keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Neuleohje: Piparkakkusukat ja -lapaset

Nyt on luvassa se toinen jouluinen neuleohje, joka on Piparkakkusukat ja -lapaset. Tämä on saatavilla vain settinä yhdessä, eivätkä ohjeet tule yksittäiseen myyntiin ollenkaan.


Sukkien ohje on noin 38/39 ja lapasten noin M-koko, aikuisen koko. Molemmat ohjeet ovat suht helpohkoa, mutta sukissa on pidempien langanjuoksujen kirjoneuletta. Omasta mielestä lapaset ovat helpommat kuin sukat, mutta sukatkaan eivät ole mitenkään vaikeat, mielestäni. Ehkäpä niissä joutuu seuraamaan kaaviota pikkusen enemmän, mutta varsi on kuitenkin suhteellisen lyhyt niin mitään mahdottomia aikoja ei tarvitse seurata kaaviota. :D Varsi voi olla tiukahko, mutta mallisukat ovat koon 39 jaloissa kuvassa. Jalkaosaahan voi neuloa oman jalan koon mukaan sopivaksi.

Ohje löytyy:

Ravelrystä

verkkokaupasta

Lankajengistä (Tulossa pian ellei ole jo!)

En oikein osannut neuloa näitä muilla väreillä kuin ruskealla (varsinkin sukat) mutta lapasiinhan voi toki soveltaa muitakin värejä. Kaupunkilangalla on ainakin piparkakkujen väristä ruskeata väriä ilmeisesti ihan vakituisesti valikoimissaan. Kurkkaa värit: Kaupunkilangan sivuilta. Ohje on suunniteltu Novitan 7 veljestä langoille, mutta toki ne voi neuloa muillakin samanvahvuisilla langoilla. 

Tykkäsin tästä mallista todella paljon ja siksi se piti ikuistaa myös ohjeeksi asti. Mutta tämän enempää ei ole näitä joulusukkien ohjeita luvassa. Molemmat ohjeet halusin julkaista hyvissä ajoin ennen joulua, jotta ne ehtinevät mahdollisesti valmistuakin jouluun mennessä. Muista myös koko perheen mistelisukat ohje verkkokaupasta (alennus vielä huomiseen asti). Se on kyllä paljon helpompi ohje kirjoneuleen kannalta kuin nämä, mutta jos haastetta haluaa, niin eivät nämäkään mitenkään supervaikeat ole.

Piparkakkusetti on alennuksessa aina 22.11. asti. Ravelryssä et tarvitse koodia. 

Joko on joulufiilis? Oletko sinä neulonut jouluisia neulomuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti