tiistai 16. toukokuuta 2023

Neulekirja: Niina Laitinen - Siskoni mun

Nyt näitä neulekirjoja tulee kirjastosta vauhdilla, kun viime vuonna laittoi varaukseen. Enää en muista, mistä malleista tykkäsin kirjan ilmestymisvaiheessa, mutta listaan tähän postaukseen ne, joista innostuin nyt. Kirja on edelleen aika upea kokonaisuus ja kuinka upeasti Niinan kuoseja on saatu vaatteisiin ja huiveihin. <3 Niinalla on upeita sukkia ja todella ihana idea, että niitä on hyödynnetty myös neulevaatteisiin. Kirjassa on todella paljon paitoja, ja siksi voi olla, etten kirjasta saa aikaiseksi mitään. :D Vaikuttaa myös monipuoliselta, jolla tarkoitan sitä, että esimerkiksi kirjasta löytyy Hygge-langalle suunniteltu paita ja sitten löytyy myös ohuemmille langoille paitoja sekä tottakai kirjasta löytyy erilaisia aina huiveista, lapasiin ja toppeihin ohjeita.

Voi olla, että omiin suosikkeihin vaikutti nyt ajankohta ja omat tämän hetkiset muut neuleinspikset. Mutta huomioni kiinnittyi Jouluaamut -neuletoppiin. Ei anneta nimen hämätä :D Kirjassa ei ollut kokonaista kuvaa topista, mutta ehkä muutamasta kuvasta pystyy hahmottamaan, millainen toppi on kyseessä. Minusta se on kaunis perustoppi.


** Jouluaamut -neuletoppi. Lankana on Woolly Wood ja ehkäpä tästä saa taas vähän vinkkiä siihen omaan toppisuunnitelmaan, joka on pyörinyt mielessä. Ainut ehkä miinus kirjan malleissa että moni on kappaleina tehtäviä. Tykkäisin itse enemmän yhtenä kappaleena tehtävistä. Tämäkin toppi neulotaan etu- ja takakappale erikseen.


** Anemone -pitsineulepusero. Tämä on todella kaunis pusero, mutta todennäköisesti ei silti päädy puikoilleni. Paita ansaitsee kuitenkin kauniin kuvioinnin johdosta maininnan. Niin kaunis! Ehkä voisin aloittaa näistä sukista, niin saisi hyödynnettyä kauniin kuvioinnin!

** Ensisilmäyksellä huivi. Muistan, että kirjan ilmestymisaikoihin olen ihastunut tähän huiviin ja niin nytkin. Voi olla, että nykyinen huivi-innostus ihastutti myös tähän huiviin. Tässä on muuten kaksi lankavaihtoehtoa, josta huivin voi tehdä: Novitan Nalle ja Wonder Wool ja mohair. Kiva, että on annettu vaihtoehdot. Ainut miinus ehkä noiden kierrettyjen silmukoiden paljoudesta, niitä ei nimittäin puutu tästä mallista ja huivi ei välttämättä ole kovin nopeatekoinen. Mutta mihinkäs sitä olisikaan kiire neulomisessa!

Kirjasta löytyy myös yhdet lapaset ja yhdet kämmekkäät eli pieniä neuleohjeitakin siinä on. Itseäni ihastutti Mysteriet -lapaset, jotka voisin pistää puikoille. Nämä voisi olla myös todennäköinen projekti tästä kirjasta. Katselin, että kirjoneuleessa langanjuoksut eivät olisi edes pitkiä ja sekin edesauttaa tämän projektin puikoille päätymistä. Seuraavan kerran lapasmanian tullessa nämä voisi olla hyvä vaihtoehto. Jokin italialainen aloitus lapasissa on mutta ainahan sen voi soveltaa ja tehdä tavallisesti :D Jos ei halua opetella uutta tai se ole tuttu. Taidan siis ottaa ainakin tuon lapasmallin talteen.

Oletko neulonut kirjasta jotain tai mikä on oma suosikkisi kirjasta?


2 kommenttia:

  1. Minulla oli kyseinen kirja, mutta koin sen itselleni liian vaativaksi ja laitoin eteenpäin (taisi olla järjestämäni kalenterin palkintona). Yllä olevan kuvan lapaset olivat suunnilleen ainoat, joiden ajattelin olevan mahdollisuuksien rajoissa. Toppi on kaunis - voisikohan sen kuitenkin neuloa pyörönä, vaikka ohje on etu- ja takakappaleille erikseen. Woolly Wood sopii siihen hyvin jos kesäneuletta aikoo; siinä on vain 30% villaa, joten ei tule liian kuuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kirjassa olevat mallit vaikuttavat vaikeilta tai oikeastaan sellaisilta että pitäisi lukea ohjetta. Aion tuon lapasten ohjeen ottaa talteen ja yrittää edes ne tehdä - jossain vaiheessa. Jokin toppi on kyllä tulossa, mutta onko se tämä vai joku muu, jää nähtäväksi ja ajattelin sen juurikin tehdä noin että yhtenä kappaleena.

      Poista