lauantai 3. helmikuuta 2024

Mitä luin tai kuuntelin tammikuussa?

Uusi vuosi on alkanut sinänsä ihanasti, että huomasin muutamia mielessä olleita kirjoja kirjaston äänikirjasovelluksessa. Sieltä aloin kuunnella muutamia kirjoja, joista kerron tässä postauksessa.

Aino Pajukangas: Suunnannäyttäjät

Pieni paljastus alkuun, että olen ollut Ainon kanssa samassa yrityksessä joskus töissä ja osittain valitsin kirjan myös siksi, koska Aino on aivan supermahtava viestinnän ammattilainen. Kirja kertoo eri alojen suunnannäyttäjistä ja siitä, miten sellaiseksi on kukin tullut. Koin itse kirjan vähän "elämäkertakirjana", koska kirjassa tutustuttiin eri ihmisiin ja heidän tarinoihin. Kirjaan on otettu mielenkiintoisia eri alojen henkilöitä sekä jokaisessa osiossa kerrotaan, omat vinkit, miten tulla suunnannäyttäjäksi ja mitä kannattaa välttää. Kirja on todella asiapitoinen kirja ja hyvin kirjoitettu (tässä näkyy Ainon asiantuntijuus!) ja sitä kuunteli todella mielellään. Taisin kuunnella sen ihan muutamassa päivässä. Olen aiemminkin kertonut, että tykkään elämäkerroista joten tykkäsin myös tästä kirjasta todella paljon. Se on kuitenkin vähän erilainen kuin elämäkerta ja tällaiseen kirjaan en ole aiemmin törmännyt. Kiva oli löytää se kirjaston äänikirjasovelluksesta, koska välillä olen miettinyt, että kuinka paljon olen jäänyt paitsi, kun en ole kuunnellut äänikirjoja. Suosittelen ehdottomasti kirjaa kaikille uteliaille ja erilaisista ihmisten tarinoista kiinnostuneille. Kirjassa voit kuunnella/lukea mm. Henri Alenin, Dome Karukosken, Sari Aallon, Mikko Hyppösen tarinat ja paljon muitakin.


Näiden lapasten ohjeen löydät Trio-setistä. katso Lankajengiin

Kaisa Ikola: Kaksi oikein yhteen

Viime vuonna harmittelin, kun en päässyt kuuntelemaan tai lukemaan tätä kirjaa, koska ei ollut äänikirjasovellusta. Tämäpä löytyy nyt myös kirjaston sovelluksesta, ja aloin kuunnella tätä heti, kun sen löysin. Kirja on oikein kiva neuloosissa olevalle ja sellaista kevyttä kuunneltavaa/luettavaa. Mulla kävi pariin kertaan niin, että nukahdin kun kuuntelin ja en ollut muistanut laittaa automaattista pysäytystä, joten sain sitten kelailla pariin otteeseen :D Mutta siis missään nimessä kirja ei ole unettava, nukahdan vain yleensä kaikissa kirjoissa, jos kuuntelen niitä illalla. Tästä syystä myös fyysiset kirjat sopivat minulle, kun niissä en nukahda. Mutta kirja on jatkoa Annin tarinalle, eli Oikein nurin -kirjalle ja kirjat kannattaa lukea/kuunnella näin päin että ensin Oikein nurin ja sitten tämä. Mikäköhän mulle tulee aina, kun tätäkin kirjaa kuunnellessa aloin miettimään oman kirjani otsikoita ja juonikuvioita, mitkä ei nyt sinänsä liittyneet mitenkään tähän kirjaan :D Mutta olispa ihana kirjoittaa fiktiivinen kirja ja luoda tarinoita neulomisen ympärille <3 Kirjassa jäin kyllä vähän kaipaamaan niitä Riston viestejä, joita kirjoitti Annille kymmenittäin ravintolan jälkeen. Ehkäpä odotan kirjasta myös kolmatta osaa, sillä siihenkin on tarinan ainekset.

Ilkka Hynninen: Toteuta ideasi

Tämän kirjan näin myös kirjaston sovelluksessa samoihin aikoihin, kun yllä olevatkin kirjat. Valitsen kirjat oikeastaan aika intuitiolla. Kun näen mielenkiintoisen kirjan, nappaan sen kuunteluun tai jos näen vaikka jonkun IG tarinoiden puolella kivan kirjan, otan screenshotin. Harvemmin sitä muuten etsimällä löytää kivoja kirjoja, ja silloin päätyy vain valitsemaan jonkin, mikä ei innosta. Tässä kirjassa huomioni herätti kirjan nimi. Nimi kertoi jo itselle aika paljon, millaisesta kirjasta on kyse ja kirja on kattavampi kuin ajattelinkaan. Kirjassa annetaan hyvin konkreettisia vinkkejä, joten jos kirja on sinulle ajankohtainen, niin nappaa ihmeessä se kuunteluun. Saat varmasti paljon kirjasta. 

Jo Boaler: Rajaton mieli

Tämä kirja oli ihan superhyvä kirja mielen rajoittuneisuudesta ja kuinka omaa mieltä voi myös harjoittaa ajattelemaan eri tavalla. Kirjassa annetaan paljon esimerkkejä matematiikan avulla ja kuinka omaa mieltä voi harjoittaa toimimaan eri tavalla. Aivan äärimmäisen hyvä kirja ja sopisi kaikille ihmisille. En tästä nyt tämän enempää referoi, sillä jokainen voi kuunnella / lukea sen itse ja tehdä omat analyysit sitten. Kirjan nimi kiinnitti huomioni ja päätin tarttua siihen. Tämä kirja löytyi myös kirjaston omasta äänikirjasovelluksesta eli sen voi kuunnella aivan ilmaiseksi.

Äänikirjat ovat veroittaneet myös fyysisiä kirjoja ja huomaan, että en ole lukenut tammikuussa juuri ollenkaan. Kirjastossa lainassa olleita kirjoja joudun uusimaan taas, mutta ehkäpä helmikuussa saan niitäkin luettua. Yhden kirjan sain luettua kuitenkin loppuun, mikä oli aloitettu jo varmaan viime kesänä. Kuva alla ja kirja oli sellaista kevyttä chick littiä. Vähän ehkä ennalta-arvattu, mutta ei haitannut, vaikka ei kaikkia tapahtumia muistanutkaan, kun luku-aika oli pitkä. Nämä kirjat ovat kivoja kirjoja niihin hetkiin, kun ei jaksa sen suurempaa juonikuviota lukea. 


Kirja saatu pr-tuotteena.

Veikkaan, että helmikuussa luen taas enemmän fyysisiä kirjoja. Jos nyt helmikuun lyhyydestä ehdin lukea. Nimittäin alkaa tuntua, että kirjaston sovelluksen 'hyvät' kirjat alkaa olla kuunneltu ja voi palata taas fyysisten kirjojen pariin. Mutta katsotaan kirjakooste taas kuukauden päästä, mitä olen saanut luettua tai kuunneltua. 

Mitä sinä luit/kuuntelit tammikuussa? Oliko näissä sinulle tuttuja kirjoja? 

2 kommenttia:

 1. Suunnannäyttäjät tuntuu mielenkiintoiselta. Kaisa Ikolan molemmat kirjat olen lukenut/kuunnellut. Nyt on menossa kuuntelussa neuleasioita sivuava Silmukoita ja sutinaa Kettukoskella. Ennen sitä kuuntelin loppuun Seitsemän sisarta -sarjan toisen osan: Stormsystern.
  Kirjakirjana on menossa Satu Rämön Hildur-sarjan toinen osa, eli Ròsa ja Björk. Onneksi satuin lukemaan, että kirjassa on 10 eri aikatasoa. Sellaisen kuunteleminen on haastavaa, joten päätin nöyrästi liittyä kirjaston pitkään jonoon. Nyt se on saatu ja samoin olen odottamassa kolmatta osaa Jakob kirjaston jonossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä on paljon kirjoja luettu/kuunneltu. Olen etsinyt tuota Silmukoita ja sutinaa kirjaa kirjastosta mutta sitä ei kait vielä ole siellä kun haku ei löydä ollenkaan. Se olisi lukulistalla myös.

   Poista