sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Tammikuun kulutus: Pohdintaa ostoista ja valmiista käsitöistä

Joulukuun kulutuspostauksessa pohdin, että miten tulen jatkossa pitämään kirjaa lankojen ostoista ja valmiista töistä. Innostuinpa jopa niin paljon, että hetken jo mietin koko lankavaraston laskemista. Silloin laskin jopa kaksi lankalaatikkoani, mutta sen koommin en kuitenkaan laskenut kaikkia lankojani. Siinä on kuitenkin aika iso työ laskea koko lankavarasto. Joten ainakaan vielä en aio laskea kaikkia lankojani, ja ehkäpä tämä vuosi menee myös suunnilleen samoin kuin viime vuosi kulutuksen ja ostojen kirjanpidon kautta. Kuun lopussa/seuraavan kuun alussa kerron kuukauden valmistuneista käsitöistä ja lankaostoista. Toki voi olla, että kehittelen näille postauksille jotain pientä uuttakin.


Lankojen ostot tammikuussa: 2,05 kg

Valmistuneet käsityöt: 859 g

Lankaostoja tuli tammikuulle, sillä alkukuusta ostin muutamat langat, joille on käyttötarkoituskin mielessä. Kieltämättä nyt kun katson ostojen kokonaismäärää, se tuntuu järkyttävän suurelta. Näistä oli tarkoitus tehdä pari paitaa, mutta toivottavasti ainakin toisen paidan saisin valmiiksi asti ;) Ostin myös ensimmäistä kertaa yhden käsinvärjätyn vyyhdin, sillä en voinut vastustaa sen kimallusta. Siitä olisi tarkoitus tehdä huivi, kunhan vain löydän sopivan mallin. Valmistuneiden käsitöiden osalta tammikuu näyttää hyvin sukkavoittoiselta, mutta sain kuitenkin myös pitkään toivotun palmikkopipon valmiiksi. Vihdoinkin tuli pipofiilis ja sain idean ja neuloinkin sen lähes päivässä tai kahdessa. Tosin tämä palmikkopipo verotti nyt hieman sitten paitalankoja ja langoista, joista piti tulla paita, niin ei ehkä enää tulekaan :D Palmikkopipon kaveriksi neuloin myös sellaiset chunky-palmikkosukat, joista olenkin vilauttanut kuvia instan puolella. Tosin nämä sukat menevät helmikuun valmistuneiden puolelle. Vaikka sukkia tuli neulottua eniten, niin lähes kaikki neulotut sukkaparit ovat joko jämälankapainotteisia, omia malleja tai yhteisneulontamalleja. Yksi yhteisneulonta on käynnissä, johon päätin osallistua ja sekin toteutunee jämälangoilla ja siitä taitaa tulla muuten myös neulebingoruksikin!

Miltä sinun tammikuun lankojen kulutus näytti? Selvisitkö ilman lankaostoja?

2 kommenttia:

  1. minä odotan vielä lisäalea s marketin villalankoihin.saas nähdä onnistunko saamaan vai meneekö"onnekkaasti"ohi.paraikaa puikoilla lapsenlapsen villapaita,eka ylhäältä alas kudottu.tilasi ryökäle jo villahousutkin.saa siinä kutoa kun koko160.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, niinpä, mutta parasta neuloa lapsenlapsille <3

      Poista