perjantai 19. toukokuuta 2023

Kahden eriparikerän lapaset

Kaksi vihreää ja erilaista kerää ovat pyörineet lankavarastossa jo tovin. Aina olen ottanut niitä esiin ja ajatellut neuloa jotain, mutta siltikään eivät ole koskaan ennen tätä päätyneet puikoille. Sukkia näistä ei ole voinut neuloa, sillä näissä ei ole mitään vahvikkeita. Vaaleampi vihreä on jäänyt ylimääräiseksi keräksi lapsen villahousuista aikoinaan ja tumman vihreä kerä jostain muusta. Otin nämä kerät mukaan reissuun maaliskuussa ja valmistakin tuli. Koska sukkia ei voinut neuloa, niin lähes ainut vaihtoehto oli lapaset.

Tummanvihreä kerä kului lähes kokonaan, mutta vaaleanvihreä kerä ei. Näihin lapasiin näitä lankoja sai hyvin kulumaan, vielä pitää ehkä jotain neuloa tuosta vaaleanvihreästä kerästä, mutta muuten upposi kerät hyvin. Lapasten ohje tuli omasta päästä ja olikohan silmukoita 40 s ja ovat noin alakouluikäiselle lapselle sopivat lapaset. Nämä saattavat päätyä johonkin keräykseen, sitten kun niitä taas on jossain. 

Tällaiset yksittäiset kerät ovat hankalia, mutta onneksi niistä saa ainakin lapasia. Tilatessa lankaa sitä haluaa varautua niin, ettei lopu kesken, mutta jäljellejäävät kerät ovat sitten hankalia, varsinkin jos niitä jää yksi. Lapasia en ole kymmeniä tänä vuonna neulonut, mutta nämä tuli neulottua, ihan siitä syystä, että saisin kulutettua nämä kerät pois. Ehkä se lapasvillitys tulee taas syksyllä. Vai vaihtuiko se lapasmania kämmekkäisiin, ehkäpä, nimittäin mielessä on pyörinyt ideoita kämmekkäisiin :D

Mitä sinä olet neulonut yksittäisistä keristä, joista ei voi sukkia neuloa?

6 kommenttia:

 1. Pienet lapaset on juuri hyvä kohde epämääräisille kerille. Toinen helppo on ranteenlämmittimet, joita vanhainkoteihin pyydetään. Kivat lapaset tuli ja värit sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy vastedes pitää mielessä vastaavanlaisiin keriin lapaset. Ihan totta, kämmekkäätkin olisi hyvä kohde näille kerille.

   Poista
 2. Kivat lapaset tuli👍👌 Tällä hetkellä en ole neulonut mitään keristä, jotka jääneet yli tai joista ei voi neuloa sukkia. Aina ajattelen ottavani johonkin sukan varren kuvioon mukaan, mutta tähän mennessä aina löytynyt mukavampi vaihtoehto😁t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin on ollut vaikea ajatella näitä keriä mihinkään mutta eiköhän ne jatkossa mene lapasiin tai kämmekkäsiin.

   Poista
 3. Raitalapaset on kivoja. Raitoja ja kuvioita ja osan antanut pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, raidat on mun helppo neuletyö kun ei muuta keksi :)

   Poista