maanantai 1. toukokuuta 2023

Toukokuun sukkapari

Olen edelleen ajoissa raitasukkalaatikon sukissa, sillä toukokuun sukatkin valmistuivat huhtikuussa. Kesäkuun sukkapari on jo myös puikoilla, mutta ei vielä valmis. Pyrin neulomaan tämän raitasukkalaatikkohaasteen jämälangoilla, mutta ne uhkaavat vähentyä. Saa nähdä, millä langoilla tulee loppuvuoden sukat neulottua. Onneksi jämälangan määritelmä on löyhä, ja ehkä niitä jämälankoja tulee lisääkin.


Itse ajattelen jämälangan olevan sellainen pieni tai pienehkö kerä, josta ei oikein saa muuta kuin raitoja sukkiin. Mutta saattaahan se jämälanka olla myös kokonainen kerä esimerkiksi jos se on jäänyt suuremmasta työstä. Tämän määritelmän ansiosta molemmat parit eivät taida olla aina samanlaisia, sillä yleensä joku lanka loppuu jo ensimmäisen sukan kohdalla. Näin kävi näissäkin sukissa. Kimalteleva harmaa loppui sekä tummanpunainen lanka koki myös loppumisen. Tähän mennessä on tainnut lähes kaikki tämän haasteen sukat ovat kolmen rivin raitasukkia, mutta jostain syystä tykkään juuri kolmen rivin raidoista. Yhden tai kahden rivin raidoilla täytyisi kikkailla jotenkin ne värinvaihdokohdat ja näissä puolestaan ei, siksi näissä kaikissa raitasukkapareissa on kolmen rivin raitoja.

Toukokuun sukkapari - vaikuttaako liian synkältä ja jouluiselta? Kivaa toukokuun ensimmäistä päivää!

8 kommenttia:

 1. Ei ole synkät eikä kyllä joulukaan tullut mieleen. Raitasukat on aina niin kivoja. Mäkin teen yleensä kolmen kerroksen raitoja, mutta lauantaina yksi neueleystävä kertoi tekevänsä viiden kerroksen raitoja. Mulla on nyt yhdistelmä 5 krs ja 3krs raitoja menossa.
  Mullakin yhdet on kakkoskodissa kesken ja yhdet raitasukat aloitin taas kotonakin. Liittyen edelliseen postaukseen niin aloitin lauantaina lankafestivaaleilla yhdet tummat sukat (piti vain piipahtaa, mutta aikaa kului miltei 5 tuntia ja oli ostettava sukkalankaa ja puikot). No, tänään totesin, että huomisessa koulutuksessa voi olla sen verran hämärää, että on aloitettava toiset sukat. Nyt on kolmet sukat aktiivisti kesken. Mutta sukkia aina tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kolmen kerroksen raidat on just hyvät! Täytyisikin tehdä taas pitkästä aikaa paksumpia raitoja ihan vaihtelun vuoksi. Se on hyvä varautua tuleviin neuleaikoihin aloittamalla uusia töitä :D Aloitin eilen myös uuden neuletyön eli kämmekkäät jonsukat kirjasta :)

   Poista
 2. Ei vaikuta synkältä, eikä myöskään jouluiselta, vaan juuri sopivan väriset sukat. Raitasukat ovat hyviä jämälankaprojekteja, kun molempien sukkien ei tarvitse olla aivan samanväriset. Riittää kun on joku yhdistävä tekijä, niin kuin sinulla resori, kantapää ja kärki.
  Jämä on kovin laaja käsite: jäänyt jostain yli. Voi todella olla vaikka kokonainen kerä, jolle ei juuri ole sijoituskohdetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näinhän ne ovat, välillä haluaisin vaan neuloa raitasukista samanlaiset mutta ehkäpä seuraavissa kuukausisukissa :)

   Poista
 3. Ei ole ollenkaan synkät niinkuin täällä jo muutkin ovat todenneet😊Mulle tulee marjaiset sukat mieleen. Jämän miellän minäkin aika pieneksi nystyräksi, mutta voihan se tosiaan olla kokonainen keräkin, joka jäänyt yli jostakin projektista. T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jostain syystä tätä tekstiä kirjoittaessa näin vain joulun näissä sukissa mutta ehkä se oli vain alitajuntani kutsu vaaleampiin sävyihin :D

   Poista
 4. Näissä on kyllä kivat värit ja mukavasti juoksuttelet sävystä toiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä oli kiva neuloa vaikkakin jämä tuotti myös miettimistä.

   Poista