maanantai 1. huhtikuuta 2024

Lapasboksi2024: Huhtikuu

Aika hurjan nopeasti on taas mennyt alkuvuosi. Yksi neljännes tästä vuodesta on jo kulunut, mutta onneksi on vielä rutkasti jäljellä. Se tarkoittaa myös, että lapasboksista on takanapäin jo kolme aihetta ja nyt on luvassa neljäs eli huhtikuun teema. Tämän teeman luulisi olevan helppo? Vai tuleeko liikaa valittavia vaihtoehtoja?

Halusin yhdeksi teemaksi suomalaisuuden ja mikäs sen parempi kuin suomalaisen suunnittelijan ohje. Lisäksi tässä kategoriassa riittää valinnanvaraa ja kaikki löytävät varmasti mieluisan ohjeen. Yritän olla etupainotteinen omien lapasten kanssa ja olen yrittänyt neuloa aina kuukauden alkuun mennessä teeman mukaiset lapaset. Nyt tuli poikkeus ja en ole itsekään vielä neulonut tämän kuun lapasia. Olen kyllä mielessäni miettinyt, että kenen ohjeella neuloisin lapaset, mutta päätöstä en ole vielä tehnyt. 

Olen ajatellun Niina Laitisen uusimmasta kirjasta muutamia lapasia. Nuorgam lapaset oli oma suosikkini, mutta sitten päädyin ajattelemaan samaisesta kirjasta niitä palmikkolapasia, jonka nimeä en nyt juurikaan muista. Jonna Kalliomäellä on myös kivoja lapasia ja olen miettinyt myös niitä. Mutta niiden ohjeita mulla ei ole. Lisäksi Lankajengissä on hurja määrä jo pelkästään lapasohjeita. Kurkkasin sinne kategorian mukaiseen osioon ja löytyy 96 kpl käsineitä (joista osa on tosin kämmekkäitä). 

Koska jokin inspiraatiokuva täytyy nyt tässäkin postauksessa olla, niin laitan tähän muutamia omia lapaskuvia.


Trio-lapasten ohje löytyy verkkokaupastani .

Feel good lapasten ohje löytyy mm. Lankajengistä yhdessä Feel good sukkien kanssa. Neulo nämä settinä vaikkapa joululahjaksi.

Tälle kuukaudelle ei tullut nyt mitään muuta valmista ohjetta, mutta eiköhän suomalaisten suunnittelijoiden ohjeista löydy kaikille jotkut kivat lapaset. Tässähän voi käyttää hyödyksi vaikka omistamia neulekirjoja ja etsiä sieltä jokin kiva lapasmalli. Jos neulekirjoja ei ole saatavilla, niin kannattaa kurkata vaikkapa Ravelryyn - sieltä jos jostain löytyy varmasti.

Listasin tähän erilaisia malleja Ravelrystä, joita itsellä tuli esiin tuolla Ravelryn haussa. Osa saattaa olla myös tuttuja Instagramista. 

Helena Joronen Kuura lapaset

Pauliina H light stripe mitten

Rosa Yrjänheikki Kuurapitsilapaset

Emilia neuloo - Aava lapaset

Lankakomero - Borrowed Plumes mittens


Millaiset lapaset sinä ajattelit neuloa huhtikuulle? Hyödynnätkö neulekirjojen malleja vai kurkkaatko Ravelryyn tai Lankajengiin?

2 kommenttia:

  1. Hyvä teema. Valinnanvaraa on. Mielessä heti yhdet ja sitten toiset ja sitten Nuorgamit ja sitten vaikka mitä. Tätä tulee olemaan kiva toteuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tuli jo ideoita. Löytyy paljon, mistä valita.

      Poista