sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Voihan lapasmania, minkä teit ...

En tiedä, harjoittelinko ensi vuoden lapasboksiin vai minne, mutta lapasia on syntynyt vähän liikaa tänä syksynä. Kun saa päähänsä, että tietyt kerät on saatava loppumaan, niin sitten ne on saatava loppumaan. :D

Tälle lapasmanialle ei vissiin näy loppua, mutta ehkäpä ensi kevät ja kesä lopettaa sen, nyt se on tosin jo vähän hiljentynyt. Ilo on ollut kyllä huomata, että tilaa on tullut niihin paikkoihin, joissa nämä kerät ovat olleet. Nyt sen voi täyttää muilla langoilla, joille ei ole ollut paikkaa tai paikka on ollut kyseenalainen. Oma lankastudio olisi kiva, jossa langat olisi järjestyksessä ja kaikille olisi paikkansa. :D 


Ehkäpä tämän lapasmanian myötä muutamat pikku kädet ovat saaneet lämmikettä, ainakin toivon niin. Välillä lasten lapaskokoja on vaikea arvioida, mutta onneksi esim. Lankavalle ei ollut mitään tiettyjä kokoja vaan kaikki koot kelpasivat. Näissä lapasissa on ollut lähtökohtaisesti 40 silmukkaa ja olen neulonut ne 3,5 puikoilla. Lankana Nordic Wool ja Novitan artesaani langat. Nordic woolista osa väreistä kului täysin loppuun, vähän tuota tummempaa ruskeaa jäi, mutta siitä en ota paineita. Artesaani -langoistakin moni väri kului loppuun, mutta tummanvihreää on kyllä vielä. Joskus ajattelin, että teen siitä peiton, mutta se peitto on edelleen tekemättä. Tämä lila on oma suosikkini, mutta tässä lankana on Dropsin Limaa. Ihanan pehmeä sekin lanka.


Omasta päästä piti vielä neuloa palmikkolapaset, jotka muistuttavat erehdyttävästi Alyssa -lapasia. Alyssa-lapasissa on kyllä pieni twist ja ihan täysin samat eivät nuo palmikkolapaset ole. En tykännyt neuloa ensin yksivärisiä lapasia, vaikka siten olisi päässyt nopeasti keristä eroon, kun yhteen lapaspariin olisi kulunut lähes kokonaan se kerä. Yksiväriset lapaset ovat aika ohuet ja ajattelin lämmittävyyttä ja ehkäpä nuo kirjoneule- tai palmikkolapaset lämmittävät enemmän käsiä. Ellei tosiaan niitä käytä muiden käsineiden alla, sittenhän yksivärisetkin lämmittävät. 

Ehkä tämä lapasmania oli nyt tässä tai sitten ei, mutta nyt ainakin tuntuu, että pakko pitää jokin tauko näistä. Yllättävän rajoittunutta kuitenkin tuo poistolankojen värimaailma omassa lankalaatikossa, niin ei niistä varmaan enää saisi näin kivoja väriyhdistelmiä. Alla olevista tuli mieleen vähän geishat tms värimaailmaltaan, kun sattui sopivasti olemaan ruskeaa ja pinkkiä. Pinkkiäkin jäi pieni jämänöttönen mutta senkin annan olla. Alla olevat ovat kyllä ihan aikuisen kokoa, mutta ehkäpä ne jollekin teini-ikäiselle kelpaa, vaikka teinithän on tunnetusti tarkkoja väreistä ja mikään muu kuin musta, valkoinen tai harmaa ei kelpaa :D. Amanda ja Alyssa palmikkolapasten ohjeet löydät muuten Lankajengistä .


Olihan näitä kiva neuloa ja jotenkin on kyllä ollut sellainen ei-sukkafiilis ja sukkia ei ole puolestaan yhtään huvittanut neuloa (poislukien omat mallit) ja omissa malleissakin on enimmäkseen syntynyt lapasia. Vasta nyt ihan viime aikoina sukkiakin on ollut puikoilla, lähinnä nyt Isänpäiväsukkia ja lahjasukkia.

Mikä on sinun suosikkisi näistä? 

2 kommenttia:

  1. Minun suosikkini on tuo ylinnä oleva pari, lila-valkoinen-yhdistelmä. Vaikka kivoja ja hyvin ne ovat kaikki.

    VastaaPoista