tiistai 9. tammikuuta 2024

5 x suosituimmat postaukset lukijoiden mielestä ja faktoja postauksien takaa

Innostuin vielä tutkimaan tilastoja yhden postauksen verran. Nimittäin mitä te lukijat luitte eniten blogistani. Vaikka jonkin verran olen opiskellut hakukonemarkkinointia, niin silti se on aina yhtä yllättävää, eikä mitään yhtä tiettyä juttua postauksen suosioon ole. Yleensä tosin kirjoitan fiilis ja hyvän flown pohjalta miettimättä liikoja, nimittäin uskon, että se liika miettiminenkin myös näkyy tekstissä. Joten hyvä fiilis ja flow ovat itselleni tärkeitä kirjoittamisessa. 

Ohjepaketti löytyy mm. Lankajengistä

Kerroin jo aikaisemmin, että suosituin postaus yli 8000 näyttökerralla oli Edena ja Elli lasten sukkien neuleohjepostaus. Tämä on hyvin mielenkiintoista. Syitähän ei voi kuin arvailla, mutta lienee nimi yksi syistä. Saatan nyt olla puolueeton, mutta ovathan nämä aika söpöt pienet sukat. :D

Ohje löytyy myös Lankajengistä. 

Mutta toiseksi suosituin postaus lähes 6000 näyttökerralla on Pisarat kämmekkäiden postaus. Mikäköhän tässä sitten on ollut niin suosittua, ehkä kämmekkäiden suosio? Kämmekkäiden ohjeita kaipailtiin jossain vaiheessa viime vuonna ja vastasin toiveisiinne ja suunnittelin peräti kolmet kämmekkäät. Pisarat kämmekkäät olivat toiset kämmekkäät, jotka suunnittelin. Nimen nämä saivat eräästä päiväkotiryhmästä, sillä mielestäni nimi sopi hyvin näihin pitsin johdosta. Lankana näissä on Freija yarnin ihana lanka.


Väripilkut sukkien ohje löytyy Lankajengistä.

Kolmanneksi suosituin postaus on Väripilkut sukkien postaus noin 5500 näyttökerralla. Taisin olla keväällä röyhelömaisella tuulella, kun tuli suunniteltua tällaiset ihanat röyhelösukat. Näissäkin on lankana muuten Freija yarnin lanka. Omissa suunnitteluissa on tietyt jutut, jotka ehkä toistuu mallienkin välillä ja osa toistuu myös vuosittain, onko se sitten se kuuluisa vuosikello. Mutta onneksi sentään vuosittain on uusiakin juttuja. Se pitää mielen virkeänä. Väripilkut sukkien kuvat on kuvattu toukokuussa ja ei tainnut olla vielä ihan hamekelit, mutta mitäpä sitä kuvien eteen ei tekisi.


Neljänneksi suosituin postaus onkin sitten jokin muu kuin oma ohjeeni. Nimittäin mun ensimmäiset Jonsukat postaus. Neuloin viime vuoden vaihteessa mun ekat pidemmät Jonsukat. Toisessa sukassa kesti, mutta se ei johtunut mallista. Malli oli Valentinat ja nyt en enää löytänyt kuvaa koneelta. Tähän mennessä olen myös neulonut toiset pidemmät jonsukat, raitalankajonit. Niistä sentään löytyi kuva, joten laitoin sen. Enää en ihmettele, että ihmiset neuloo näitä paljon. Ne ovat helppoja, jopa kirjoneulealoittelijoille. Näiden toisten JonSukkien kuvat ovat syksyltä, vaikka kuvasta ehkä saisi käsityksen, että olisi kesällä, kun oli niin aurinkoinen päivä.

Ohje tähänkin laukkuun löytyy Lankajengistä.

Viidenneksi suosituin postaus oli Mansikkamaa kesälaukun postaus yli 3000 näyttökerralla. Se oli ensimmäinen laukku, jonka suunnittelin ja laukku neulotaan lähes yhtenä kappaleena kokonaan eikä ole siis palojen yhdistämistä. Laukun hihnat ovat muuten ihanaa palmikkoa. 

Jos ajattelisin pelkkää postauksien suosittavuutta, niin tekisin varmaan pelkkiä ilmaisohjeita. Nimittäin voisi kuvitella, että ilmaisohjeet saavat paljon näyttökertoja. Näinhän se varmaan onkin enimmäkseen, mutta aina se ei mene kuitenkaan niin. Toki julkaisin ainoat ilmaisohjeet vasta joulukuussa ja ne eivät varmastikaan vielä ole saaneet näkyvyyttä saman verran kuin alkuvuodesta julkaistut postaukset. Siksi ne eivät ole vielä edes top 10 postauksien joukossa. Lisäksi välillä koen vähän ristiriitaisuutta ilmaisohjeista ja en halua tehdä niitä liikaa. Jatkossa tulee varmaan aina silloin tällöin ilmaisohjeita. Nyt olen miettinyt, että ne pokemon lapaset voisin kirjoitella ohjeeksi asti jossain vaiheessa.

Ehkä nyt riittää viime vuoden koosteet, mutta myönnettäköön, että näitä oli kiva tehdä kuitenkin. Yleensä en seuraa blogin tilastoja, mutta joskus niihin on kiva uppoutua, ainakin näin uuden vuoden alussa. 

Mikä näistä ohjeista/postauksista on eniten mieleesi?

Vielä tosin on luvassa kirjakoostepostaus, koska ajattelin senkin nyt tehdä kuitenkin. 

4 kommenttia:

 1. Jos nyt saisi äänestää, niin äänestäisin tuota laukkupostausta. Muistan pitäneeni siitä silloinkin, kun sen julkaisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli kyllä yllättävä postaus että nousi näinkin suosituksi.

   Poista
 2. Palmikoista pidän, pitsistä en niinkään (reikäneuleeksi lapsenlapset kutsuvat. Miksi mummi neulot reikiä?) Näistä Jonsukat kirjoneuleesta huolimatta mun suosikit. Niissä kirjoneule on jotenkin matemaattisen tarkkaa ja mulle sopivaa. Useamman suunnittelijan sukat olen neulonut, mutta yleensä kirjoneuleet roikkuvat pitkään koreissa keskeneräisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin Jonsukista, ehkä eniten sen vuoksi että ne ovat helppoja eikä ohjetta tarvitse katsoa koko ajan. :)

   Poista