torstai 1. helmikuuta 2024

Lapasboksi2024: Helmikuu

Tästä vuodesta on kulunut jo yksi kuukausi ja tammikuu on takanapäin. Aika siirtyä helmikuun lapasboksin teemaan. Helmikuu on vuoden lyhin kuukausi ja menee aina ihan supernopeasti joulukuun tavoin. Helmikuussa on myös erinäisiä herkkupäiviä ja ystävänpäivä. Helmikuussa voi juhlia ystävyyttä, rakkautta ja oikeastaan ihan mitä nyt ikinä haluaakaan juhlia. Niinpä helmikuun teema on sydän. Neulo siis sydämiä lapasiin. Tähän voi käyttää jälleen kerran mielikuvitusta ja sydän voi muodostua juuri siten, miten itse haluaa. Palmikoilla saa kivasti sydämen muotoista pintaa sekä pintaneuleella. Jos kirjoneule ei innosta, niin esimerkiksi lapasten resoriksi voi neuloa sellaista sydämenmuotoista. Tähän taisi olla ohjekin jossain päin internettiä. Kirjoneuleen ystävien puolestaan on helppo neuloa sydämiä lapasiin. Voihan sitä myös etsiä sydän -nimisiä lapasia ja neuloa ne eli taivas on taas rajana. Olin itse vähän innoissani tästä teemasta ja suunnittelin peräti kolmet erilaiset lapaset. :D Näistä valitsin yhdet ja niiden ohje on nyt ilmaisena Ravelryssä helmikuun ajan. 

Sydänsade -lapaset ovat kirjoneulelapaset, mutta pyrin tekemään ne helpoiksi langanjuoksujen osalta. Nämä lapaset saattavat olla hitusen isommat kuin tammikuun lapaset ja jos epäilee että tulee liian isot, niin kannattaa valita puoli numeroa pienemmät puikot. Neuloin itse lapaset 3,5 mm puikoilla kuten aina, ja ovat aavistuksen isommat kuin esimerkiksi tammikuun lapaset, eivät kuitenkaan liian isot. Toisin sanoen kirjoneule näissä ei kiristä niin paljon ja ovat aavistuksen isommat. Lankana näissä on 100 g = 200 m lanka. 

Sydänsade lapasten ohje on nyt julki Ravelryssä .

Tämän enempää ei ole nyt tulossa valmiita ohjeita tälle keväälle, mutta joka kuukausi tulee teema / aihe. Joukossa on helppoja teemoja, mutta myös sellaisia, joissa saa käyttää luovuutta. Vähän aina jännittää nämä julkaisut, mutta helmikuun teemaksi nyt muodostui tämä. Jos teema kuulostaa vaikealta, niin Instagramissani jaan kivoja inspiraatio-ohjeita, joten kannattaa ottaa @sweetsandsocks seurantaan. 

Pintaneuleella saa myös kivasti sydänkuvioita, joten anna luovuudelle valtaa!

Tuliko tammikuun lapaset valmiiksi?

Minkälaiset lapaset sinä neuloisit helmikuulle?

6 kommenttia:

 1. Heti alkoi raksuttaa aivoissa, mutta vielä on liian monta vaihtoehtoa mielessä. Katsotaan , mihin päädyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa, ideat on parhaita. Siitä se sitten lähtee muotoutumaan. Odotetaan innolla, mihin päädyt.

   Poista
 2. Olen huono neulomaan lapasia, mutta sukkia sitäkin enemmän. Kirjoneule ei kylläkään ole minulle kovin helppoa. Tahtoo aina kiristää joku lanka kuvioissa.
  Kauniit lapaset olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi saa neuloa sitä mitä haluaa ja osaa :) Kirjoneuleeseen on itselläkin sellainen viha/rakkaus -suhde (ennen oli vielä isompi...) ja kirjoneuleen jälkeen on aina neulottava palmikkoa ja muuta. Joo, se on kyllä totta, että kirjoneule vaatii aikansa ja oppimisen, eikä siitä ole pakko kaikkien tykätäkään.

   Poista
 3. Kiva aihe ja hyvä kun muistutit, että palmikoilla saa sydämenmuotoista pintaa. Luulen, että valitsen sen, tai ehkä mietin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäätte! Joo, onnistuu myös muillakin kuin kirjoneuleella vaikka se vaatii enemmän ehkä enemmän miettimistä mutta palmikoilla saa kyllä hyvin sydämenmuotoista. Onneksi on aikaa miettiä ja suunnitella.

   Ravelryssä on myös sellainen Sydämelliset (Ronja Södersvedin) palmikkolapasten ilmaisohje joka menisi myös hyvin teemaan.

   Poista