sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Vuoden 2024 ensimmäinen valmistunut neuletyö

Se on muuten aika yllättävä ja se on aloitettu viime vuoden puolella. Joulukalenterivyyhdit olivat niin ihania, että ne täytyi ottaa jo puikoille. En ole neulonut paljon ohuella langalla sukkia ja näissä täytyi kyllä miettiä aika paljon ennen aloittamista, että saa sopivat.


Kurkkasin Novitan sivuille Venla-langan sukkien kokotaulukkoon ja nappasin sieltä silmukkamääräksi 64. Se näytti koolle 38 sopivaa silmukkamäärää ja olinkin aika varma, että siitä saan 39/40 jalkaan sopivat sukat. Ja sainkin! Ensimmäistä kertaa kun neuloo ohuella langalla sukkia niin silmukkamäärä on vähän yllätys, että saako sopivat. Moni neuloo kait 60 ja 62 silmukalla, ehkä tosin vähän pienempään jalkaan. Seuraavaksi aion kokeilla 62 silmukkaa. Ei sillä, näistä tuli ihan hyvät ja sopivat, mutta lähinnä, että tiedän, mikä olisi se täydellinen silmukkamäärä itselle. Veikkaan, että 60 s on liian pieni itselle, mutta 62 voisi myös toimia.

Näistä tuli ihanat ja tuntui, että sain neulottua nämä aika nopeastikin. Liekö sitten raitojen ansiosta, kun ajattelee että "vielä yksi raita" "vielä yksi kerros". Näihin meni 1,5 minivyyhtiä raitoihin. Tästäkään ei ollut mitään etukäteistietoa, vaan piti ihan kokeilemalla selvittää. Neuloin ensin varren toisella minivyyhdillä ja jalkaosan toisella. Sitten vaikutti siltä, että kumpaakin minivyyhtiä jää ja sitä en halunnut, niin toisen sukat neuloin sitten kokonaan ensimmäisellä aloitetulla minivyyhdillä. Se vyyhti menikin ihan tasan siihen sukkaan. Raidat näyttävät ehkä vähän eriltä jalkaosan suhteen, mutta enpä anna sen haitata ja ovat tarpeeksi lähellä kuitenkin toisiaan. Toisen minivyyhdin puolikas meni yhteen huiviin, joka on aloitettu jo viime vuoden puolella, niin ei jää jämää siitäkään. Nyt on 2/25 minivyyhtiä kulutettu :D ja vähän ehkä enemmänkin, mutta niistä lisää myöhemmin. Tumma lila näissä sukissa on Novitan Venlaa, jota löytyi omista varastoista.

Nämä sukat neuloin 2,5 mm puikoilla, ja en pysty neulomaan yhtään pienemmillä. Ne vaan tuntuu aivan liian pieniltä, eikä siitä neulomisesta tule yhtään mitään eikä se ole mukavaa :D Joten fingering langat täytyy neuloa 2,5 mm puikoilla sukkiin. Nyt on ollut kyllä ihana ottaa näitä minivyyhtejä puikoille ja useimmista on tulossa sukkia, mutta kyllähän näitä riittää muihinkin töihin. Ohuet sukat ovat kyllä aika ihanan tuntuiset ja nämä sukat jää itselle, koska tuntuvat niin ihanilta sekä ne on neulottu omien jalkojen mittojen mukaan.

Oletko sinä jo kerinyt lankajoulukalenterivyyhtejä?

PS: Vielä tämän päivän ajan Minja ja Minea lapaset alennuksessa Lankajengissä.

4 kommenttia:

  1. Tulikin todella kauniit sukat 🤍 Minun mielestäni tuo "vielä yksi raita" -ajatus pitää hyvinkin paikkansa - tunnistan sen ainakin itsessäni. Siksipä tykkäänkin aika paljon neuloa nimenomaan raitasukkia, koska silloin kauniin kuvion (varsinkin noin upeilla langoilla) saa muodostumaan kuin itsestään ja raitoja vuorottelemalla sukka valmistuu kuin itsestään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, raidat ovat kyllä kivoja ja raitasukista tulee aina myös samanpituiset kun mulla on joskus muuten tullut eripituisia sukkia vaikka kuinka mittaisin jos on yksivärinen. Nyt kun laskee raidat niin saa samanpituiset :) Nämä Freija yarnin vyyhdit ovat kyllä todella kauniita.

      Poista
  2. Värikkäät minivyyhdit ovat juuri omiaan raidoitukseen, kun kaverina on yksivärinen lanka. Oikein kivan yhdistelmän sait ja nyt tiedät omiin jalkoihin sopivien fingering-sukkien koon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näin myös sai hyvin kulutettua tuota tummanlilaa venlaa pois varastoista.

      Poista