torstai 11. toukokuuta 2023

Neuleohje: Serafiina pitsineulesukat

Keväisin tulee aina pitsineule- ja palmikkoneulefiilis ja niin se tuli myös tänä keväänä. Talven jälkeen sitä haluaa ottaa puikoille jotain kevyttä, jotain pitsiä ja palmikkoa. Niinpä oikeastaan näistä lähtökohdista saivat alkunsa Serafiina -pitsineulesukat. Jossain vaiheessa nimikeijut oli kohdillaan ja nimet neuleohjeille tuli kuin vettä vain eikä niitä tarvinnut erikseen miettiä. Nyt se vaihe on ohi :D No en edelleenkään jää miettimään pitkäksi aikaa nimiä vaan otan sen, minkä intuitio ja vaistot näyttävät. Näistä tuli Serafiina -pitsineulesukat ja ohje löytyy Lankajengistä, Ravelrystä ja mun verkkokaupasta.

Ohjeessa on kaksi kokoa: lapsen koko noin 22/23 ja noin 38/39 aikuisen jalan koko. Nämä setit ovat itselle mieleen ja lähellä sydäntä. Nämä voisi neuloa esimerkiksi äidille ja lapselle - näin niinku lähestyvän äitienpäivän kunniaksi. :) Eikä siihen tarvita erityistä päivää, yllättää voi aina läheisen tai tärkeän ihmisen. Ohje sopii sekä neulealoittelijoille että kokeneille neulojillekin, mutta hyvä olisi tietenkin tietää langankierrot ja kavennukset tai ainakin kerrata ne. Sekä ehkä ihan pikkusen saa kyllä ohjettakin katsella neulomisen aikana, vaikka pitsikuvio on kyllä toistuva eikä se kovin vaikea ole.

Ravelrystä

Lankajengistä

Mun verkkokaupasta

Ohje on alennuksessa ensi keskiviikkoon asti ja hinnat ovat samat kaikissa myyntipaikoissa. 

Neuleiloa ja nyt nautitaan toukokuusta! Kieltämättä tämä aika nyt - juhannukseen asti on aivan ihanaa mm. kukkien ja lämpötilojen kannalta joten nyt nautitaan! Ei sillä, ettenkö helteistäkin tykkäisi, mutta onhan tässä alkukesässä aina jotain niin maagista, kun puut ja kukat puhkeavat kukkaan. Kesäkukkia on ihana kerätä kotiin ja parvekkeella on ihana neuloa! (Tosin miksi en ole neulonut siellä vielä niin paljon... :D )

2 kommenttia: