sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Lasten sukkia jämälangoista

Lasten sukkiin iski kyllästyminen jossain viime vuoden lopulla ja hetki siinä menikin, etten neulonut niitä. Nämä taisi tulla neulottua helmikuun tienoilla. Muumilankojen pieniä jämäkeriä on jonkin verran ja ne pitäisi saada (edelleen) pois. Näihin ei kulunut lähes mikään kerä loppuun asti. Ainoastaan tuo toinen punainen kului loppuun asti eli vieläkin näitä olisi. Nyt tuntuu taas siltä, että voisi laittaa jonnekin neulehyväntekeväisyyteen näitä. Ihanne olisi, jos voisi laittaa kaikki yhteen paikkaan ja mielellään ei postitusta tai yhteen paikkaan postitus on vielä ok. Useampaan paikkaan en oikein jaksa enää postitella. Toinen vaihtoehto on odottaa syksylle Lankavan keräykseen, siinä tosin joutuu vain säilyttää näitä sinne asti. 


Toiset sukat tuli neulottua nalle-lankojen jämistä ja tuli vähän erilaiset värit kuin millä yleensä neulon. Näitä nyt oli jäminä, niin värit muodostui siten. Nalle-lankojen jämiä ei yleensä ole kovin paljon itsellä, mutta on niitä näemmä juuri sen verran, että eivät lopu ollenkaan ja lisää löytyy aina jostain nurkasta. Oikeastaan nämä raitasukat aloitin sen vuoksi, että tarvitsin helpon neulomistyön yhteen paikkaan. 

Tykkäättekö te neuloa junasukkia? En ole oikein kovin paljon innostunut niistä. Niitähän voisi neuloa näistä jämistäkin, mutta jotenkin se malli ei ehkä innosta niin paljon itseä, että jaksaisin neuloa niitä useampaa paria. Olen muistaakseni neulonut ne yhden kerran ja senkin varmaan ihan vain sen takia että halusin kokeilla sitä mallia. Jos niitä neuloisi paljon, oppisi mallin varmaan ulkoa ja ei tarvitsisi katsoa ohjeesta. No raidat toimii aina myös jämälankoihin ja niitä sitten tykkään neuloa enemmän.

Raitasukat vai junasukat? 

Psst: Kevätkissasukat ovat vielä huomiseen asti alennuksessa Lankajengiin .

10 kommenttia:

 1. Minullakin on nyt vauvansukkabuumi menossa ja aina ihmettelen, miksi en tee niitä enemmän, niin sitten olisi, kun keräyksiin tarvitaan. Mutta ehkä en vain ole ihminen, joka jaksaisin tehdä samanlaista urakalla. Junasukkia olen joskus tehnyt, mutta en jäänyt koukkuun niin sanotusti😁Nyt teen näit Lise-Lotten vauvasukkia, joissa on helppo pitsivarsi ja ne valmistuvat nopsaan, kun oppii myös ulkoa ohjeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on myös tosi kauniit sukat. Vauvan sukkia on kyllä niin kiva tehdä. Yritän itse tehdä niitä aina muiden töiden välissä vaikka nyt olen vähän hiljentänyt keräystahtia. Mutta silti niitä aina kertyy.

   Poista
 2. Tosi suloiset sukat kummatkin, mutta tykkään noista alimmaisen kuvan sukista ja väristä erityisesti. Junasukkia en ole koskaan kutonut. Nyt kevään (?!!!) tultua ei enää innosta kutomiset, syksyllä sitten taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, niin se neulominen saattaa vähentyä kevään ja kesän tullessa.

   Poista
 3. Heti tuli mieleen Lankavan keräys, mutta sitten mainitsitkin sen itse. Vaaka ry on toinen, tosin en sen toimintaa tunne. Tein juuri kahdet junasukat ja ehdin vähän väsyä malliin ainakin vähäksi aikaa eteenpäin. Toisaalta niiden pysymistä vauvan jaloissa on kovasti kehuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmaan tuonne Lankavalle sitten ja Novitallakin taitaa olla aina syksyllä jokin keräys, tosin saattaa olla vain Treen messujen yhteydessä. Olen ajatellut että Vaaka ry olisi asunnottomille että en tiedä kuinka paljon sinne otetaan lasten ja vauvan sukkia, näitä kuitenkin taitaa olla enemmistössä itsellä ja niitä on helppoa neuloa pienistä keristä.
   Junasukkien malli ei ole välttämättä niin koukuttava, ne on varmaan ne nurjat kerrokset siellä välissä jotka ei koukuta.

   Poista
  2. Vaaka ry kerää sukkia vauvasta eteenpäin kaiken muun lisäksi. Hope kerää yös mielestäni sukkia lapsille.

   Poista
  3. Okei, täytyypä tutustua tuohon Vaaka ry:hyn ja myös Hopeen neulomuksien osalta. Hopelle ollaan viety lapsen käyttökelpoisia vaatteita mutta en oo ajatellut että ottaisivat neulejuttujakin.

   Poista
 4. Pitäisikin tehdä lasten sukkia . Ne valmistuvat nopeammin kuin aikuisten sukat. Erilaisia keräyksiä o useamman laisia. Nyt kun nuo omat lapsenlapset ovat kasvaneet ja pienimmällä taitaa olla koko 37 ja isoin 43, voisi neuloa keräyksiin pieniä sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on niin kiva kun saa vähällä lankamäärällä saa pieniä sukkia sekä tietty tulee nopeasti pienet sukat. Niitä neuloo ihan innolla aina välillä.

   Poista