tiistai 23. huhtikuuta 2024

Jäätelöarvostelussa: Aino Kinuski-brownie

Pitkästä, pitkästä aikaa jäätelöjuttuja. Innostuin Kristiina Koo:n Aino jäätelö postauksesta kirjoittamaan jostain uudehkosta Ainon mausta. Monestakaan eri syystä en ole tehnyt hetkeen näitä jäätelöarvosteluita, mutta nyt ajattelin. En tiedä, kuvittelenko vain, mutta minusta uutuusjäätelöitä ei ole tullut niin paljon kuin ennen? Enkä oikein ole löytänyt mitään kivaa testattavaa valikoimista, niin sitten nämä ovat vain jääneet. Toisekseen, jäätelönsyönti on harventunut entisestään, eikä ole vain tehnyt mieli jäätelöä. Silloin kun on syönyt, niin on syönyt jotain omaa lempparia. Kolmanneksi Aino-jäätelö purkin hinta on aivan älytön, joku 5-6. Näillä hinnoilla ne jää kyllä kauppaan. Välillä on onneksi 3 kpl 10 € tarjouksia niin voi ostaa varastoon, mutta eipä noita yksittäisellä hinnalla tule oikein ostettua enää. Mutta nyt pitkästä aikaa testissä Ainon kinuski-brownie. Tätä on/oli promottu somessa aika paljon tai sitten eteeni on/oli tullut paljon mainoksia tästä, niin tämä päätyi testiin. En muista tarkasti, milloin tämä tuli, ehkä viime vuoden puolella jo?

Pakko sanoa, että ei tämä ollut kovinkaan erikoinen. Kinuski maistui joo, mutta minusta olisi voinut maistua enemmänkin. Lisäksi nämä browniepalat eivät innosta itseäni jäätelössä. Se Ingmanin versio jostain vastaavasta tökkäsi oikeastaan näihin paloihin ja en tykännyt. Tässä jäätelössä palat ovat pienemmät ja ne eivät haittaa niin paljon, mutta niitä on siltikin. Valion vastaava tämänniminen jäätelö vie voiton 10-0. Nimittäin siinä Valion jäätelössä palat ovat karamellisoitu (?) kovahkoja paloja ja ne ovat ehdottomasti herkullisimmat kuin nämä pehmeähköt palaset. Jos haluat maistaa kinuski-brownie jäätelöä, niin maista se Valion vastaava, se on paras! Se taitaa olla nimellä suklaa-brownie. Purkkihinta siinäkin on törkeän kallis, mutta satsaa ennemmin parhaaseen jäätelöön kuin ihan ok jäätelöön. Ja ihan maksuton mainos Valiolle :D Edelleen kaipaan sitä Valion mokkapalajäätelöä, sen voittanutta ei ole vielä tullut vastaan.

Tälle jäätelölle annan  3/5. Vie kyllä makeanhimon, mutta ei ole niin erityinen, että paketista kannattaa maksaa yli 5-6 euroa. 

Oletko sinä maistanut Ainon kinuski-brownieta? Mitä pidit? 

4 kommenttia:

 1. En ole tuota maistanut. Olen niin tykästynyt siihen suolaiseen kinuskiin, että kaikki muut joita olen maistanut ovat olleet pettymyksiä. Pari minuuttia sitten lähetin viestin miehelleni, joka on käymässä kaupungissa, että toisi Aino-jäätelöä. Niin että herkutteluksi menee tämä päivä. Kiva kun linkitit blogiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäsin kans aikoinaan siitä suolaisesta kinuskista tosi paljon (tai on se varmaan vieläkin hyvää mutta en vain ole syönyt sitä enää pitkiin aikoihin) ja se on paljon kinuskimaisempi kuin tämä. No jep, kun sinun postauksestasi sain tämän idean nyt kirjoittaa tästä jäätelöstä. :)

   Poista
 2. Huh, maksavatko ne noin paljon? Aika arvokkaita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain kaupassa näin jossain vaiheessa jonkun yli 6 euron hinnankin, joku 5 ja risat € taitaa olla aika normi.

   Poista