sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Mitä luin / kuuntelin maaliskuussa?

Maaliskuun kirjakooste luvassa. Epäilin, että maaliskuussa tulee luettua ja kuunneltua silleen tasapainossa. Kaksi akuuttia kirjaa oli kirjastosta luettavana ja selvisin niistä. Molemmat tuli luettua ajatuksella. Miksi muuten kirjaston varatut kirjat tulevat aina samoihin aikoihin, sama aina myös neulekirjojen kanssa? Siinä saattaa olla liikaa katseltavaa ja neulottavaa ja sitten niistä ei osaa aloittaa mitään. :D


Arnold Schwarzenegger: Ajattele isosti - 7 oppia menestymiseen

Täyden kympin arvoinen kirja ja tykkäsin todella paljon. Lisäksi kirjan luki nopeasti vai liittyyköhän tähän aina mielenkiinto. Kun on mielenkiintoinen kirja, niin sitä koukuttuu, eikä halua lopettaa missään vaiheessa. Jos tämän kirjan aihepiiri resonoi, niin lue kirja ehdottomasti! Saat niin paljon kaikkea kivaa ajateltavaa ja ennen kaikkea kirjalla motivoit itseäsi pysymään omassa tavoitteessasi ja saat vinkkejä, kuinka saavutat ne. Kirjastossa saattaa olla pidempi varausjono tähän kirjaan, mutta löytyy myös äänikirjapalveluista. Taisin laittaa tämän varaukseen viime syksynä.


Jessie Inchauspe: Glukoosikumous - Hallitse helposti verensokeriasi

Tämän kirjan bongasin somesta ja laitoin heti varaukseen kirjastosta viime syksyllä (?). Nyt helmikuussa se sitten tuli ja sain luettua ajatuksella kuukaudessa. Itselleni ravitsemusasiat ovat olleet läpi elämäni todella mielenkiintoisia (niin mielenkiintoisia, että perustin ravitsemusaiheisen blogin, jossa jaan tarkemmin ajatuksiani :D ) ja siksi tykkään lukea myös terveyteen liittyviä kirjoja. Kirjoitan todennäköisesti kirjasta enemmän tuolla toisessa blogissani jossain vaiheessa. Mutta kirjan käytännöllisten vinkkien avulla moni ihminen voi paremmin, ei kärsi verensokereiden heittelystä, pääsee joistain lääkkeistä eroon ja mitähän kaikkea positiivista vielä. Kirja toimii luettuna paremmin, sillä kirjassa on paljon diagrammeja ja jos opit visuaalisesti, niin opit varmasti kirjan avulla. Kirjan voi toki myös kuunnella, en usko, että mikään menee hukkaan siinäkään, mutta kirjasta saa enemmän irti luettuna. Tämä kaikki tieto olisi pitänyt jakaa koulun biologian tai terveystiedon tunneilla ja tätä tietoa pitäisi jakaa ihmisille laajemminkin mediassa tällä hetkellä. Nerokkaita oivalluksia ja ennen kaikkea ne toimii. Kokeile itse, jos et usko! Jos joku on joskus ruoan jälkeen kärsinyt haukottelusta, iltapäivän väsymyksestä, niin lue kirja ja ota vinkit käyttöön, sen jälkeen et enää kärsi mistään niistä. Lisäksi kirjassa on selitetty kaikki silleen, että tavallinen ihminenkin ymmärtää ne. Teksti on helppolukuista ja kirjaa lukee mielellään. Kirjan tieteellinen osuus ei ole mitenkään vaikeaselkoista tieteellistä tekstiä vaan helppoa ja jokainen ymmärtää varmasti ne, vaikka ravitsemuksellinen tieto olisikin itselle vaikeaselkoista. Kirjassa on myös konkreettisia vinkkejä tyylillä "tee mieluummin näin asia x". Mutta kirjoitan tästä kirjasta tarkemmin tuolla toisessa blogissani jossain vaiheessa, sillä en tiedä, kiinnostavatko tällaiset syvällisemmät ajatukset ja ravintoon liittyvät kirjat neuleyleisöä. Mutta koska olen itse aina niin fiiliksissä näistä ja moni kirjan asia oli sellainen "mindblowing" niin halusin kertoa nyt vähän tästä kirjasta täälläkin. 

Rakkaudesta II vauvan setin ohjeet löytyvät nyt verkkokaupasta.

Iiris Leimu: Rakkautta, laamoja ja onnekkaita sattumia

Näin ensiksi että lankoja ja olin jo valinnut kirjan. :D No se olikin laamoja, mutta ajattelin kuitenkin kuunnella sen. Kirja oli ihan ok. Ehkä vähän pitkäveteinen tai sitten se johtui muista syistä. Tätä kirjaa ennen olin jo kuunnellut pari kevyttä kirjaa, joten olen huomannut, että kevyiden kirjojen välissä pitää olla puolestaan tietokirjoja tai astetta haasteellisempia kirjoja. Mutta päädyin kuuntelemaan loppuun tämänkin kirjan. Tykkäsin kirjoitustyylistä, juonesta, tapahtumista ja hahmoista. Kirjassa on ihmissuhdesutinaa, mutta toimii hyvin kevyenä kirjana, jolloin ei halua lukea uutisia tai kuunnella sen vakavampaa. Kirja löytyy kirjaston sovelluksesta äänikirjana ja muistaakseni hetkisen verran jouduin odottamaan vapautumista, mutta hyvin saa kuunneltua kirjan 14 päivässä.

Jari Hietaniemi, Antti Niemi: Itsensä johtajat - just sopivasti menestystä

Kyllähän sieltä kirjaston sovelluksesta löytää ihan hyviä kirjoja. Täytyy vain laittaa ne varaukseen ja odotella ja koska aika kuluu kuitenkin, niin odotus ei tunnu edes pitkältä. Tämä kirja oli hyvä ja mukana oli muutamia henkilötarinoita kuten esimerkiksi Satu Rämö ja Anne Karilahti. Näistä kirjoista saa vain niin paljon irti ja vähän muutakin - siksi näitä eksyy kirjalistoille säännöllisesti.

Lisäksi luin myös yhtä kirjaa, jonka olen aloittanu viime vuoden puolella, mutta sen eteen on kiilannut aina näitä kaikkia muita kirjoja ja lisäksi kirja on pitkä ja paksu. En sen tarkemmin ala kertomaan siitä kirjasta, mutta on edellisten kirjojen kaltainen. Se on kyllä edelleen kesken. :D 

Näistä kirjoista saa kyllä kivasti mielen ruokaa aivoihin ja muutenkin itselle.

Maaliskuu loppui kyllä vähän tylsästi äänikirjoihin, sillä muutama kirja jäi kesken, koska näissä oli ilmeisesti sopivasti enkä oikeastaan tämän enempää jaksanut kuunnellakaan. Pieni tauko siis tekee nyt hyvää. Jotain kirjoja on edelleen yöpöydälläni ja pyrin saamaan ne jossain vaiheessa luetuksi. Huhtikuulle en luo kirjasuunnitelmia: loppuun luettuja ja kuunneltuja kirjoja tulee, jos tulee ja se nähdään sitten huhtikuun jälkeen mitä sain luettua tai kuunneltua.

Mitä sinä luit maaliskuussa? Tuliko näissä yhtään tuttua kirjaa?

PS: No ehkäpä nyt kerron tämän: Se toinen (ravitsemusaiheinen) blogini löytyy täältä . 

4 kommenttia:

  1. Eipä olleet tuttuja mainitsemasi kirjat. Kiva, kun laitoit uuden blogin osoitteen: minuakin kiinnostavat ravintoon liittyvät asiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit. Aihe vie itseäni vähän mennessään ja siksi perustin tuon blogin. Saa nyt nähdä, millaiseksi muodostuu.

      Poista
  2. Eipä tullut luettua mitään kirjoja maaliskuussa! Mieleinkiintoisia nuo sinun lukemasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä vaihtelee itselläkin, välillä tulee enemmän ja sitten välillä ei paljon mitään. No nämä olivat kyllä todella mielenkiintoisia.

      Poista