keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Neuleohje: Mansikkamaa -kesälaukku

Nyt on luvassa sellaisen ohje, jota en ole aiemmin tehnyt. Jostain se idea tähänkin lähti, ehkäpä niistä langoista tällä kertaa. Kaksiväriset langat ovat itselle jotenkin hankalia, kun ei tiedä ikinä, että miten ne asettuvat. Mutta tästä tuli oikeastaan aika kiva ja puna-valkoisesta väristä tulee mieleen mansikat ja kesä. Tämän laukun idea on oikeastaan siinä, että lähes mitään yhdisteltäviä saumoja ei ole. Laukku neulotaan lähes kokonaan siten, että ommeltavia saumoja ei ole. Moni ei pidä kappaleiden yhdistämisestä (en minäkään) ja aika kivasti sain tämän tehtyä. Pohjasauma on ainoa, joka ommellaan tässä, mutta se ei ole iso ja onnistuu helposti. Lisäksi laukun hihna tehdään myös siten, että sitä ei tarvitse ommella laukkuun. Jonkin verran saattaa olla sellaista pientä näpertelyä, mutta enimmäkseen neulomista, ja lisätarvikkeita, joita tarvitaan, mutta kaikki löytyy todennäköisesti kotoa. 


Tämän laukun saa neulottua kahdesta Novitan cotton soft lankakerästä, yhdestä, jos laukkuun kiinnittää esimerkiksi valmiin metallisen ketjun. Lisäksi laukkuun tarvitaan yksi nappi ja kaksi metallista rengasta. Metalliset renkaat saa otettua esimerkiksi sellaisista avaimenperistä, joita on jaettu ilmaiseksi jossain toreilla tai ylipäätään turhista avaimenperistä saa kaksi metallista rengasta. Näitä löytyy todennäköisesti kaikilta. Käytin napiksi jostain takissa ollutta varanappia eli ompelukauppaan ei välttämättä tarvitse tämän laukun takia lähteä ja hyödyntää voi kotoa löytyviä tarvikkeita. Laukun koko on sellainen, että sinne mahtuu hyvin puhelin, avaimet ja (kortti)lompakko eli täydellinen nopeisiin lähtöihin kesällä, jolloin ei tarvitse aina sen suurempaa laukkua. Laukku on isompi kuin pelkkä puhelinpussukka, muttei liian iso pienille tavaroille. Ohjeessa on laukkuun kiva palmikkohihna, ja sen voi neuloa itselleen sopivan pituiseksi. Vaihtoehtoina on myös valmis metallinen ketju tai helppo icord-nauhakin sopii.

Ohje löytyy (ja se on alennuksessa viikon loppuun asti, et tarvitse koodeja)

Ravelrystä

Lankajengistä

Omasta verkkokaupastani

Viime tai toissavuonna virkkasin näistä värikkäistä cotton soft langoista sellaisia verkkokasseja. Nekin ovat kivoja, mutta kiva vaihteeksi kokeilla jotain uutta. Tällä viikolla kannattaa seurata muuten Lankajengin somea ja sivuja, tietääkseni tulossa jotain kivaa. 

Tällaisissa tunnelmissa kesäkuuhun. Kesäkuu menee tunnetusti nopeasti, mutta nautitaan joka hetkestä ja lämmöstä, joka meille mahdollisesti suodaan. Kivaa kesäkuuta ja toukokuun viimeistä päivää! 

4 kommenttia:

  1. Kiva laukku. Osaatko sanoa, paljonko meni lankaa erikseen laukkuun ja hihnaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos muistan oikein, niin yhdellä kerällä pärjää laukkuosuuden, kaksi kerää riitti laukkuun ja hihnaan.Hihnaan meni siis melkein kokonainen kerä, mutta se riippuu kuinka pitkän siitä tekee.

      Poista