perjantai 12. huhtikuuta 2024

Neulotut barbien vaatteet - jämälankavinkki

Jokainen neuloja huomaa kait joskus, että barbien vaatteita on kiva neuloa. Itselle se hetki oli viime viikolla, kun lapsella oli kaverisynttärit ja ostimme lahjaksi barbin. Kauppojen barbien vaatteet ovat jotenkin hyvin huonolaatuisia. Niissä on langanpäitä näkyvissä ja eihän niissä ole edes paljon kangasta ja silti hinta on aika korkea. Ei oikein huvita maksaa barbien vaatteista korkeita hintoja, kun laatu on mitä on. Neuloja keksii tietenkin neuloa niitä vaatteita. Tällä kertaa halusin pysyä helppoudessa ja neuloin lahjaksi kolme erilaista mekkoa. Tämä herätti mielenkiinnon Instagramissa ja päätin kirjoittaa niistä myös ohjeet. Mekot tulivat valmiiksi yhdessä päivässä ja hyvä niin, sillä neuloin ne päivää ennen synttäreitä. Näihin voi myös upottaa hyvin helposti jämälankoja, sillä jokainen mekko painoi 10-15 g. 

Ihana, kun sai neuloa näitä pieniä vaatteita ja samalla harmi, kun meillä ei leikitä barbeilla :D Jos leikittäisiin, niin olisin varmaan jo neulonut ison vaategarderobin barbeille. Katselin mekkoinspiraatiota Pinterestistä ja muualta Internetistä ja päätin sitten neuloa omasta päästä mekot. Eniten löytyi ohjeita virkattuihin barbien vaatteisiin, mutta virkkaus ei tullut kysymykseen. Halusin pitää mekot simppeleinä, sillä sitä aikaa ei ollut paljon, kun jätin asian viime tippaan. :D Mutta hyvin nämä tuli neulottua tunnissa - parissa tunnissa. Haluaisin ilahduttaa lapsia ja neuloa näitä mekkoja enemmänkin, niin olen miettinyt, että mihin näitä voisi neuloa. Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen päiväkodit. Kerro ihmeessä, jos sinulle tulee mieleen, minne näitä voisi neuloa! 


Ohje löytyy ilmaisohjeena Ravelrystä, mutta kirjoitan tähän alle turkoosin mekon ohjeen. 

Lankana käytin näissä Adlibriksen baby merini ja Dropsin baby merino lankoja. Mulla oli 3,00 mm sukkapuikot. Molemmat mekot neulotaan ylhäältä alas yhtenä kappaleena eikä yhdisteltäviä saumoja ole. Nämä mekot sopivat sen perinteisen barbien päälle (näitä erilaisia nukkeja kun on erilaisia nykypäivänä). Puikkojen vaihtumiskohta on 1. ja 4. puikkojen välissä ja 1. ja 2. puikot muodostavat etuosan ja 3. ja 4. puikot takaosan. Molemmat mekot neulotaan yläosasta samalla tapaa. 


ALOITUS JA MEKON NEULOMINEN

Luo 32 silmukkaa ja jaa ne neljälle sukkapuikolle: 8 s / puikko. Neulo suljettuna neuleena yksi        kerros nurin. Tämän jälkeen neulo *3 s oikein, 1 s nurin* ja toista *-* koko kerros loppuun asti. Jatka 3 s oikein, 1 s nurin -neuleen neulomista ja neulo sitä noin 4-5 cm.

Yläosan jälkeen neulo yksi kerros sileää oikein neuletta kaikilla puikoilla. Seuraavalla kerroksella lisää 1 s 1. ja 3. puikkojen alussa ja 1 s 2. ja 4. puikkojen lopussa. Työssä on nyt 36 silmukkaa. Neulo yksi kerros sileää oikein neuletta kaikilla puikoilla. Seuraavalla kerroksella tee yllä mainitut lisäykset vielä kerran. Työssä on nyt 40 silmukkaa.

Lisäysten jälkeen neulo sileää oikein neuletta kaikilla puikoilla noin 9 cm tai muu haluamasi pituus. Neulo lopuksi yksi kerros nurin, neulo yksi kerros sileää oikein neuletta, neulo vielä yksi kerros nurin. Päättele silmukat. 

Turkoosin ja vihreän mekkojen ohjeet löydät Ravelrystä ilmaisohjeena. Molemmat ovat samassa tiedostossa. 

Ravelryyn

Meinaatko kokeilla? Oletko sinä neulonut barbieille vaatteita? Nämä ovat oiva tapa neuloa 10-15 g jämälangat pois.


8 kommenttia:

 1. Ai vietävä, kun alkoi syyhyttämään Barbimekkojen tekeminen, vaikka meillä ei niitä tarvitakaan! Minä en ole näitä koskaan tehnyt, mutta äiti teki aikoinaan paljon meille leikkeihin näitä👗👗 Voisin kuvitella, että nämä menevät kuin kuumille kiville missä vain on lapsia. Päiväkodit tietty, mutta oisko ensikodit tai maahanmuuttajien ryhmäkoteihin näin ensiksi tuli mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näihin jää koukkuun ja näitä haluaisi tehdä hirveästi lisää :D Hyviä ideoita nuokin ja itselleni tuli mieleen vielä asukaspuistot kun siellä on myös kerhoja lapsille ym. Jonnekin näitä on varmasti tehdä. Jotenkin en kehtaa kysyä lapsen päiväkodista että saisiko tehdä... :D

   Poista
 2. Minä olen neulonut ja ommellut Barbien vaatteita ja muutaman myös Kenille. Tyttöpuoliset lapsenlapset eivät ole enää Barbie-iässä, joten enää ei ole barbeja eikä Kenejä; viimeiset olen myynyt kirpputorilla.
  Oma lapsuuden Anelma-vauvanukkeni on vielä ja hänelle neulon ja ompelen silloin tällöin vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Olisi kiva myös ommella näitä vaatteita mutta siihen en ryhtynyt enkä ryhdy kun en osaa ommella. Neulottuna tulee kuitenkin helpommin ja nopeammin ja olisi jämälankoja...

   Poista
 3. Nuo valmistuvat äkkiä ja näyttävätkin näteiltä. Päiväkotien lisäksi, sairaalat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tykkäsin ihan hirveästi kun sai suunnitella ja neuloa näitä mekkoja. Lastensairaala voisi olla hyvä, onkohan siellä barbeja leikkeihin ja onkohan sinne lankavaatimuksia niihin... Täytyypä tutkia. Kiitti vinkistä!

   Poista
 4. Minulla on tallessa oma 60-luvun Barbie ja olen innostunut neulomaan vaatteita. Jämälankoja löytyy ja ihan mukavaa puuhastelua. Ja nopeasti valmista!

  Nina H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa! No myönnetään että minunkin oli neulottava tuolle kuvassa näkyvälle 80/90-luvun barbielle uusi mekko :D

   Poista