tiistai 9. toukokuuta 2023

Kirjavinkit: Nämä kirjat kuuntelin maalis-huhtikuussa

Nyt seuraa taas pieni kirjapostaus, mutta koska olen siirtänyt tätä postausta jo hyvin paljon, niin en enää siirrä. Oma suhtautuminen äänikirjoihin on tässä hiljattain muuttunut ja nämäkin kirjat on kuunneltu maalis/huhtikuussa. Äänikirjoille on aikansa ja paikkansa, mutta ehkä tällä hetkellä suurin into omalla kohdalla on laantunut.

Vuoden alussa 'lupasin' itselleni, että kuuntelen aina joka äänikirjajaksossa myös englanninkielisiä kirjoja. Sain kuin sainkin kuunneltua yhden englanninkielisen kirjan maalis/huhtikuussa ja kaksi muuta olikin sitten hyvin erilaisia kirjoja. En tiedä, miksi päädyn näiden rikoselämäkertakirjojen äärelle, mutta ne ovat koukuttavia. Tämän Aarnion vankila-ajasta kertovan kirjan taisin kuunnella parissa päivässä, sillä se oli todella koukuttava ja erittäin mielenkiintoinen. Olipa nyt mitä mieltä Aarnion tuomioista, niin tässä niitä ei analysoida, vaan kirja kertoo Aarnion vankila-ajasta. Jotain juttuja voidaan toki sivuta, kun ovat vielä vaiheessa, mutta suurimpaan osaan ei puututa.


Pupu Tupuna lasten sukkiin ohje täältä: Lankajengin verkkokaupasta

Mika Lahtonen & Mia Jussinniemi: Aarnio - Jari Aarnion vankilapäiväkirja - 5/5

Jos tykkäät elämäkerroista, erilaisista päiväkirjoista, niin kuuntele tämäkin kirja. Kirja ei sinänsä ota enää kantaa tuomioihin ja juttuihin, kirja kertoo Jarin vankila-ajasta ja toisenlaisen tarinan. Kirja tuo erilaisen tarinan kuin mitä media on meille kertonut. Kirja on hyvä esimerkki, että asiat eivät ole välttämättä sitä, mitä mediassa kerrotaan. Voihan se olla, että kirja on pelkkää keksittyä tarinaa, mutta se ei vaikuta siltä, kaikkiin asioihin on olemassa todisteet ja faktat, ja se, mitä on tapahtunut, niin en ainakaan itse löytänyt mitään syitä, miksi kirja olisi keksittyä valhetta. En nyt ehkä ala referoimaan kirjaa, muuta kuin että se on ihan älyttömän mielenkiintoinen. Se, miten Jaria on kohdeltu joidenkin vankilaviranomaisten ja muiden tahojen toimesta, on oikeasti hälyyttävää. Yllättäen asiakirjoja katoaa, esitutkintamateriaaleja ei saada, lakeja rikotaan, ensimmäisessä etsinnässä ei löydetä mitään, mutta seuraavassa jo löydetäänkin, ihmeelliset dna-testit, laitosmielivalta...  niin todella mielenkiintoista ja ehkä hieman järkyttävääkin, kun Suomenhan pitäisi olla oikeusvaltio. Lisäksi poliisilaitos on ilmeisesti vuotanut tietoja hesarille, sillä tiettyjä asioita on uutisoitu hesarissa, vaikka ne pitäisi olla tutkinnanalaisia ja salassapitäviä. Jos kiinnostuit, kuuntele tai lue kirja! Kirjan loppusanat olivat pysäyttävät tai ainakin ajatuksia herättävät. 

Maaret Kallio - Voimana toivo - 4/5

Aivan toisenlainen kirja edelliseen verrattuna. Tämä kirja on ollut jo pidempään kuuntelu/lukulistalla, ja nyt ajattelin ottaa sen kuunteluun. Nimensä veroinen kirja ja ihan ok. Ei mitään huonoa sanottavaa ja kirja kannattaa kuunnella, jos kaipaa pohdittavaa ja voimaannuttavaa kirjaa. Kirja antaa paljon ajateltavaa ja toivottavasti sen myötä ihmiset saavat toivoa ja voimaa. Olen jonkin verran kuunnellut vastaavanlaisia kirjoja, niin kirja ei sinänsä tarjonnut kovin paljon uutta. Välillä on kuitenkin ihan hyvä kuunnella/lukea tämänlaisia kirjoja, sillä on kuitenkin hyvä pitää mielessä hyvin olevat asiat. 

Amy Morin: 13 things mentally strong people don't do 

Tälläkin jaksolla sain kun sainkin kuunneltua myös yhden englanninkielisen kirjan. Saattoi olla hieman valinnanvaikeus valita vieraskielinen kirja, sillä osan olen kuunnellut suomeksi, en halua Harry Potter -tyylisiä kirjoja kuunnella englanniksi ja aina ei myöskään jaksa kuunnella mitään romaaneja, mutta toisenlaisiinkin kirjoihin alkaa olla jo hieman kyllästynyt. Tässäpä se dilemma englanninkielisten kirjojen kanssa. Tästä kirjasta ei nyt ehkä sen enempää. Valitsin sen, koska muutakaan en keksinyt. Ihan ok kirja, paljon tuttua ja vierastakin asiaa ja kiva oli taas kuunnella englanniksi. Seuraavalla kerralla valitsen ehkä vieraskielisen romaanin.

Näitä kirjoja tuli kuunneltua maalis- ja huhtikuussa! Nyt onkin yöpöydällä ihan fyysiset kirjat ja niistä lisää myös myöhemmin. Kumpaa kirjaa sinä suosit: äänikirjat vai fyysiset kirjat?

2 kommenttia:

  1. Jos haluat kuunnella englanninkielistä kirjaa, niin suosittelen Kristin Hannah: The Four Winds. Se on romaani, mutta ainakin minulle tuli aivan uutta tietoa Yhdysvalloista 1930-luvun lama-aikana tapahtuneesta ympäristökatastrofista. Romaani on samalla päähenkilönsä (nainen) selviytymistarina.

    VastaaPoista