sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Pokemon -lapaset lapselle

Tällaiset lapaset oli mielessä jo kauan. Pokemon-sukkiin on ohjeita paljon, mutta en löytänyt lapasiin ohjeita. Lisäksi minulla oli muutama speksi lapasiin. Halusin nimittäin, että lapasissa ei ole mitään virkattua, lapasten yläosa on punainen ja kolmea lankaa ei ole kerroksella. Näillä spekseillä ei oikein löytynyt mitään pokemon kaaviota tai ohjetta, niinpä suunnittelin sen sitten itse. Oikeastaan yhtään pokemon-lapasten ohjetta en löytänyt. Sukkiin löytyi hyvin ohjeita ja niitä meinasinkin hyödyntää seuraaviin, jos vielä ehtisin jossain vaiheessa neulomaan myös sukat. Listaan ne ohjeet postauksen loppuun. 

Lisäksi ajattelin, josko olisin kirjoittanut ilmaisohjeen näille pokemon-lapasiin, mutta muistiinpanot ovat nyt hukassa, niin ainakaan ihan heti sitä ei ole tulossa :D Ehkäpä sitten syksyllä, kun taas on lapasaika. Pokemon on kuitenkin suosittu trendi tai villitys lapsilla, niin ehkä sille olisi tarvetta. Näiden lapasten aloittamista haittaisi myös punaisen langan puute ja ostaakaan en halunnut. Onneksi muistin, että kaksinkertainen venla vastaa hyvin seiskaveikkaa ja sitähän minulla oli niin käytin sitä tuohon punaiseen osuuteen. Sinänsä kaksinkertainen lanka ja kirjoneule, niin tarkkana saa olla, mutta yllättävän hyvin se sujui. Kirjoneulekerroksia kun ei ole montaa näissä lapasissa. Toivottavasti nämä menevät vielä syksyllä, sillä tänä talvena näitä ei ehditty kovin paljon käyttää. Yritin kyllä neuloa kasvuvaran, mutta se on aina yllätystä lasten kanssa, milloin ne kasvupyrähdykset tulevat. Neuloin nämä joskus talvella, mutta nyt vasta pääsin julkaisemaan postauksen.

Nyt kun katson näitä kuvia, niin ehkä valkoista on vähän liikaa (no koska lapset ja valkoinen ei ole hyvä yhdistelmä :D ) ja jotain varmaan täytyisi muuttaa, jos päädyn ohjetta kirjoittamaan. Punaisen värin pitäisi varmaan alkaa aikaisemmin, ja ehkäpä ne peukalot voisi tehdä kokonaan punaisella. Tällaisia pieniä muutoksia tekisin, jos neulon vielä toiset.

Sormustin blogissa on pokemon villasukkien ohje: täällä. Johanna Haapanen on lisäksi tehnyt ilmaisohjeen aikuisten pokepallosukkiin ja se löytyy ravelrystä täältä

Oletko sinä neulonut pokemon -villasukkia tai -lapasia? 

4 kommenttia:

 1. Hauskoja Pokemon-juttuja, niin sinun kuin nuo muutkin. Varmaan helpottaisi päättelyäkin, jos koko peukalo olisi punainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä teemajuttuja on välillä kiva neuloa. Joo, täytyy miettiä, miten muokkaan tätä jos ja kun teen toiset.

   Poista
 2. Ei mikään helppo pähkäillä tuota Pokepalloa, mutta kivasti keksit ratkaisun👍😊Totta, että valkoinen ei ole lasten kanssa paras väri, mutta pakkohan noissa jonkin verran tuota valkoista on olla🤔t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sepä se, ei ehkä pysty tekemään ilman valkoista ellei ottaisi ihan kokonaan jotain toista väriä pohjaväriksi kuten noissa Sormustimen pokepallosukissa.

   Poista