keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Neuleohje: Trio -lapaset (mansikka, vanilja, kinuski)

Vuoden ensimmäiset neuleohjeet ovat julki!

Aina löytyy pöytälaatikosta jotain. Viime vuoden loppu oli vähän kiireistä tahtia ja nämä piti jo julkaista viime vuonna, mutta niiden aika on nyt. Kaikki lapaset on nimittäin neulottu jo viime syksynä ja nimen näille keksin jouluyönä. En sitä mitenkään miettinyt, siihen asti ne olivat ilman nimeä. Nimi vain putkahti mieleen. Trio lapaset (mansikka, vanilja, kinuski) löytyy nyt verkkokaupasta ja Ravelrystä. Trio-lapaset ovat siis kolmen lapasohjeen setti eikä ohjeita myydä erikseen. Kaksissa lapasissa (mansikka, vanilja) on kaksi kokoa (lapsi - aikuinen) ja yksissä lapasissa (kinuski) on yksi koko. Ohjeet sopivat kirjoneulealoittelijoille, mutta Kinuski-mallissa on hieman muita pidempiä langanjuoksuja (max 5) joten lankojen sitominen on suositeltavaa noin 3-4 silmukan välein. 

Vanilja-lapaset on erityisen hyvä pienen pienille jämälangoille, sillä niihin voi upottaa sellaiset noin metrin ja/tai alle yli pituiset jämäkerät. Neuloin ne sekä tummalla että vaalealla pohjalla ja toimii kumminkin. Pienet jämäkerät lajittelin viiden värin suht samaan järjestykseen jolloin molempiin lapasiin tuli värit suht samassa järjestyksessä. Kaikki viidet värit eivät edes mahtuneet lapasiin. Värit kannattaa lajitella pohjavärin mukaan: jos tumma pohja, valitse kirkkaita värejä ja jos vaalea, niin voit valita ei-niin kirkkaita, vaaleampia värejä.

Trio-lapaset löytyvät:

Ravelrystä

verkkokaupasta

Lankajengistä

Ohjesetti on alennuksessa ma 15.1. asti. Nämä menisi ehkä myös lapasboksiin, kun valitsisi esimerkiksi talviset värit. Ja jos jämälankakorisi pursuilee sellaisia pienen pieniä jämiä, niin Vanilja-lapasiin saat upotettua hyvin niitä. Jämät ovat olleet itsellä mielessä myös viime aikoina, mutta en oikeastaan pysty aloittamaan mitään jämälankatyötä, sillä jämiä on varattu lämpötilasukkiin.

Oletko ehtinyt jo aloittaa tammikuun teeman mukaiset lapaset? Tämän postauksen myötä saat lisää ideoita lapasiin.

2 kommenttia:

  1. Kivoja ovat kaikki. Aina on hyvä saada pienille jämille järkevä sijoituskohde.
    Kiitos kysymästä, olen aloittanut tammikuun lapaset ja tehnyt niitä pari kerrosta. Jatkoa varten pitää käydä kaupassa, kun sopivan kokoisia puikkoja ei ole. Onneksi kuukausi on vasta alussaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että olet mukana ja mahtavaa että olet aloittanut lapasia!

      Poista