sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Kuvahaaste: H:lla alkavat asiat huhtikuussa

Luvassa on huhtikuun kuvahaasteen aika. H-kirjaimeen saimme tutustua jo helmikuussa, jolloin sanoja tuntui olevan ehkä vähän vaikeampikin keksiä. H:sta emme pääse kuitenkaan vielä huhtikuun jälkeenkään eroon, sillä vielä on luvassa heinäkuu. Mutta nyt ensin huhtikuun kolme h-alkuista kuvaa ja sanaa. Mietin jonkin verran näitä sanoja ja ihan heti ne eivät tulleet mieleen, mutta tuntuu, että juuri näistä on kyllä huhtikuu tehty. 

Hulmuavat huivit

Huivi-innostus on nostanut jälleen päätään ja tälle vuodelle on suunniteltu jo kaksi huivia. Ensimmäinen on So Simple huivi ja toinen on Spring vibes huivi. Myönnän, että jälkimmäinen sai nimensä ihan keväästä ja väreistä, joita minulle oli lankajoulukalenterissa. Kyllähän sitä nyt pitää olla vähän väriä keväällä huiveissa. Mä taidan olla huivi-ihminen ja kevät on huivien parasta aikaa - niin käyttämisessä kuin suunnittelussakin. Olen löytänyt huivien suunnittelun innon ja mielessä on ideoita vaikka kuinka paljon ja puikoillakin jo vähäsen. Yksi huiviohje on tulossa toukokuussa, se on testineulonnassa nyt. Jännä sattuma, mutta kaikkien näiden kolmen huivin nimet alkavat s-kirjaimella. Nimet ovat kaiken lisäksi tulleet helposti, enkä tajunnut niiden yhtäläisyyttä kuin äskettäin, jolloin ne oli jo nimetty.

Spring vibes huivin ohje löytyy verkkokaupasta.

Helppous 

Viime aikojen teema neuleohjeissani on ollut helppous. Varsinkin huiviohjeissa. Olen halunnut suunnitella helppoja, mutta pienellä twistillä olevia ohjeita. So simple huivi on helppo huivi, ja neuloin itse jo kolmannen sellaisen. Se tosin menee lahjaksi, mutta huivin neuloo myös nopeasti. Ehkäpä näemme myös neljännen So simple huivin, sillä haluaisin myös yhden käyttöön. Mallihuivejahan ei voi ottaa käyttöön, kun jos niistä tarvitsee ottaa kuvia myöhemmin :D Tosin helppous on nyt myös vaihtumassa pitsin myötä vähän vaikeampiin juttuihin... 

Helppous on näkynyt myös esimerkiksi resepteissä, joita olen kokannut. Leeni Viion uusin kirja tarjoaa todella helppoja ja hyviä reseptejä ja siitä kirjasta onkin mennyt kokeiluun jo useampi ja jäänyt myös vakkariksi meille. Sieltä juuresrieskojen ohje on melkeinpä viikottain käytössä ja on aivan huippuresepti. Helppo, ja hyvä ja valmistuu nopeasti. Lisäksi yön yli sämpylät resepti on helppo ohje. Teen nykyisin ne niin, että teen aamulla taikinan valmiiksi jääkaappiin ja illalla saadaan tuoreita sämpylöitä. Ovatko nämä nyt sitten päivän yli sämpylät? :D Näihin käytän yleensä Vappu Pimiän tätä reseptiä, joihin tuunaan vain jauhoja eri tavalla. Tuossa reseptissä on annettu eri vaihtoehtoja jauhoille todella hyvin.

So simple huivin ohje löytyy verkkokaupasta .

Houkuttelevat hameet

Huhtikuu on myös hameiden aikaa tai oikeastaan hamekausi voisi alkaa huhtikuusta. Ennen olin ihminen, joka käytti paljon hameita ja mekkoja, mutta lapsen jälkeen tämäkin asia muuttui. Nyt on kieltämättä alkanut tuntua siltä, että voisi taas alkaa käyttää hameita. Viime syksynä suunnittelin ensimmäisen hameohjeen ja toinenkin hameohje on ollut jo pidempään mielessä. Se piti jo itseasiassa suunnitella viime vuoden jouluun, mutta se jäi, koska kaikkea ei ehdi. No, tulee se joulu tänäkin vuonna ja haluaisin suunnitella sen tälle vuodelle. Mutta katsotaan nyt, ehdinkö. Hameet ovat kivoja ja kevät on parasta aikaa alkaa käyttää hameita. Tästä voisi alkaa itsellä hame- ja mekkokausi, jolloin on niin nopea ja helppo lähteä ulos, kun voi heittää vain takin päälle ja mennä.

Miracle neulehameen ohje Lankajengistä .

Tällaiset olivat minun kolme h-alkuista sanaa huhtikuulle ja ne kuvaavat kyllä aika hyvin huhtikuuta. Seuraavaksi pääsemme taas t-alkuisten sanojen pariin. Onpas tämä alkuvuosi ollut toistoa kirjaimissa,  mutta toukokuun jälkeen onkin uusi kirjain. 

Tällä hetkellä sanoisin, että j-kirjain joulukuussa on vaikein, sillä kaikki mieleen tulevat asiat alkavat joulu-etuliitteellä. Mutta onneksi sinne nyt on vielä matkaa, eikä mietitä niitä nyt. 

Millaisia asioita sinulla on ollut mielessä huhtikuussa? Oliko vaikea vai helppo keksiä taas h-alkuisia sanoja?

10 kommenttia:

 1. Hienosti keksitty H-sanoja. Mielestäni tähän oli hiukan vaikeampi keksiä sanoja, johtuen varmaan juurikin tuosta helmikuun haasteesta. Mitenkähän käy heinäkuussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se voi olla että nämä vanhemmat h-sanat pompsahtavat mieleen ja vaikeampi keksiä uutta. Toisaalta silloin on kesä ja kesän myötä keksii kesäisiä sanoja. :)

   Poista
 2. Kivasti ajankohtaisia omia h-aiheitasi. H tuntui vaikealta ehkä siksi kun se tuli taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä ovat kyllä kuvanneet tätä huhtikuuta tähän mennessä hyvin. Nyt on vähän toistoa kirjaimissa, ensi kuu myös vielä tuttua kirjainta.

   Poista
 3. Kivoja ja ajankohtaisia h-asioita. Minusta h oli aika helppo, vaikka tulikin jo toistamiseen. T tuntuu haasteelliselta. Pitää ottaa sanakirja käteen, jos ei mielikuvitus toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, osa näistä tuli aika helposti, mutta tiedä sitten miten käy heinäkuussa. T:llä alkavia juttuja tulee mieleen kyllä, mutta en toisaalta tiedä vielä, että kuvaavatko ne toukokuuta niin ei voi ehkä ottaa niitä, ainakaan vielä.

   Poista
 4. Hienosti keksityt h-sanat ja niin ajankohtaiset! Harmittaa vähän, että en itse tähän alkanut, mutta tokkopa olisin muistanut kuitenkaan keksiä mitään🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän voi varmasti lähteä vieläkin mukaan joten tule ihmeessä mukaan!

   Poista
 5. Houkuttelevat hameet ja hulmuavat huivit ja mukana helppous. Sinulta tämä h-homma kävi mainiosti. Tutustun ilman muuta neuleohjeisiisi.
  Huhtikuun h-kuvien valitseminen oli minulle helppoa. Hanki oli kantavana teemana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, kiitos, kyllähän nämä suht iisisti tuli keksittyä. Täytyypä muuten kurkata sinun sanasi, en muista olenko jo tutustunut niihin.

   Poista