sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Kuvahaaste: Kolme h:lla alkavaa asiaa

Tämän kuukauden kuvahaasteen aika. Ennen kuin päätin osallistua tähän, en millään keksinyt t:llä alkavia asioita tammikuulle, mutta siinä samassa tuli sitten mieleen asioita helmikuulle. Laitoin niitä muistiin ja sieltä löytyi nämä kolme h:lla alkavaa asiaa, jotka ovat kuvanneet helmikuuta todella hyvin.


Harmaa tai harmaus

Talvella päivät ovat joskus harmaita, mutta niitäkin tarvitaan, että opitaan näkemään kauniita päiviä. Harmaassa ei ole mitään vikaa muutenkaan. Feel good -setti tuli neulottua myös harmaalla, koska jostain tuli vain se tunne, että ne kuuluu neuloa harmaalla. Neulon yleensä aika värikkäästi, mutta välillä tosiaan pitää neuloa neutraaleillakin väreillä kuten esimerkiksi harmaalla. Mielestäni harmaa väri sopii kuitenkin Feel good settiin ja myös Sydänsade -lapasiin hyvin. Fun fact muuten Feel good -sukkien takaa, ne olivat keskeneräiset vielä tammikuussa. Aloitin ne viime vuoden puolella ja sitten se jämähti siihen kolmioon ennen kärkeä ja oli todella pitkään yksinäisenä ja keskeneräisenä. Tammikuussa päätin sitten jatkaa niitä ja intuitio käski tehdä myös lapaset samaan settiin, joten niistä tuli sellaiset Feel good -sukat kotihyggeilyyn ja lapaset rentoon ulkoiluun. Lisäksi helmikuun lapaset tuli myös harmaalla värillä jostain syystä. Tai no siitä syystä, että aiemmat kaksi ehdokasta helmikuun lapasiksi olivat värikkäitä :D


Herkut

Helmikuu olisi melkoinen herkkukuukausi, jos joka herkkupäivälle leipoisi jotain. On runeberginpäivää, laskiaissunnuntaita ja ystävänpäivää. Lisäksi tähän vielä sellaiset uudet herkkupäivät kuten jokin nutellapäivä, josta en ollut aiemmin edes kuullut ja varmaan jotain vastaavia uusia, tuntemattomia muita herkkupäiviä on helmikuussa. Ei niiden perässä pysy. Tähän vielä lisäksi, jos osuu läheisten synttäripäiviä helmikuulle. Melkoista herkuttelua! Mutta onneksi voi leipoa myös terveellisemmin ja herkutella muullakin kuin sokerilla. Eikä joka nimikkopäivälle tarvitse edes leipoa.


Näiden resepti on täältä ketoreseptien sivuilta. Aika reseptin mukaan tein, paitsi ketosokerin tilalla käytin 0,5 dl tai alle kookossokeria, koska ei ollut ketosokeria kaapissa. Kuorrutus näissä on pelkkää kermavaahtoa, ja sekään ei ole ihan tuon ohjeen mukaan. Taikinan sekaan laitoin myös vadelmia sekä kermavaahdon päälle. Tuli oikein hyviä!


Hiutale

Helmikuu on minusta vielä täysin talvikuukausi, vaikka osa ihmisistä on jo keväässä. Eikä siinä tietenkään ole mitään pahaa, mutta itse pyrin nauttimaan vielä talvesta helmikuussa, koska se on talvikuukausi (:D). Luntakin yleensä sataa vielä helmikuussa (ja on nytkin satanut) ja siitä tuli mieleen hiutale. Nimesin myös tammikuun lapaset Hiutale-lapasiksi ja niiden ohjeen löydät nyt myös verkkokaupasta ja Lankajengistä. Tämä oli viimeisin h-alkuinen, ja sen keksimiseen meni aikaa eniten.


Hiutale-lapasten ohje verkkokaupassa.

Tämä on edelleen kiva haaste ja myönnän, että mietin näitä sanoja hieman etukäteenkin. Mutta lupaan ottaa aina ensimmäiset kolme sillä kirjaimella alkavaa. Nämä kolme kuvaavat minun helmikuuta oikein hyvin. Yllättäen tämä blogi nyt pyörii neulejuttujen parissa, niin näitä neulomuksia osuu tähän kuvahaasteeseen. H:sta emme pääse vielä eroon näin helpolla, sillä huhtikuu ja heinäkuu ovat vielä edessä. En sentään ole sinne asti miettinyt näitä ja katsotaan, mitä silloin on mielessä. Jatkossa varmaan laitan nämä kuvahaasteen kuvat ja tekstin kuukauden puolivälin tienoilla, se tuntuu olevan itselle sopiva aika.

Maalikuussa siirrymmekin sitten uuteen kirjaimeen, ja mielenkiintoista nähdä, mitkä asiat ihmisille tulee mieleen. Ei ollut helppoa keksiä niitäkään, mutta se on oikeastaan kivaa, ettei ole liian helppoa. Jotain olen jo keksinyt, mutta ne saattavat muuttua, jos jokin kuvaa enemmän maaliskuuta.

Mitkä on sinun mielestä kolme parasta asiaa helmikuussa?

PS: Muista vielä tänään voimassa Feel good setin alennus: verkkokaupassa

8 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset ja nuo värit ovat niin herkulliset. Lunta on tullut vielä meilläkin, vaikka välillä maa jo viheriöikin. Kiva kun olet mukana haasteessani!
    Mukavaa loppukuuta ja M-kuvien metsästystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulihan täällä jo vettäkin ja nyt on jo hyvin keväistäkin. Kiva olla mukana!

      Poista
  2. Kauniit kirjoneulelapaset. Kuvioltaan ja väriltään sopivat hyvin tähän helmikuun haasteeseenkin..
    Kysymykseesi vastaan. Rakastan helmikuun hankia, ynnä hiihtämistä häikäisevän kirkkaina pakkaspäivinä, sekä kotoilua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, nyt tuli vähän toistamista Hiutale-lapasten osalta, mutta kun se hiutale tuli mieleen ja pääsivät nyt siihenkin kategoriaan :) Nuo ovat kyllä mukavia helmikuun asioita paitsi hiihtämistä en ole tehnyt vuosiin :)

      Poista
  3. Kauniit lapaset. T: MaaritKoo/Retkiä&hetkiä

    VastaaPoista
  4. Kivoja ja ajankohtaisia h-asioita. Harmaa on siitä kiva väri, että se sopii varmaan kaikkien värien kaveriksi, vähän niin kuin valkoinen ja musta. Harmaa on jotenkin omalla tavallaan tyylikäs ja arvokkaan näköinen.

    VastaaPoista
  5. Joo, ja harmaa on kiva kirjoneuleissa ja ei ole liian räikeä (kuten musta voi olla liian synkkä). Välillä pitää neuloa harmaalla.

    VastaaPoista