sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Armi Yarns - uusi lankakauppa Helsingissä

Uusi lankakauppa on auennut Helsingissä. Tämä tuli itselle vähän yllätyksenä, mutta onneksi on some ja länsimetro, niin tuonnehan pääsi tosi iisisti. Armi Yarns sijaistee Herttoniemenrannassa, mutta metrolla pääsee hyvin ja ilmeisesti bussitkin menevät siihen ihan viereen. Aiemmin en ole edes käynyt Herttoniemenrannassa, mutta sinne löytää helposti myös ensikertalaiset. Joko minulla on hyvä lankavainu, tai olen hyvä suunnistaja ilman karttaa, mutta helpoin reitti kulkee puiston, koulun ja talojen välistä rantaan. Melkein myös kuljin onneni (eli liikkeen) ohi ja liike on aika lailla kulman takana, kun tulee rannan tms suunnasta. Metrolta käveli noin 10 minuuttia liikkeelle.


Ihanaa, kun tulee uusia lankakauppoja myös Helsinkiin. Kun tuntuu joskus, että kaikki neuletapahtumat ovat aina muualla kuin pääkaupunkiseudulla, niin on aivan ihana, että pääkaupunkiseutulaisiakin hemmotellaan uusilla lankakaupoilla. Liikkeessä oli aika lailla sellaisia lankoja, joita ei muista liikkeistä saa. Oli mm. Knitting for Oliven lankoja, joita olen huomannut esimerkiksi Anna ja Eila lankakaupassa sekä suomen lampaan lankoja oli juuri tullut. Lisäksi oli kierrätyslankoja, ja wool me once:n ihanan pehmoisia lankoja. Muitakin lankoja löytyy ja varmasti myös lankavalikoima täydentyy tulevaisuudessa.

Näistä ajattelin pipoa, mutta malli on vielä hakusessa. Joko kehittelen jonkin oman, uuden mallin tai neulon perusribbipipon. Tämä väri nyt oli luokseen kutsuva ja nämä suorastaan hyppäsivät ostoskoriin.
 

Lisäksi löytyi sukkaplokkeja ja ihania silmukkamerkkejä. Liikkeessä sai myös ihanasti hakea neuleinspiraatiota sohvan ja lehtien kautta. Nähtävästi kannattaa joskus poistua myös vähän itäänpäin, kun aika harvoin sielläpäin liikkuu. Taisin mennä ajatuksella, että "ostan liikkeestä jotain", koska en ajatellut poistua sieltä ostamatta. Joten, marraskuu ei selvinnyt ilman ostoksia, mutta eihän sitä vain voinut jättää ostamatta esimerkiksi tuota ihanaa kissasilmukkamerkkiä. Ostokset olivat kuitenkin minun mielestä ihan maltilliset.


Sukkaplokit ovat olleet ostoslistalla jo pitkään. En ole halunnut niitä tilata nettikaupasta ja olen pitkään arponut muovisten, puisten ja metallisten välillä, enkä osaa valita, mitkä olisi parhaimmat. Mutta eihän se selviä kuin omien kokemusten kautta. Aivan liian pitkään olen mennyt omilla diy plokeilla, mutta onhan ne kuvatkin kauniimmat, kun niissä on puiset sukkaplokit. En ehkä valinnut nyt parhaimpia sukkia näihin sukkaplokkeihin. Mutta puiset sukkaplokit ovat kyllä kauniit. Muovisissa voi olla myös etuja, mutta ajattelin aloittaa näistä lasten sukkaplokeista. Neulon kuitenkin aika paljon lasten sukkia, niin onhan se investoitava kunnollisiin ja kauniisiin sukkaplokkeihin. Seuraavat sukkaplokit saavat olla sitten mahdollisesti muita materiaaleja, niin voi vertailla, mitkä sopivat itselle parhaiten.

Elefanttisukkien ohje löytyy toisesta e-neuleohjekirjastani, jonka voit hankkia mm. verkkokaupasta.

Oletko sinä käynyt Armi Yarns lankakaupassa tai aiotko mennä tutustumaan?

PS: Muista myös tällä viikolla ilmestyneiden piparkakkusukkien ja -lapasten ohjeen Lankajengissä.

12 kommenttia:

 1. Täältä blogeista luin aivan äskettäin Armi Yarns -kaupasta. Samaa mieltä, että lisää näitä Helsinkiin. Melkein Helsingissä, eli Myyrmäessä on Silmunen-niminen lankakauppa, toiselta nimeltään Langanpesä.
  Sukka- ja lapasplokeista olen oppinut sen, että vanerinen tai muuten puinen plokki kannattaa pukea pehmeään muovipussiin ennen sukan/lapasen pingotusta, ettei plokki kastu, turpoa ja muuta muotoaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, ehkä niihinkin tekee visiitin joskus. Juu, mietin tuota kastumista ja kestämistä ja kun tulee sopiva sukka niin täytyy tutkia asiaa näiden osalta, kiitti vinkistä muovipussin suhteen!

   Poista
 2. Kiva kuulla, että uusi lankakauppa on avannut ovensa. Harvemmin tulee kyllä tuolla suunnalla kyllä itseni käytyä, mutta ehkä joskus :)
  Itse tykkään kovasti puisista sukkaplokeista. Tytär on niitä minulle ostanut lahjaksi pariin otteeseen. Lasten kokoja ei vielä ole, mutta ne ovat seuraavaksi hankintalistalla.
  Hienoat plokit oletkin löytänyt ja ihanan silmukkamerkin 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, ei itsekään liiku tuolla suunnalla mutta ihan varteenotettava vaihtoehto jos tarvitsee esim. Knitting for oliven lankoja, pääsen paremmin sinne kuin Anna&Eilaan. Kiitos, puiset plokit ovat kauniit ja käyttöön nämä tulevat, Aikuisten koot ovat myös seuraavana jonossa.

   Poista
 3. Yllättäen tuo minullekin tuli vaikka asun ihan lähellä. Kivoja lankoja yms ja valikoima täydentyy koko ajan. Toinen uusi kauppa on avattu Helsinginkatu 6, Lambco.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja yllätyksiä nämä ja ihana kun pääset vielä helposti käymään. Tuo toinenkin tuli yllätyksenä, kun ajattelin että se avataan vasta ensi vuonna. Täytyypi tehdä sinne myös jokin visiitti jossain vaiheessa.

   Poista
 4. Kiva tietää kaupoista, jos joskus Hesassa ollessa ehtisi piipahtaa. Mutta täällä Hesassa noihin matkoihin menee aikaa. Kotona Jyväskylässä olen 10-15 minuutissa lankakaupoissa, sairaalassa, labroissa, kampaajalla ja kahvilassa jne. Keskisuuren kaupungin (n.146 000 as) etu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osuu matkan varrelle, niin kannattaa piipahtaa. Se on ihan totta, itselläkin meni tuohon matkaan paljon aikaa, kun Espoosta lähdin (toki kävin samalla Snurressa), mutta kätevästi sinne pääsi metrolla. Aikaa se toki vie ellei noilla seuduilla asu/vietä aikaa.

   Poista
 5. Aina on mukavaa, kun tulee uusia lankakauppoja ja vähän eri otteella. Hyvä lankavainu sinulla oli!👍😁 Wool me once-lankoja olisi täälläkin yhdessä liikkeessä ja haaveissa olisi, että pääsen perjantaina niitä hypistelemään🤗🤗
  Sukkablogeja pitäisi täälläkin ostaa. Mitä jos sitä ostaa muoviset itse viimeistelyyn ja puiset kuvauksiin?😇😅👌t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet lankakaupat on kyllä parasta. Tuolla oli vain sellaisia mohair tms wmof lankoja, ei siis koko valikoimaa mutta kivoilta nekin näyttävät. Oi, toivottavasti pääset lankakaupoille perjantaina! :)

   Joo, sukkaplokit on kyllä lähes pakolliset ja miten sitä onkin mennyt näin pitkälle ilman niitä. Mutta katsotaan nyt, minkälaiset on seuraavat. Kiva päästä vähän erilaisiin plokkeihin tutustumaan ja todennäköisesti ne on jonkin toisen valmistajan.

   Poista
 6. Oooh, vau! Kiitos kauppavinkistä!!

  VastaaPoista