tiistai 21. toukokuuta 2024

Huhtikuun lapaset

Nämä tulevat nyt vähän myöhässä, kun on ollut muita postauksia, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Huhtikuun teemana oli suomalaisten suunnittelijoiden ohjeet ja pallottelin monia erilaisia ohjeita. Mielessä oli mm. Niina Laitisen ohjeet. Päädyin kuitenkin omaan neulekirjaani ja Henna Haaralan ohjeisiin, Instagramissa tunnetaan @rakkaudellahenna. Sain viime vuonna lahjaksi Hennan ensimmäisen kirjan ja en ollut neulonut sieltä vielä mitään. Silloin jo mieleen päätyi Lyyli-lapaset ja nehän piti neuloa huhtikuun teemaksi.

Lankana on Kaupunkilangan Kivijalka, jota oli yksi kerä, ja mikä ei yleensä riitä sukkiin. Valkoinen lanka on 7veikkaa tai vastaavaa ja taitaa olla jotain purkulankaa. Purkulanka saattaa näkyä vähän epätasaisuuksina, mutta kyllä se siitä suoristuu viimeistään käytössä. Valkoisesta langasta on yleensä pula ja tällä hetkellä sitä ei ole kovin paljon lankavarastossa. Täytyi ottaa purkulangatkin jo käyttöön. :D 

Huhtikuun lapaset valmistui juuri ennen toukokuuta. Tämä malli on minusta kaunis, vaikkakin jonkin verran ohjeesta seurattava. Loppujen lopulta lapaset valmistui nopeasti, kun vauhtiin pääsi. Neuloin ohjetta hieman lyhyemmäksi, kun tuntui jo sopivilta siinä vaiheessa. Sai kuitenkin hyvin kuvion lopetettua hieman aikaisemmin kuin ohjeessa oli. Jokin virhe saattoi tulla ensimmäiseen lapaseen, mutta enää en muista sitä, enkä nyt nopeasti katsomalla edes huomannut, joten virhe ei ole mikään suuri. Nämä jäävät omaan käyttöön, kun tykkään lilasta ja ovat itselleni sopivat.

Seuraavassa postauksessa eli huomenna toukokuun lapaset. Ne valmistui jo hyvissä ajoin toukokuun alussa. 

Mitä pidät: tykkäätkö mallista vai neulotko mieluummin pintaneulelapasia? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti