tiistai 23. toukokuuta 2023

Neulekirja: Merja Ojanperä Lasten neuleita

Jostain syystä Merja Ojanperän neulekirjat ovat jääneet itselle hieman tuntemattomiksi, mutta kun näin tämän uuden Lasten neuleita kirjan, niin kiinnostukseni todella heräsi. Onhan lasten neuleet itselle todella lähellä sydäntä ja niistä vain tulee niin hyvä mieli. Ensin ajattelin, että tästä olisi toden totta kiva neuloa vaikkapa lähes kaikki, mutta sitten iski realisti-minä ja jos nyt edes jotain saisin neulottua :D Vaikka eihän nämä neulekirjat vanhene niin nopeasti, niin voisi yrittää neuloa edes muutaman vuoden sisällä jotain :D Kirjassa ei ole muuten edes kovin montaa mallia, eli ei tulisi ainakaan valinnan vaikeus. Kirjassa on yhteensä 12 mallia ja joukossa on laaja kirjo eri neuleita. Kaikki ovat suorastaan hurmaavia ja jos olisin autiolla saarella yksin lankavuoren kanssa, niin mikäpä siinä neuloessa niitä :D Kirjassa on mm. kastemekon ohje, joka on ilmeisesti hyvin toivottu malli ja jota neulojat ovat kyselleet. Ei olisi itselle realistinen projekti, mutta olisihan se aika hienoa, jos oma tai muu läheinen vauva kastettaisiin itse neulotussa kastemekossa.

Kirja saatu arvostelukappaleena. Kuvitukseen piti ottaa omia lasten sukkia :D

Ensisilmäyksellä osui äidin ja lapsen samistelusukat  ja lapas/sukkasetti, jotka olisivat ihan realistisia neuloa. Suurena vauvan peittofanina kirjassa on myös vauvan peitto, jonka jo melkein olen laittanut to knit -listalle. Se olisi ihan realistinen, ja kiva helppo neuletyöprojekti. Muutamia ihania kirjoneulepaitoja kirjassa on myös: ihanat orava- ja pingviinipuserot. Varsinkin pingviinipaidassa on jotain niin söpöä ja suloista. Kaikki mallit eivät ole kirjoneuletta ja on myös pintaneuletta, pitsiä ja palmikkoa. Pieni myssynkin ohje kirjasta löytyy. Sekin olisi niin ihana neuloa :)

Aurinkoinen peitto ja myssy kuvassa. 

Laitanpa tähän sellaisen realistisen listan, eli mitkä olisi mahdollisia neulottavia:

** Aurinkoinen myssy ja peitto

** Äidin ja lapsen sukat

** Ruutuässä lapaset ja -sukat

Äidin ja lapsen pitsisukat. 

Kirja löytynee kirjastoistakin, joten suosittelen tutustumaan, varsinkin jos lasten neuleet ovat suosikkisi. 

Ruutuässäsukat ja -lapaset

Oletko jo tutustunut Merja Ojanperän Lasten neuleita kirjaan vai jääkö hyllylle?

2 kommenttia:

  1. Enpä ole tutustunut, vaikka jäi kutkuttamaan tuo kastemekko, minkälainen oli tehty😁Minulla on Merja Ojanperän yksi sukkakirja ja yhdet ylipolvensukat olen sieltä tehnyt. Jotenkin vain se aika ei riitä, kun näitä ihania malleja on niin paljon. T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän se, täytyy vain priorisoida neulekirjojakin :) Kastemekko on kyllä aivan hurmaava ja ilmeisesti monen toivemalli, ei sillä että se olisi realistinen itselle mutta jokin siinäkin viehättää. Lainaa ihmeessä kirjastosta tämä kirja niin pääset selailemaan!

      Poista