maanantai 1. tammikuuta 2024

Lapasboksi2024: Tammikuu

Hyvää uutta vuotta 2024 kaikille ja tästä se alkaa, nimittäin tämänvuotinen lapasboksi. Toivottavasti oli kiva vuodenvaihde ja toivotaan, että tästä vuodesta tulee paras vuosi ikinä kaikille. 


Kertauksena vielä niin neulotaan joka kuukausi lapaset annetun teeman mukaan. Teemat ovat helppoja ja helposti sovellettavia omaan makuun. Jokainen itse päättää, millaiset lapaset neuloo ja neulooko 12 paria vai vähemmän, mitä lankaa käyttää, kenelle neuloo eli siis hyvin rento ja rennot säännöt tässä lapasboksissa.


Tammikuun teemana on talvi ja neulotaan siis talviaiheisia lapasia. Tähän voi neuloa talvisilla väreillä, kuvioilla, lapasen nimen mukaan tai mitä ikinä keksitkään, ja mikä omasta mielestä liittyy talveen. Vaikkapa talvikäsityölehdestä lapaset. Nämä ovat hyvin vapaamuotoiset ja laajat teemat ja saa itse päättää hyvin pitkälle, millaisia lapasia itse neuloo. Mutta koska halusin yllättää, niin loin ilmaisen talviaiheisen lapasmallin tammikuulle. Tammikuun ajan löydät Ravelrykaupastani ilmaisen Hiutale -lapasohjeen. Tietenkään mikään pakko ei ole neuloa näitä lapasia vaan edelleen voit neuloa ihan mitkä talviaiheiset lapaset, mutta siltä varalta, ettet osaa päättää teemaa tai et löydä sopivaa, niin kokeile näitä lapasia.

Hiutale-lapasten ohjeen löydät

Ravelrystä

Millaiset talvilapaset ajattelit neuloa? Mitä sinulle tulee talvesta mieleen?

8 kommenttia:

 1. Vasta sain vieraat lähtemään ja mietin jo lapasia. Ehkä kuitenkin taidan tehdä jotenkin talven väriset ja en nyt kirjoneuletta. Täytyy penkoa lankavarastoa, josta epäilemättä jotain löytyy. Kiva kun tulee tällainen lapasboksi. Innolla mukana, kun lapasten teko tahtoo jäädä. Tämä on niin mukana juttu, kun rento, armollinen ja kaikkea levollista ilman hampaat irvessä puurtamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva kun olet mukana! Jään odottamaan mielenkiinnolla millaisiin lapasiin päädyt.

   Poista
 2. Mukana ollaan ja kirjoittelinkin jo sinulle instan puolelle. Tässä kuukausitahdissa luulisi minunkinlaiseni hitaan neulojan pysyvän kyydissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kun olet mukana! Ja omaan tahtiin toki, ja itse voidaan luoda omat sääntömme omaan lapasboksiin.

   Poista
 3. Voi että kun tekisi mieleni osallistua, mutta kun lapasille ei meillä oikein ole käyttöä. Vai voisikohan tähän osallistua niiiin vapaamuotoisesti, että tekisikin kustakin aiheesta sukat? Pistän mietintään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä soveltaa niinkin, osallistu vaan :)

   Poista
  2. Tulinpa sitten kuitenkin pyöräyttäneeksi lapaset. Taikuri itsekin yllättyi! :-D

   Poista
  3. Mahtavaa, kävinkin jo kurkkaamassa niitä!

   Poista