tiistai 27. helmikuuta 2024

Neuleohje: So simple helppo palmikkohuivi

Mulla tulee aina säännöllisin väliajoin huivi-innostus. Tykkään itse sellaisista helpoista ja värikkäistä huiveista, ja monesti otan ohjeeseen tämän lähtökohdan. Tai no värikkyys tietty riippuu toki langoista, mutta sellainen helppo huiviohje, jota voi neuloa missä ja milloin vain. Monesti huiviohjeissa on myös jotain pientä twistiä ja jotain sellaista, että "ei jäisi esimerkiksi jämiä yhtään" tai "yhden vyyhdin huiviohje" tai jotain muuta samankaltaisuutta. Tässä So simple huiviohjeessa twistinä on helppous, palmikot ja se, että langoista ei jää jämiä yhtään. Nämä huivit tuli neulottua aika maanläheisesti, mutta seuraavasta huivista ei sitten väriä puutukaan ja se on todella värikäs. 

Ohjeessa on kaksi kokoa: 100 g ja 200 g. Pienempi huivi on sellainen trendikäs pieni huivi kaulan ympärille, ja joka saattaa mahtua jopa takinkin alle. Isomman huivin saa sitten kaulan ympärille ehkä noin kahdesti. Huiveissa on minusta myös se hyvä puoli, että niitä voi neuloa omista varastoista löytyvillä langoilla ja kannustankin tutkimaan omia lankavarastoja tähän huiviohjeeseen. Mallihuivit on neulottu Dropsin Puna-langalla ja Aaran merinolangalla. 

Kuvassa isompi koko huivista.

Ohje löytyy:

Ravelrystä

Verkkokaupasta

Lankajengistä

Ohje on alennuksessa 8.3 asti.

So simple huivi ohje on myös aloittelijaystävällinen ja siinä ei ole monimutkaisia, vaikeita neuleasioita ja sitä voi neuloa missä ja milloin vain. En osaa itse valita, että kumpi koko on oma suosikkini, koska tykkään molemmista. Huivit ovat nyt taas olleet mielessä enemmänkin, sillä toinenkin huiviohje odottelee vuoroaan ja lisäksi haluaisin neuloa tämän ohjeen vielä kerran eri langoilla, ja sen voisin antaa lahjaksi asti. 

Tykkäätkö sinä neuloa huiveja? Millä värillä neuloisit tämän huivin?

4 kommenttia:

 1. Onpas jännä huivi, tuo reunuksen palmikko. Onko se vaikea tehdä..? Ei varmaan, kun vaan tietää miten tehdä :D Mutta näyttää erikoiselta. Aika nerokas keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se näyttää kyllä kuvissa jännännäköiseltä. Mielestäni ihan helppo mutta taidan olla puolueellinen :D

   Poista
 2. Huivia kiertävä palmikko on hauska ja piristävä elementti kokonaisuuteen. Luulen, että pääsee parhaiten oikeuksiinsa yksivärisellä langalla, niin kuin yllä olevassa kuvassa vaalea lila huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin tuosta palmikosta. Kyllä vain, yksivärinen lanka on paras vaihtoehto tähän huiviin.

   Poista