tiistai 30. huhtikuuta 2024

Mitä luin huhtikuussa?

Maaliskuu loppui vähän äänikirjaähkyyn, eivätkä äänikirjat ole kauheasti innostaneet sen jälkeen. Varsinkin huhtikuun alku oli tahmeaa äänikirjojen kanssa ja en kuunnellut äänikirjoja pahemmin huhtikuussa. Tämä on tällaista kausittaista näiden äänikirjojen kanssa. Kirjoja sen sijaan on tullut luettua useampia ja niistä olenkin aika fiiliksissä. Osasta kirjoista kerron varmaan enemmän tuolla toisen blogin puolella.


Suvituuli-sukkien ohje löytyy mm. verkkokaupastani .

David JP Phillips: Kuusi ainetta jotka muuttavat elämäsi

Tämä kirja oli varauksessa sekä äänikirjana että fyysisenä kirjana, ja äänikirjaversio tuli aikaisemmin. Ajattelin, että tämä olisi pitkähkö kirja, mutta ei se ollut ja sain hyvin kuunneltua 14 päivässä. Samalla poistin myös itseni fyysisen kirjan jonosta. Kirja kuuluu myös "mindblowing" kategorioihin ja todella mielenkiintoinen. Mutta tässä kirjassa piti kyllä keskittyä kuunteluun tarkasti ja samalla tehdä aivotyötä ymmärtämisen kanssa :D Eli ihan kevyesti sitä ei voinut kuunnella. Kirjassa kerrotaan siis hormoneista (serotoni, oksitosiini, dopamiini, endorfiini, kortisoli, testosteroni) ja aivojen välittäjäaineista ja siitä, miten ne toimivat käytännössä ja miten niitä voisi/pitäisi hyödyntää elämän muilla osa-alueilla. Sinänsä kirjan teksti on konkreettista ja helposti ymmärrettävää, mutta ajatusta vaativaa. Tykkäsin ja tämän voisi lukea/kuunnella jossain vaiheessa uudelleen, sillä kertaus on opintojen äiti. En yleensä kuuntele/lue kirjoja toiseen kertaan, mutta sitä oikeastaan oppii parhaiten niin, että kuuntelee ne juurikin useampaan kertaan. Näin ne asiat jäävät päähän ja muistaa ne ja toimii niiden mukaisesti.

Tässäpä oikeastaan kaikki luetut ja kuunnellut kirjat. Lisäksi kesken on useampi kirja, joita olen lukenut vuorotellen kaikkia ja mikään ei ole oikein tullut loppuun asti. Mutta kyllähän ne luetuksi tulevat jossain vaiheessa ja niistä lisää silloin.

Oliko sinun huhtikuusi kirjarikas vai äänikirjarikas?

Mukavaa vappuaattoa ja huomenna tulee lapasboksin toukokuun teema. 

Vaikka kevät ja kesä tulee, lapasten neulominen ei vähene. Teemat ovat helppoja kesän ajan ja lapasten neulominen onnistuu vaikka rannalta käsin. 


4 kommenttia:

 1. En ole kokeillut kuunnella asiatekstejä, mutta jotenkin arvelisin, että mieluummin lukisin tuon tyyppistä tekstiä fyysisenä kirjana, jossa on helpompi selata taaksepäin ja lukea uudestaan joku mietityttämään jäänyt kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä asiatekstitkin toimivat äänikirjana mutta joissain kirjoissa täytyy kuunnella tarkasti, riippuen millaista tekstiä on ja miten se on kerrottu. Jonkin verran näitä on myös tullut kuunneltua niin ainakin ne ovat toimineet ihan ok äänikirjana.

   Poista
 2. Minun onkin ollut tarkoitus kuunnella yksi äänikirja, mutta meinaa unohtua aina, koska en ole tottunut äänikirjoihin. Tämä oli taas hyvä muistutus :)
  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että yrität myös kuunnella äänikirjoja. Niissä on oma viehätys mutta välillä niistä on pidettävä taukoa. Kiitos, ja kivaa vappua myös sinne!

   Poista