lauantai 20. helmikuuta 2021

Neulemaraton: Neulespurtti tai oikeastaan sen puute

Tällä hetkellä neulomisessa vaivaa osittainen neulejumi. Mitään neulespurtteja ei todellakaan tullut tälle viikolle, enkä toisaalta sitä kaivannutkaan tai luonut sellaisia tavoitteita. Pääasia oli mennä rennolla fiiliksellä eteenpäin. En edes tiedä, kuinka paljon (metreissä) olen neulonut tällä viikolla, sillä en ole laskenut. Tykkään muutenkin pitää neulekirjanpitoa grammoissa, niin jotenkin nuo metrit jää aina laskematta. Mutta voisin kyllä tsempata asian kanssa ja ilmoittaa metrit.


Osittainen neulejumi johtuu varmaan villasukkaähkystä. Muutama päivä sitten oli vielä useampi yksittäinen villasukka ilman paria ja jotenkin niille parien neulominen on ollut ylivoimaista. Näitä tulee ja menee ja joskus ne neulejumitkin päättyvät. Keksin vielä viime viikonloppuna neuloa sellaiset tiimisukat perheelle ja tottahan toki niitä oli aloitettava samantien. Oli ollut jo pidempään mielessä, että neuloisin kaikille sellaiset samanlaiset, ehkä pienellä muutoksella, villasukat. Onneksi ei ole mitään deadlinea tässä(kään) projektissa ja neulon näitä silloin, kun on fiilistä hommaan. Kuvan sukka sai alkunsa, kun päätin ottaa puikoille kauan aikaa ostamani Jalovillan vyyhdin ja kehittelin tutun lehtikuvion sukkaan. Nämä sukat ovat oikeastaan ainoat, joita on huvittanut neuloa tällä viikolla. Se on varmaan johtunut tuosta langasta, kun se on niin uutta itselleni ja ihanaa!

Yhä enemmän ja enemmän mielessä ovat pyörineet villapaidat. Sain lisäksi idean, että voisin neuloa lapsellekin villapaidan jämälangoista. Lapsi valitsi jo väritkin :D Jämälankasukat ovat nimittäin jo alkaneet pienesti kyllästyttämään. Villapaidasta pitäisi tosin neuloa sen verran reilu, että olisi sopiva ensi talvena. Itsellekin olisi edelleen ihana aloittaa villapaita tai edes paita tai toppi. Jotenkin näissä suuremmissa projekteissa itsellä aloittaminen on aina hankalaa. Neuloako jostain ohjeesta vai ilman ohjetta - molemmat vaihtoehdot vaativat aina tietynlaisen suunnittelun. En ole ihan vielä siinä pisteessä, että aloittaisin villapaidatkin ihan ex tempore :D

No tässäpä tuli samalla viime aikaisia neulekuulumisia. Hei, kerro sinä, mitä sinulle kuuluu neulerintamalla? Mitä neulomistyötä olet neulonut innolla viime aikoina?

2 kommenttia:

  1. Hei käsityöntekijä!

    Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F

    Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
    (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

    VastaaPoista