sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Jämälankalapaset

Kesällä alkoi inspiroituminen omista jämälangoista ja nämä lapaset on neulottu kesällä.  Päätin pitää silloin seuraajieni kesken kyselyitä jämälankalapasista ja neuloa niiden mukaan. Ensimmäinen neuletyö oli sukat, jossa näin tein, ja jatkoin sitä sitten myös lapasiin. Tällaiset lapaset syntyi. Näissä kyselin huomattavasti enemmän muuta kuin pelkkiä värejä kuten esimerkiksi, että millainen resori ja enemmistön mielipide oli valepalmikko, ja sillä sitten mentiin. Lisäksi kysyin kärjen osalta: pyöreä vai kolmio ja pyöreä voitti. 

Näitä oli kyllä kiva neuloa ja loppujen lopuksi kivat jämälankalapaset tuli. Lapaset ovat taas hieman erilaiset, kun pienet langatkin loppui, mutta yritin aina ottaa edes vähän samaa väriä, jos jokin lanka loppui.  Jos kaipaa vaihtelua tavallisiin sukkien tai lapasten neulomiseen, niin vaihtelua saa tällä tavalla, kun kyselee muilta mielipiteitä :D Ainut huono puoli oli vain se, että joutui hetken aikaa odottelemaan vastauksia (että ihmiset ehti vastata kyselyihin) mutta yritinkin kysellä muutaman asian peräkkäin. Näissä neuloin myös kahta samaan aikaan tai no eri puikoilla kylläkin, mutta sillä tapaa samaan aikaan. Pitäisi varmaan enemmänkin neuloa sukat ja lapaset saman aikaan, mutta välillä on vain puikoista pulaa niin se ei aina onnistu. Oikeastaan enemmän on pulaa langoista, ettei saa kahta samaa väriä molempiin. Haluan yleensä neuloa ensin yhden kerän loppuun ja sitten vasta aloittaa uuden. Voisihan sitä toki keriä toiseen lapaseen/sukkaan langan samasta kerästä, mutta kuinka paljon keriä, ettei lopu eikä olisi liikaa, siinäpä vasta kysymys. 

Nyt jämälangat ovatkin saaneet olla rauhassa enkä ole niitä ehtinyt neuloa, mutta onneksi niitä neuloi urakalla pois kesällä niin ei niitä ole (kait?) paljon kertynyt. Ainakaan sellaisia pieniä jämäkeriä.

Jämälankalapaset vai jämälankasukat? Kumpi on suosikkisi?

2 kommenttia:

  1. Jämälangat on aina hyvä saada pois pyörimästä jaloissa. Minä olen tehnyt jämälankasukkia, mutta miksei lapasetkin ole aivan hyvä vaihtoehto. Jos lanka riittää, olen tehnyt jämistä peitonruutuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näinpä. Hyvin käy lapasiinkin. Nyt jämät ovat saaneet olla rauhassa, mutta eipä niitä liikaa ole vielä kertynyt.

      Poista