perjantai 19. tammikuuta 2024

Lasten sukkia jämälangoista

Viime syksynä oli lankavaraston tyhjennysbuumi erityisesti koskien pieniä jämäkeriä ja kohteeksi joutuivat muumilankojen jämät sekä nallelankojen jämät. Tällaisia sukkia niistä syntyi. Saattaa olla, että on vieläkin noita muumilankojen jämiä, mutta sukkainnostus vaihtui lapasinnostukseen ja muihin lankoihin, niin jäivät odottelemaan seuraavaa innostusta.

Kaikissa sukissa taisi olla silmukoita 40 ja neuloin kaikki kolmosen puikoilla. Nallelankojen jämäsukissa on myös varressa woolly wood lankaa, kun sitäkin jäi kesätopista yli. Ruskea lanka taisi olla jotain purkulankaa, kun purin yhdet sukat. Tummanpunainen taitaa olla Dropsin Nordia, koska nallen jämät eivät riittäneet. Muumilankoja olikin sitten enemmän ja niistä syntyi vähän eri väriteemoilla eri värisiä sukkia. Koska nämä kaikki sukat oli suunniteltu neulehyväntekeväisyyskeräyksiin, niin yritin myös neuloa pojille sopivilla väreillä. Nimittäin olen huomannut, että näihin keräyksiinkin neulon aina enemmän tytöille sopivilla väreillä. Johtunee osittain siitä, että lankavarastoni on enemmän pinkki/punainen painotteinen. Muumisukkiin piti oikein suunnitella värit, ettei laita pinkkiä kaikkiin :D Nämä sukat ovat sellaisten päiväkoti-ikäisten kokoja niin veikkaan, että jokainen lapsi vaan tykkää, kun on värikkäitä sukkia :)

Nämä menivät Lankavan keräykseen ja toivottavasti ovat löytäneet sopivat jalat. <3 Tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei tänä vuonna tule neulottua niin paljon neulehyväntekeväisyyteen, joten sikäli oli ihan hyvä, että viime vuonna oli kunnon spurtti. Vuosihan on toki vasta alussa, mutta ehkäpä suuntaan neulomistarmoni omiin malleihini, keskeneräisiin ja sellaisiin suunnitelmiin, jotka ovat olleet mielessä jo pidempään. Varsinkin kun nyt tietyt kerät ovat jo loppu eikä niitä tarvitse tuhota. 

Neulotko jämälankoja mieluummin sukkiin vai lapasiin?

4 kommenttia:

  1. Mieluummin sukkiin, kunyleensä teen sukkia. Lapasia yleensä "pakon" edessä, kun joku jälkikasvusta tilaa. Onneksi tänä vuonna on tuo Lapasboksi24. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sukat tulee yleensä jämistä. Jee, kiva kun olet mukana :)

      Poista
  2. Söpöjä sukkia pienille ihmisille. Pitäisikin kaivaa jämäpussit esiin ja katsoa mitä niistä saisi aikaan. Eriparisukatkin on yksi hyvä jämälankakohde.
    Jämäneuleista saattaa tulla aika riemunkirjavia ja ehkä siksi soveltuvat paremmin sukkiin, jotka eivät ole niin framilla kuin lapaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan totta, jotenkin sitä mieltää värikkäät jämäjutut enemmän sukkiin sopiviksi kuin lapasiin.

      Poista