torstai 4. toukokuuta 2023

Neuleohje: Hei kesä -huivi, yhden vyyhdin huiviohje

Se on toukokuu ja nyt seuraa jotain uutta ja yllättävää. Nimittäin ensimmäinen huiviohjeeni. Tämän huivin idea ja syntyminen lähti yhden vyyhdin ideasta. Halusin suunnitella ohjeen, johon menee lankaa yksi vyyhti / kerä. Kyseessä on fingeringvahvuiselle langalle ohje, ja minulla kului tasan 95 g tähän huiviin. Kuvan huivi on neulottu Termari 100 g = 420 m vahvuisesta langasta. Itsellä oli kyseistä lankaa, mutta tämän huivin voi neuloa millä tahansa muullakin samanvahvuisella / fingeringvahvuisella langalla. Ohjeessa on lisäksi vinkkejä, kuinka saada lanka riittämään huiviin ja onpa siellä vinkkinä muuten tämän huivin neulominen kahdesta vajaasta fingering -lankojen keristä. 



Tämä huivi on kiva, kun se käy myös viileämmille keleille kaulan lämmikkeeksi tai sitä voi käyttää myös hartiahuivina. Sanoisin, että käy lähes joka vuodenaikaan: kevääseen, kesään ja syksyyn. Ehkä  talven pakkasille tarvitaan enemmän, vaikka miksei tätä voisi käyttää myös takin alla talvella. Huivi ylettyy hyvin myös kaulan ympärille ( alla oleva kuva todistaa sen :D )



Ohje löytyy 

Ravelrystä

Lankajengistä

Mun verkkokaupasta

ja on alennuksessa 14.5 eli äitienpäivään asti. (Hinnat ovat aina samat kaikkialla ja ravelryssä et tarvitse koodia.) Tämän ehtisi mahdollisesti neuloa äitienpäivälahjaksi, sillä ohje on helppo. Huivissa pienenä twistinä on palmikkokuvio, mutta sen osaa aloittelijakin eikä ole vaikea. Olipa muuten kiva suunnitella huiviohje ja voin jo paljastaa, ettei tämä jää viimeiseksi ;) Innostuin nimittäin joulukalenterivyyhdeistä ja niistä on tulossa ohje. 

Tämmöisiä huivikuulumisia tällä kertaa ja jos sulla on lankavarastossa ylimääräisenä fingeringlankavyyhti, nappaa ohje talteen! Toukokuun alku on ollut viileä joten kämmekkäät ja huivit eivät tunnu aamuisin edes paljolta vaan ovat sopivia lämmikkeitä. Ensi viikolla lämpenee joten nautitaan vain näistä viileistä aamuista, eivät ne silti pakkasta ole täällä etelässä ainakaan. 

Kivaa toukokuun alkua! 

PS: Linnea -pannan alennushinta voimassa vain mun verkkokaupassa viikonlopun ajan! (Koska sen julkaisusta tuli pe 4.5 tasan vuosi!) Klikkaa mun verkkokauppaan 

2 kommenttia: