lauantai 6. tammikuuta 2024

Joulukuun keskeneräiset ja kulutus - lahjalankoja ja lankajoulukalenteria

Vielä pieni katsaus viime vuoden joulukuuhun.

Tällä kertaa yhdistän nämä kaksi postausta eli keskeneräiset ja kulutus ja ostot ovat tässä samassa postauksessa. Aloitetaan keskeneräisistä. Joulukuu oli kiireinen kuukausi kaikkien lahjojen suhteen, mutta onnistuin kuin onnistuinkin neulomaan kaikki suunnitellut työt lahjoiksi. Tai no lapsen punaiset villasukat ovat toista sukkaa vaille valmiit, mutta ne olikin ehkä sellainen "eroon punaisesta venla-langasta" -työ. :D Jouluviikolla otin neulespurtin ja neuloin miehen yli puoli vuotta kesken olleet lapaset valmiiksi. Lapasista ei nyt ole kuvaa, mutta ne oli tavalliset peruslapaset Dropsin Nordista. Silmukoita oli 56 ja kiilapeukalolla. Onneksi olin mitannut ensimmäisen lapasen sopivaksi miehen käteen niin toisessa täytyi vain mallintaa ensimmäinen lapanen. Joulun jälkeen on neulottu parit raitasukat seuraavaa joulua ajatellen ja yksi oma suunnitelma on laitettu puikoille sekä myös joulukalenterivyyhdeistä kaksi valittu raitasukkiin ja aloitettu ne.


Kulutus: 1434 g

Ostot: 4690 g

Joulukuussa tuli ostettua liikaa lankaa. Lisäksi joulukuun kulutuksessa on lankajoulukalenteri ja yksi lankavaihto, johon osallistuin ensimmäistä kertaa. Joulukuussa tuli myös lankaa lahjaksi (niistä suurin määrä ostoihin) ja yksi aletilaus. Tämän yli ei voi kulutus mennä, mutta onneksi palmikkosukat painavat yli 100 g niin niistä sai aika paljon kulutukseen. 

Jouluaaton luukku ja extraluukku. Molemmat ovat ihania vyyhtejä ja silmukkamerkki oli ihana yllätys <3                     

Uuden lankajoulukalenterin ehtona on, että edellinen on aina kulutettu loppuun, joten saapi nähdä, saako tämä vuosi lankakalenteria. :D Kuvituksena on Freija yarnin kalenteri, mikä oli itselle todella mieluinen. Vyyhdit ovat niin värikkäitä ja taidokkaita - lankataidetta kerrakseen. Tykkään kaikista vyyhdeistä, vaikka siellä on sinistäkin. Jotenkin näissä sininen ei vaikuta yhtään pahalta, vaikka se ei ole mikään suosikkiväri yleensä itsellä. Aattona kalenterissa oli myös extraluukku, jossa oli tuo tummempi vyyhti, silmukkamerkki ja suklaata. Voin suositella Freija yarnin kalenteria kaikille, varsinkin heille, jotka tykkäävät väreistä, siihen ei tarvitse pettyä, ja tämä on ihan vilpitön suositus, eikä maksettu mainos. Vielä ei ole tarkkoja suunnitelmia näille kalenterilangoille, mutta uskon, että tulevat neulotuiksi. Tässä on nyt vajaa vuosi aikaa neuloa niitä! 

Miten sinun joulukuusi meni keskeneräisten ja kulutuksien osalta? Tuliko lahjaksi lankaa vai saitko kulutettua varastolankoja pois?

Oletko sinä keksinyt jo lankajoulukalenterin langoista suunnitelmia?

4 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta! Ja onpa upeita lankoja :P

  Itse tuli ostettua liikaa lankaa. Ostin sitä jouluvillapaitaa varten enkä uskonut ohjeen langanmenekkiä. Vanha, jostain printattu ulkomaalainen ohje ja epäilin että jos kuitenkin siinä sanottiin miten monta 100g kerää menee, eikä 50 g kerää. Eli minulla on nyt vielä vaikka miten monta petrolin väristä kimallelankarullaa käyttämättä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! Oi ei, ei tietenkään ole kiva kun jäi noin paljon lankaa yli. Nyt täytyy sitten keksiä niistä uusi projekti. Kimallelanka kuulostaa kyllä kivalta :)

   Poista
 2. Minulla oli tänä vuonna Adelia Fibersiln adventtikalenteri, eli lankoja tuli sitä kautta 4 x 50g. Kyllä niille suunnitelmia on, mutta kun aina jotain muuta tunkee eteen. Freija Yarnsilla näkyy olevan upeita värejä - katsotaan mihin päädyn, kun se aika koittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä vyyhdit on kyllä mielettömän upeita värielämyksiä. Mutta ehkä myös vähän vaikeahkoja sovittaa johonkin työhön :D Mutta eiköhän näistäkin jotain ihanaa tule.

   Poista