perjantai 24. marraskuuta 2023

I'm so mohair pipo Drops Alpacasta

Tämä on se viimeinen I'm so mohair pipo, jonka neuloin kesän lopulla. Sitten se innostus loppui tähän malliin ja se on varmaankin jo se merkki, ettei tarvitse neuloa enää samaa mallia hetkeen :D Mallissa ei sinänsä mitään vikaa, mutta kaikella on rajansa. Tässä pipossa on lankana kaksinkertainen Drops Alpaca ja tästäkin tuli todella kiva. En oikeastaan tiedä, kumman jättäisin itselleni: sen Drops Nordilla neulotun vai tämän. Yleensä pyrin väreihin pipoissa, mutta tästä nyt tuli harmaa pipo. Ihan kiva vaihteeksi neuloa harmaallakin. 


Välillä olen tosi rajoittunut ohjeessa mainittuun lankaan, enkä uskalla soveltaa, että käyttäisin jotain toista lankaa. Tämä tekee jotkut ohjeet hankalaksi, joissa on mainittu jokin vieras lanka tai jokin todella kallis lanka. Yritän olla rohkeampi ohjeiden suhteen ja ottaa ohjeeseen sellaisen langan, jota on itsellä. Näissä mohairpipoissakin ensin ajattelin, etten voi neuloa näitä, koska ei ole mohairia. Mutta onneksi lähdin kokeilemaan eri langoilla ja ilman mohairiakin, niin eri langoilla tehdyistä tuli todella kivat pipot. Sinänsä en usko, että maailma tarvitsee enää yhtään uutta helppoa pipo-ohjetta tyyliin 2o, 2n tai 1o, 1n mutta jostain syystä helpoille pipo-ohjeille tulee aina hypetystä kaikista eniten. Onhan näitä vastaavia pipo-ohjeita ollut aina, niin silti tämäkin pipo sai todella paljon hypetystä. Oliko se sitten mohairin ansiosta vai minkä, enkä itse lämmennyt ensin yhtään näille pipolle. Onneksi keksin kuitenkin lankojen soveltamisen, niin pääsin kokeilemaan tätä pipoa. Pipo on kiva peruspipo, mutta itse tykkäsin jättää pipo-osuuden ohjeesta lyhyemmäksi eli neuloin aina noin 30-35 cm ja tällä sain sen taitettua hyvin yhden kerran. Kavennukset piti kyllä joka ikinen kerta katsoa ohjeesta, enkä oppinut niitä ulkoa. Puikot näissä pipoissa taisi olla 3,5 tai 4. Mutta nyt riittää nämä pipot eikä näitä ole tullut neulottua tämän harmaan jälkeen. Nämä olivat kyllä kivoja helppoja neuletöitä muiden vaikeiden välissä. Lisäksi tästähän on myös se Another mohair beanie, mutta sen olen jättänyt kokonaan väliin. :D

Lähdetkö sinä heti kaikkiin uusiin hypetyksiin mukaan vai kestääkö se aikansa, että innostuu? Itse taidan tosiaan olla sitä tyyppiä, joilla kestää se hetki, jos toinenkin innostua. Riippuu varmasti myös uudesta jutusta. 

2 kommenttia:

  1. Tuo on niin totta, että joustinneulepipo-ohjeita ilmestyy aina vain uudestaan. Minä olen hitaasti syttyvää lajia näissä hypetyksissä - herään kokeilemaan vasta, kun jo kohkataan jotain uutta asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä, ja toki sen tavallaan ymmärrän, onhan niitä itselläkin ollut mielessä, mutta yritän muistuttaa itseäni ettei niitä tarvita :D Niin minäkin, onneksi nyt sentään tätä pipoa neuloin omilla langoilla :)

      Poista