sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Neulekirja: Softly - Sari Nordlund

Odotin yhtä lahjaa kuin kuuta nousevaa, enkä halunnut ennen joulua katsoa esim. kirjaesittelyitä tästä kirjasta. Sain tämän joululahjaksi, pienen vihjeen tosin annoin. Mä en oo neulonut Sarin ohjeita kovinkaan paljon, koska välillä tuntuu, että ne on ehkä liian vaikeita mulle. Mutta viime syksynä neuloin sen Laulu huivin, ja harkitsen jopa toistakin sellaista. Mulla on Sarin ekakin kirja, mutta en oo neulonut siitä mitään. Katsoin kuitenkin Sarin omalta youtubekanavalta ne videot, joissa Sari esitteli kirjan mallit ja silloin ihastuin ensimmäisenä palmikkovillatakkiin. Minä, joka en edes neulo pahemmin paitojakaan, niin mitäköhän villatakista tulisi :D

Kirja on aivan ihana ja kompaktin kokoinen - mahtuu vaikka käsilaukkuun. :D Kirjassa on paljon paitoja, mutta myös pienempiä neuletöitäkin löytyy kuten kämmekkäät, sukat, pipo, huivit. Kirjassa on myös ihania toppeja ja pari villatakkia. Kolme mallia hyppäsi to do listalle, joita harkitsen ihan tosissaan. Yhteen paitaan olisi jopa langatkin ja aloitinkin jopa jo sitä. 

Urania -villatakki kuvassa.

Omat suosikkini:

** Urania neuletakki. Tämä on kaunis ja yksinkertainen ja ihastuin malliin todella. Ihana! Tämä menee toteuttamislistalle, mutta täytyy ensin neuloa vaikka jokin paita. 

** Tipoplo palmikkopaita. No koska palmikot <3 ja tähän paitaan olisi lankaa kotona niin olisipa kiva neuloa tämä paita. Aloitin tätä jo kerran, mutta aloin epäillä, mahtuuko pää kaula-aukosta ja jotain muutakin virhettä siinä tapahtui, joten purin. Täytyy ehkä tehdä isompi koko. Tämä paita olisi muuten ollut alkuvuoden pakkasille juuri sopiva. Paita neulotaan ylhäältä alas ja ei vaikuta sinänsä vaikealta.

** Terpsichore scarf. Pieni palmikkohuivi, muistuttaa vähän Laulu huivia ja vaikuttaa helpommalta, joten ehkäpä osaisin neuloa tämän. 

Näihin kolmeen ihastuin todella ja haluaisin ne toteuttaa. Onneksi toteuttamiselle ei ole mitään aikarajaa, eikä niitä tarvitse toteuttaa heti vaan vasta silloin, kun tuntuu, että osaa ja on lankaa. Toki mieli haluaisi laittaa jo jonkin puikoille.

Lisäksi Achelois -toppi näyttää ihanalta, mutta en tiedä, olisiko malli itselle se paras. Mutta ihana se on. Kirjassa on myös toinenkin toppi, joka olisi ehkä itselle sopivampi, joten voi olla, että se päätyy joskus puikoille. Mallien nimet ovat todella vaikeita, mutta ne tulevat antiikin kreikan jumalattarien tjsp nimistä. 

Tuohon huiviinkin voisi löytyä kotoa langat, joten voi olla, että se päätyy ensimmäisenä puikoille. Tai sitten ei. Se on aina yhtä vaikeata valita, mikä olisi ensimmäinen työ. Palmikkovillatakki on ykkösuosikki, mutta sitä tuskin aloitan ensimmäisenä. Ensimmäisen työn täytyy olla helppo, etten lannistu. Sinänsä huivi olisi kiva, koska kokemusta löytyy jo Laulu huivista. Toisaalta palmikkopaidan jos aloittaisi nyt, olisi varmaan valmiina ensi talveksi. :D

Oletko sinä tutustunut jo Sari Nordlundin Softly kirjaan? Mitä pidit? Löytyikö suosikkia? Jostain syystä olen myös tykästynyt Sarin youtubekanavaan, vaikka harvoin - jos koskaan - katson englanninkielisiä neulevideoita, mutta Sarin kanavaa olen nyt katsonut useasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti