maanantai 6. marraskuuta 2023

Lapasia neulehyväntekeväisyyskeräyksiin

Halusin eroon yksittäisistä Nordic Wool keristä ja päätin neuloa niistä lapasia. Miten se muuten onkin niin, että lanka, jonka haluaisit loppuvan, ei lopu ikinä ja lanka, jonka et halua loppuvan, loppuu varmasti. :D Nämä Nordic woolit eivät nimittäin loppuneet ikinä ja aina jostain laatikosta tuli kerä. Nyt ne ovat aika lopussa ja en usko, että enää niitä löytyy mistään. Ainakin toivon niin, että kaikki kerät ovat tulleet esiin :D Nämä punaruskeat lapaset tuli neulottua jo kesällä ja ne ovat menneet jo johonkin keräykseen.


Lisäksi Novitan artesaani -lankoja on aivan liikaa kotona ja niitä olen neulonut myös lapasiksi. Sekin lanka on ihan kiva, mutta sukiksi niitä ei voi neuloa, sillä lanka on 100 % villaa, eikä se kestä tietenkään sukissa.  Päädyin taas tähän johonkin Novitan sukkamalliin, jonka kuvion modifion lapasiin. Tällä tavalla ainakin lapasista tulee samanpituiset. 

Lopulta oli pakko neuloa myös yksivärisiä lapasia, jotta kerät kuluisivat nopeammin :D Jostain syystä tulee aina näitä lapasia enemmän "tyttöväreillä" kuin "poikaväreillä", mutta toivottavasti löytävät sopivat kädet kuitenkin. Vielähän näitä lankoja olisi, jos vain jaksaisi urakoida lapasia, mutta voipi olla, että nyt kiintiö on aika täynnä. 

Viime aikoina olen mieltynyt tekemään pyöreän kärjen lapasiin ja kirjoneuleeseen on ollut helpompi tehdä aukkopeukalo. Kaikkia lapasia en tule esittelemään täällä blogissa, sillä osa on jo mennyt kohteisiin ja en ole varma, tuliko kaikista edes kuvia. Mutta aina välillä voi tipahdella lapaskuviakin blogin puolelle. 

Mitä sinä neulot mieluiten neulehyväntekeväisyyskeräyksiin: sukkia, lapasia, huiveja vai pipoja vai jotain muuta?


4 kommenttia:

 1. Kyllä on komea määrä lapasia hyvään tarkoitukseen. Pyöreä kärki on hyvä lapasissa, niin peukalo löytää paremmin oman kolonsa. Minun Lankava-pakettini lähtee aivan pian. Siinä on lapasia ja sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä ne langat näiden avulla vähän kului vähemmäksi :D Kiva, että neuloit myös Lankavan keräykseen! Pitäisi itsekin laittaa se postiin piakkoin.

   Poista
 2. Oletpas ollut tosi ahkerana, noin iso määrä lapasia! Minä neulon vähän vaihtelevasti sekä sukkia että lapasia hyväntekeväisyyteen, joskus jokin pipo ja huivikin eksyy mukaan. Niin ja säärystimiä olen myös laittanut, lähinnä asunnottomien keräykseen. Tosiaan, se alkaa marraskuun loppu kohta häämöttämään; ei ehkä muuten, mutta keräysten loppumisen suhteen pitää muistaa, että marraskuu on hetkessä ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun pitää päästä eroon tietyistä langoista niin vähän innostuin :D onneksi lasten lapasia neuloo nopeasti. Kiva että olet myös löytänyt keräykset, itse asiassa laitoin myös Lankavalle pari pipoa tänä vuonna kun innostuin noista im so mohair pipoista. :D

   Poista