torstai 25. toukokuuta 2023

Neuleohje: Väripilkut sukat

Kesä on täällä (kai näin saa jo sanoa? :D) ja nyt on luvassa kiva kesäsukkien ohje. Halusin vielä tällekin kesälle suunnitella lyhytvartiset kesäsukat ja vähän ohuemmasta langasta. Nimeksi nämä sukat saivat Väripilkut, osittain toisesta langasta, osittain mallista ja  osittain langan väristä eli näiden kaikkien yhdistelmästä. Nimikeijut ovat välillä täällä ja välillä poissa, mutta ihan tyytyväinen olen näiden nimiin. Välillä on kiva nimetä muilla kuin erisnimillä.


Nämä vaaleat ja väripilkulliset sukat ovat neulottu Freija yarnin merino DK sock langasta ja ai, että, miten ihania lankoja Freija yarnilla on. Olen ostanut tämän vyyhdin viime vuonna ja mitään muuta kytköstä ei liity Freija yarniin, muuta kuin että välillä tilaan sieltä lankaa :D Lisäksi on kiva nostaa kotimaisia lankavärjäreitä esille. Kurkkaa Freija yarnin valikoima: täältä (ihan ilmainen vinkki ilman mitään kaupallisuuksia). Pinkit neuloin Novitan DK -vahvuisesta langasta eli ohje sopii monelle eri langalle. Harvoin neulon omaa ohjetta useampaan kertaan, mutta näissä halusin testata eri langoilla. Ohjeessa on kaksi kokoa ja kuvassa olevat sukat ovat noin 39 koon jaloissa isommassa koossa. Röyhelö on muuten todella helppo neuloa, en ole itsekään neulonut niitä montaa kertaa, mutta aina ne ovat onnistuneet. Toki niihin on varmasti monia eri tapoja, tässä ohjeessa on ihan helppo ja simppeli tapa. Tarvitset oikeastaan vain pyöröpuikot röyhelön neulomiseen.

Ohje löytyy:

Ravelrystä

Mun verkkokaupasta

Lankajengistä

Ohjeessa on alennus voimassa toukokuun loppuun asti. Toukokuun puolella on luvassa vielä yksi ohje, ja se onkin uusi tuttavuus. En ole sellaista neulonut ennen, mutta siitä tuli todella kiva. (Voi tosin olla, että se menee kesäkuun puolella, mutta pian kuitenkin, kesäkuu alkaa jo ensi viikolla!) Viime aikoina on ollut taas ihanaa idearikkautta, vaikka mielessä on pyörinyt myös julkaisutauko kesän ajan. Ihan siksi, koska kesä on aina vähän hiljaisempaa neulomisessa (ei välttämättä itsellä, mutta joillakin neulojilla). Mutta ainakin muutamat neuleohjeet ennen heinäkuuta ja Suomen virallista lomakuukautta.

Vaihtuuko sinulla sukkien neulominen lyhytvartisiin sukkiin lähempänä kesää? Vai neulotko sukkia ympäri vuoden langalla kuin langalla välittämättä vuodenajoista?

PS: Lisäsin verkkokauppaani viime vuoden lyhytvartiset sukat: Aamuyö palmikkosukat joka on ollut suosittu neuleohje!

4 kommenttia:

 1. Heti kun näin nämä instassa, ajattelin että siinäpä on pirtsakat sukat, joten nimi on oikein osuva! Mitä tulee kysymykseesi, neulonko kesäisin kesäsukkia, vastaus tulee seuraavassa blogipostauksessani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin osui kyllä nimi vaikka ei alussa ollutkaan tiedossa. No, minäpä kurkkaan blogipostauksen!

   Poista
 2. Näin nuo molemmat sukat instassa ja katsoin, että kauniita ovat. Freija Yarn -langat ovat tuttuja ja olen pitänyt niistä kovasti. Käyttämäni ovat olleet huivilankoja, mutta varmaan sukkapuolellakin löytyy ihanuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin Freija yarnin värimaailma on niin kaunis ja osuu omiin väritoiveisiin täydellisesti!

   Poista