulomista pois nurkista.

Millaisia kevätsuunnitelmia sinulla on neulomisen saralla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti