perjantai 17. marraskuuta 2023

Sari Nordlundin Laulu huivi

Ostin tämän ohjeen viime vuoden (vai edellisvuoden?) Sarin joulukalenterialeista. Kerran jo aloitin sitä, mutta purkuun meni langan vaihtamisen vuoksi. En määritellyt tälle mitään deadlinea, aina ajattelin, että joululahjaksi, äitienpäivälahjaksi, synttärilahjaksi, mutta en määritellyt minkä vuoden :D Nyt sitten oli ryhdistäydyttävä, kun oli lähestyvät synttärit lahjan saajalla. Aloitin tämän huivin 7 aloitusta -haasteviikolla, ja noin kuukausi siinä meni, kun tuli valmista. Siinä tosin oli välissä viikkoja, jolloin en neulonut tätä ollenkaan.Ohje on tavallaan helppo, tavallaan vaikea. Puoliväliin asti meni todella paljon niin, että katsoin kerros kerrokselta ohjetta, melkeinpä silmukka silmukalta. Ohje on siis vaativa sillä tapaa, mutta puolessa välissä sitten joko jotain tapahtui omassa ajattelussa tai ohje helpottui todella paljon. Tuon toisen puolen neuloin yhdessä päivässä eli hiffasin kuvion logiikan enkä katsellut niin paljon enää ohjetta. Ohjetta tuli kyllä katsottua, mutta ei enää niin paljon kuin alkupuoliskolla. Toki ohje helpottui myös sillä tavalla, että kavennettiin koko ajan. Lankana mulla oli Dropsin Puna ja neuloin 3,5 puikoilla. Lankaa meni noin noin kaksi ja puoli kerää. Huivin paino muistaakseni oli suunnilleen jotain 125 g. Tein yhden mallikerran isomman kuin alkuperäinen ja Sarin kuvissa tämä huivi näyttää vähän pienemmältä, mutta johtunee varmaan tuosta yhdestä mallikerrasta ja varmasti myös eri lanka vaikuttaa. Ohjeen mukaista lankaa en muista tarkasti, mutta se taisi olla dk+mohair.
Minusta huivi on todella kaunis ja tämä versio menee myös kaulan ympärille vähän niinkuin Sophie's scarf. Lanka toimi minusta hyvin ohjeeseen. Tämän neuloin ihan yhdellä langalla. Tämä taitaa olla mun eka Sarin ohje ja Sari on kyllä niin taitava. Olipa taas vaikea kuvata huiveja ja yritin löytää värikästä taustaa, mutta eihän sitä syyskuun lopussa ollut niin paljon värikkäitä lehtiä. Voisin neuloa tämän uudestaankin ja silloin se todennäköisesti olisi helpompikin. Jossain vaiheessa ajattelinkin neuloa tämän vielä itsellenikin, mutta katsotaan nyt. En ihan heti lähde urakkaan. Harvoin sitä neuloo samalla ohjeella toista kertaa, mutta se johtunee siitä, kun mieli on sitten jo seuraavissa ohjeissa, niin ei raaski uhrata aikaa samaan ohjeeseen. Tästä saa kyllä kivan huivilahjan. Tämä huivi on kuulemma ollut jo käytössäkin ja se, jos mikä on parasta kuultavaa tekijälle.

Oletko sinä neulonut Sari Nordlundin ohjeilla? Tai oletko neulonut tätä Laulu huivia? 

2 kommenttia:

  1. Hieno on huivi, mutta aika vaativan näköinen pintaneule. En varmaan uskaltaisi ryhtyä. Hyvä kun jaksoit, niin sait laittaa saajalle eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä kyllä pätee se että näyttää vaikealta mutta ei välttämättä ole niin vaikea. Loppujen lopuksi on aika peruspalmikkoa ja pitsiä. Uskon, että seuraava tällainen huivi menisi jo helpommin. Virheitäkin tässä tuli tehtyä mutta en usko että niitä kovin helposti huomaa. :D

      Poista