keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Jämälankavillasukat - sukkaloton ensimmäinen pari

Kerroin jo aiemmin, että osallistun tänä vuonna sukkalottoon. Idea on sen verran hauska, että tuntuu kivalta osallistua siihen. Ensimmäisenä arpana sieltä tuli jämälankavillasukat, mikä sopi itselleni paremmin kuin hyvin. Tammikuun alussa kaipasin vielä jotain sellaista rentoa neulomista ja jämälankojen tuhoaminen oli täydellistä siihen hetkeen. Neuloin nämä sukat täysin sellaisista pienen pienistä jämistä ja vähän isommista jämälankapalloista. En halunnut ottaa edes yhtä väriä taustaksi vaan kaikki piti olla jollain tasolla jämälangoista. Näitä oli kiva neuloa, vaikka jännittihän se vähän, että miten langat riittävät.


Vaaleanpunaista ei ollut niin paljon, että olisin saanut myös jalkaosan, niin täytyi ottaa avuksi harmaa. Omaan silmääni nämä olisivat olleet ehkä hitusen kivemmat, jos vaaleanpunainen olisi ollut myös jalkaosassa harmaan tilalla. Tämä kuva sai IG:ssä paljon tykkäyksiä ja kommentteja, että kuinka kivat ovat, joten ehkä ovat sitten ihan kivat näinkin! Tällä tyylillä täytyy kyllä neuloa enemmänkin jämälankasukkia.

Suosittelen tällaista mallia kaikenlaisille jämälangoille. Tuntuu, että monilla muillakin on tämä vuosi oikein kunnon jämälankavuosi, niin tässäpä kiva malli niiden tuhoamiseen! Jos jämälankoja tulee vielä lisää ja keksin enemmänkin kaikkia kivoja malleja, niin tälle vuodelle olen suunnitellut myös jämälankasukkalaatikkoa. Lähinnä siis 12 paria sukkia, jotka olisi kaikki neulottu jämälangoista. Muuten en sinänsä osallistu sukkalaatikkohaasteeseen paitsi omien mallien kautta ja näiden jämälankojen. Tai ovathan nämäkin osallistumista, mutta en ehkä siihen perinteiseen tyyliin että joka kk neulotaan tietyltä suunnittelijalta tietty malli. Tosin lähiaikoina näin sellaista unta, että aloitin Mukulasukkien (=tammikuun sukkapari) neulomista ;)

Resorin, kantapään ja kärjet neuloin tummalla lilalla, vaikka se kuvissa nyt näyttää lähes mustalta. Sitä oli jäänyt palmikkosukista ja niistä jämistä sai hyvin näihin yhtenevät kohdat. Olen muuten nyt mieltynyt enemmän eri kärkikavennustyyppiin kuin nauhakavennus ja olen huomannut, että teen sitä lähes kaikkiin sukkiin. Onkohan tämän kavennustyypin nimi sädekavennus...? En ole ihan varma, mutta se tuntuu sopivammalta kuin nauhakavennus tällä hetkellä.

Näiden sukkien avulla sain myös ensimmäisen ruksin neulebingoonikin. Myös toinen jämälankavillasukkapari on valmistunut, ja toivottavasti esittelen sen piakkoin. Se vain vaatii hieman päättelemistä, mutta kun siitä olen suoriutunut, niin voin sen esitellä.

Mitä mieltä sinä olet näistä sukista?

2 kommenttia:

  1. Minullakin on nyt jämälankakausi (taas) meneillään. Sukkia on palkitseva tehdä jämälangoista. Tuo kavennus näyttää sädekavennukselta. Teetkö sen puikkojen alussa ja keskellä ja yhtä monta välikerrosta kuin välissä on silmukoita? Silloin se on sädekavennus. Se on minunkin suosikkini ja meidän suvussa on aina tehty sukat sillä tyylillä (mummo, äiti ja täti ainakin).

    VastaaPoista