sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Toiset sukat joulukalenterivyyhdeistä

Alkuvuosi on ollut vähän joulukalenterivyyhtien huumaa ja olen ottanut urakalla joulukalenterivyyhtejä puikoille. Ensimmäiset olivat ne raitaisat pidemmät sukat, joissa mukana myös Novitan Venlaa. Niiden jälkeen tuumailin vähän ja ajattelin neuloa sellaiset sukat, joihin menisi yksi minivyyhti. Piti laskeskella erinäisiä asioita ja laskin, että 15 raitaa saa yhdestä vyyhdistä, jolloin vyyhti kuluu kokonaan sukkapariin. Yksi minivyyhti oli todella värikäs ja siis todella taidokkaasti tehty. Miten ihmeessä edes yhteen vyyhtiin saa niin montaa väriä ? :D En ymmärrä värjäyksestä paljon mitään, mutta nämä Freija yarnin minivyyhdit ovat olleet kyllä hyvin taidokkaita. Tässä vyyhdissä oli mustaa, turkoosia, neonpinkkiä, neonkeltaista, lilaa ja olikohan vielä jotain muuta. 

Näihin päätin kokeilla 62 silmukkaa ja se vaikuttaa myös sopivalta. Taidan jatkossa tehdä siis 62 silmukalla fingeringlangan sukat. Merinolanka saattaa venyä myös käytössä niin 62 on mahdollisesti jopa sopivampi. On ne ensimmäisetkin ihan sopivat, mutta ainakin lyhytvartisissa on 62 silmukkaa parempi. Näiden jälkeen olen ottanut vielä yhden minivyyhdin puikoille, myös lyhytvartista sukkaa tulossa, mutta siihen se sukkainnostus nyt saattaa jäädä. Saa neuloa aika monta paria sukkia, jos haluaa kaikki minivyyhdit neulotuiksi, joten nyt pieni tauko näistä. Lisäksi kantapää tuntuu ikuisuudelta, kun sitä tekee fingering langalla. Muuten en koe, että ohuissa sukissa menisi kauan (ne on varmaan nämä raidat joiden avulla neuloontuu nopeasti) mutta kantapään kohdalla tuntuu, ettei mikään etene ja sitä saattaa neuloa monta päivää. :D 

En oikein raaski käyttää näitä sukkia, kun tuntuu, että ne menevät likaisiksi tai käytetyn oloiseksi. Sukathan on tehty käytettäväksi, mutta jotenkin näissä ihanissa langoissa tuntuu, ettei raaski käyttää sukkia. Saatan kyllä jemmailla ihania vyyhtejäkin, etten oikein raaski neuloakaan niitä :D Kellään muulla samaa 'vikaa'? Näistä tuli kyllä ihanat ja pidän nämäkin itselläni :D Mulla saattaa olla kohta 12 sukkaparin sukkalaatikko joulukalenterivyyhdeistä, jos en keksi isompaa työtä näistä. Tätä vyyhtiä en varmaan olisi keksinyt neuloa muuten kuin näin raitoihin. Sen verran värikäs se oli. 

Päätin muuten lisäksi, että jos saan neulottua yli puolet lankajoulukalenterivyyhdeistä niin saan tilata tälle vuodelle uuden lankajoulukalenterin. Vielä on siihen matkaa, mutta eiköhän se onnistu kuitenkin. Yksi isompi työ on myös neulottu minivyyhdeistä. Siitä lisää myöhemmin.

En olekaan aivan varma siitä paidasta, joihin ajattelin näitä laittaa, joten on ehkä keksittävä muutakin. Tai sitten neulon paidan ilman mitään ohjetta. Jostain neulekanavalta sain vihiä silmukkamäärästä mutta mitään vaikeampia juttuja en halua paitaan, en edes mitään lyhennettyjä kerroksia, joten ohjeen olisi oltava todella iisi. Lisäksi ohuilla raidoilla varustettuun paitaan ei kuitenkaan mene kovin montaa minivyyhtiä. Näin kyllä Instagramissa,  olikohan Hopeavilla -neulekanavan Heidillä, menossa raitapaita minivyyhdeistä ja vähän ehkä ihastuin sellaiseenkin, siinä oli siis paksummat raidat. Mutta täytyy nyt miettiä vielä tarkemmin paita-asiaa, päätyykö näitä sellaiseen. 

Mitä sinä olet neulonut joulukalenterivyyhdeistä? Neuloisitko paidan vai sukkia vai jotain muuta?

4 kommenttia:

 1. Aika paljon on neulomatta noita joulukalenterilankoja. Kahdelta vuodelta on minivyyhtejä ja yhdeltä vuodelta 100 g:n vyyhtejä. Sukkia olen jkv neulonut ja muutamiin pareihin esim Rva Silmusolmun raitalankojen kanssa varren suut, kantapäät ja kärjet yksivärisellä minivyyhdillä. Riittää just näihin. Jollekin jälkikasvulle olen tehnyt raitasukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kerroit! Pyrin välttää ehkä juuri sitä, että näitä minejä pyörisi hirveästi nurkissa ja siksi yritän neuloa niitä suht nopeasti pois, jos vain tulee kivoja ideoita. Olen huomannut etten voi kyllä kovin montaa vuotta peräkkäin ostaa minivyyhtilankakalenteria koska silloin niitä jää vaikka viime vuoden minit sain kaikki neulottua. Kova tavoite on saada nämäkin neulottua kivoihin juttuihin :)

   Poista
 2. Hyvin sait kesytettyä värikkään langan yksivärisellä raidoituksella. Minivyyhtien ongelma on tuttu: ne ovat niin kauniita, ettei niitä raaskisi käyttää. Vaan eihän ole mitään järkeä hillota minivyyhtejä, välillä pöyhiä kasaa ja ihailla niiden kauneutta. Käyttöön ne pitäisi saada. Minulla juuri tuubihuivi menossa joulu- ja adventtikalentereiden vyyhdeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tämä mini meni hyvin näin. Helposti jää minit käyttämättä jos tilaa lankakalenterin useampana vuonna ja tälle vuodelle voisin vielä tilata minivyyhtien kalenterin mutta sitten olisi parempi siirtyä isompien vyyhtien kalentereihin.

   Poista