perjantai 5. huhtikuuta 2024

Neulemaratonin lopputulos - keskeneräisistä valmiiksi

Neulemaratonin lopputuloksesta. Neulemaraton on Woolmeoncefibersin järjestämä virtuaalinen neuletapahtuma, johon jokainen voi osallistua haluamallaan tavalla. Siinä neulotaan metrejä ja yritetään saada yhdessä maratonin matka eli noin 42 km. Minusta on aina vähän vaikea laskea metrejä, grammoja on niin paljon helpompi laskea, kun ei tarvitse kuin vaa'an ja punnita neuletyöt. En ole aiemmin laskenut metrejä, mutta nyt laskin. Lukema on kyllä noin luku, sillä neuloin keskeneräisiä ja en tiedä, miten ne pitäisi laskea. Olisi pitänyt vissiin punnita työ ennen neulomista ja neulomisen jälkeen, mutta se on liian vaivalloista itselleni. :D Joten laskin vain valmiit työt ja lisäsin muutamia kymmeniä metrejä keskeneräisistä. Todennäköisesti neuloin enemmän, mutta tällä nyt mennään.


Tällä kertaa neulemaratonilla oli etkot, ja silloin sai aloittaa uuden työn joka päivä ja ottaa ne neulemetrit mukaan lopputulokseen. Yleensä olen aina osallistunut myös kuvahaasteeseen, mutta nyt kuvat jäivät kahteen. Kirjoitin blogiin Onko sinulla -haasteen vastaukset ja se oli kiva haaste. Neulebingoon osallistuin siinä missä muistin ja yksi bingorivi sieltä tuli. Tällä kertaa laskettiin myös jotain pisteitä, mutta niitä en laskenut, kun en perehtynyt, miten niitä sai. Yllä oleva kuva on otettu alussa ja siinä näkyy aloitustilanne. 


Tämä kuva puolestaan on neulemaratonin lopputulos. Aloitin vihreät sukat, jotka tulivat myös valmiiksi. Pipo oli keskeneräisenä viime kesästä asti, jolloin se on ollut eräänlaisena matka/reissuneuleena ja neuloin sen nyt valmiiksi. Ohje on Leeni Hoimelan Urban Knit Iisi kirjasta ja mallin nimi muistaakseni Humu. Piposta tuli kyllä itselleni vähän liian pieni, mutta näinhän se on aina ensimmäistä kertaa pipojen neulomisessa. Ikinä ei tiedä, millainen tulee ensimmäisestä :D Ohjeessa oli kaksi kokoa ja neuloin sen pienemmän eli seuraavalla kerralla ehkä sitten se isompi koko. Epäilen kyllä, että se saattaa olla sitten liian iso. Lankana pipossa on Dropsin Nord, jota kului lähes kaksi kerää. Pipo on kyllä kiva peruspipo, jota pystyi neulomaan lähes missä vain helposti. Piposta en tee enää omaa, erillistä postausta, joten kerron siitä tässä ja nyt. Puikot olivat 3 mm pyöröpuikot, jolla neuloin. Saattaa olla, että neulon toisenkin tämän pipon - siinä isommassa koossa ja ehkäpä toisella värillä. Sittenhän se näkee, onko se sopiva vai liian iso. Silmukkamäärän perusteella epäilen, että tulisi liian iso. Ohjeen lanka oli eri mutta minusta toimii hyvin näin Dropsin Nordillakin. Tämän pipon voisin laittaa johonkin keräykseen jossain vaiheessa tänä vuonna.

Aloitin helpon huivin ja päädyin neulomaan omaa So Simple huivia keltaisena. Tämä huivi menee lahjaksi. Kuvassa myös helmikuun lämpötilasukat, jotka tulivat myös valmiiksikin. Näiden lämpötilasukkien neulominen on kyllä tylsää, mutta en tiedä sitten, johtuuko se näistä väreistä vai mistä. Lisäksi neuloin kesätoppia ja lapsen paitaa, joista ei ole kuvaa vielä, enkä näistä laskenut metrejä koska olivat aloitettu aiemmin ja kesätoppi ei ole vielä valmis. Oma tarkoitus tässä neulemaratonilla oli saada tuo pipo valmiiksi ja saada lämpötilasukille pari. Ne toteutuivat. Yhteensä metrejä tuli 700 m. Varmaan enemmänkin olisi saanut, jos olisi neulonut paksumpia sukkia, mutta keskityin näemmä tuohon pipoon ja huiviin.

Sellainen neulemaraton. Oletko sinä osallistunut näihin neulemaratoneihin vai seuraatko sivusta? Jos osallistuit, saitko neuletöitä valmiiksi?

4 kommenttia:

 1. Hienosti kannoit oman kortesi neulemaratonin kekoon. En ole osallistunut, mutta ehkä joskus voisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistu ihmeessä. Tässä on se hyvä puoli, että jokainen neuloo miten jaksaa ja ehtii ja voi tehdä juuri niin kuin haluaa oheisjuttujen kanssa.

   Poista
 2. Neulemaratoni on jotain uutta minulle. Oliko siinä määrätty neuleen leveys? Muutenhan voisi kutoa kapeaa nauhaa jolloin saisi vaikka kuinka pitkän aika helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, jokainen saa neuloa niitä juttuja joita haluaa ja on puikoilla ja ihan mistä langoista haluaa neuloa eli mitään tarkkoja ohjeita ei ole.

   Poista