torstai 22. helmikuuta 2024

Sara Parikka: Mutkatonta ja maukasta

Tykkään kirjoittaa neulekirjojen lisäksi myös ruokakirjoista. Tulkoon tälle viikolle nyt kaksi kirjapostausta. Nyt viime aikoina olen muistanut laittaa ajoissa kirjat varaukseen kirjastosta niin olen saanut ne varausjonon alkupäässä. Sinänsä ruokakirjat eivät vanhene, mutta niitä on kivempi katsella julkaisuaikaan kuin vuosia myöhemmin. Nimittäin saatan unohtaa ne sitten jo jossain vaiheessa. :D

Yksi odotetuista kirjoista oli Sara Parikan uusi kirja: Mutkatonta ja maukasta. Kirja on nimensä veroinen teos ja reseptit ovat todellakin mutkattomia ja helppoja. Reseptit ovat jaoteltu seuraavanlaisesti: Pannulla, sopat ja salaatit, uunissa, herkut ja nopeat. Reseptit ovat perusarkiruokareseptejä, ja vaikuttavat helpoilta ja yksinkertaisilta, ihan kuten Sara on kertonutkin. Tästä kirjasta saa sellaisia nopeita, helppoja ja yksinkertaisia ruokia arkeen. Voin kuvitella, että lapsiperheille kirja on oikein loistava. 

Seuraavat reseptit menevät kokeiluun:

** Suolaiset muffinit (Nämä voisin tosin toteuttaa ilman vehnäjauhoja. Katsotaan mitä tulee, jos toteutan :D)

** Vadelma-suklaapallot (Näissä on vain muutama ainesosa!)

** Suklaamousse. Tämä ollaan jo kokeiltu parikin kertaa ja ilman sokeria. Tein ensimmäistä kertaa suklaamoussea tämän reseptin avulla ja onnistui hyvin. Vinkki: Vaihda suklaa sokerittomaan suklaaseen niin saat sokeritonta suklaamoussea. Käytettiin Brunbergin sokeritonta suklaata ja toimi hyvin. 

** Nektariini-banaanijäde. Tätä ajattelin kokeilla niin, että laittaisin pakastemangon nektariinin tilalle. Tällöin ei tarvitsisi muistaa laittaa nektariineja pakkaseen. :D Joskus olen pakastanut banaania, enkä ollut vakuuttunut, mutta ehkä uusi yritys tämän myötä? :D


Suklaamousse taisi nousta tämän kirjan lemppariksi, sillä jäimme jotenkin sen lumoihin ja teimme jo useamman kerran sitä. Kokeilin myös siten, että vaihdoin suklaan valkosuklaaseen, mutta epäilen, että valkosuklaan koostumus on jotenkin erilainen, sillä se ei ihan toiminut samalla tapaa. Syötävää ja hyvää tuli silti, mutta sellainen moussemaisuus puuttui (enemmän suklaavaahtoa). Tosin mokasin valkuaisten kanssa tässä myös jollain tapaa ja sekin varmasti vaikutti. Eli valkuaisten kanssa kannattaa olla myös tarkka, että sähkövatkaimen ne vatkaimet ovat puhtaat ja kuivat, kuten myös kippo, jossa vatkataan. Tämän myötä kehittelin myös kivan ja terveellisemmän valkosuklaajäätelöreseptin. Se vaatii myös hieman kokeilua vielä, ennen kuin resepti on hyvä. 

Tätä reseptiä mukaillen haluaisin myös kokeilla Kindersuklaa-moussea eli vaihtaisi vain suklaan tilalle kindersuklaat niin tulisikohan hyvä. Kindersuklaassa on myös valkosuklaata eli menisi myös jännäksi, että toimisiko, mutta syötävää siitä tulisi silti. 

Kirja on kiva, tavallinen, perinteinen ruokakirja ja kirjassa oli Saran suvussa kulkeneita reseptejä, ja aina on kiva lukea reseptejä ja saada uusia ideoita. Veikkaan, että nuo ylläolevat jäävät meille vakkareiksi, vaikken ehtinyt nyt muita kokeilla. Kirjassa on myös sellaisia kivoja nopeita reseptejä eli esimerkiksi yllätysvierastilanteisiin ne voisi toimia. 

Oletko sinä jo tutustunut Saran uuteen ruokakirjaan?

4 kommenttia:

 1. Pitää napata tuo kirjastosta, mielestäni sen näin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustu ihmeessä, siitä voi löytää jotain kokeiltavia reseptejä :)

   Poista
 2. En tiennyt kirjasta. Pitää katsoa kirjastosta. Minä olen pakastanut banaania smoothie-tarkoitukseen. Kun otan smoothieen puolikkaan tuoretta banaania, niin laitan toisen puolikkaan pakastimeen. Ei se sieltä kauniina ulos tule, mutta seuraavaan smoothieen kyllä välttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tätä kokeiltava on uudelleen. Voi olla että viimeksi laitoin liian tummina ne pakastimeen tai jotain.

   Poista