tiistai 7. toukokuuta 2024

Mitä neuloin huhtikuussa?

Sinne meni huhtikuu. Kuukaudet vain vilisevät vauhdilla ohi. Huhtikuu oli aika tavallinen kuukausi ja oli tavallisia uusia neuleohjeita, eli siis sukkaohjeita tuli huhtikuussa. Kirjoneuletta, palmikkoa ja pitsiä. Huhtikuuhun mahtui myös kaikkea uutta kivaa. Huhtikuussa tuli lankaostoja, koska oli ainakin kässämessut netissä ja pääsiäislauantain tilauksia tuli huhtikuulle. Kaikki ostot olivat kohtuullisen harkittuja. Päivänvalon näki palmikkosukat lapselle, Kevätkissa-sukat ja Suvituuli-sukat.

Pirteät palmikkosukkien ohje löytyy mm. Lankajengistä

Kulutus: 1263 g

Ostot: 1350 g

Huhtikuu meni kyllä aika tasan, ostot voittivat hieman kulutuksen. Tätä vauhtia lankavarasto pysyy koko ajan samana, mutta kyllähän se saisi myös pienentyäkin, vaikka en asiasta ota mitään paineita. Huhtikuussa tuli myös intoiltua pienistä barbien vaatteista ja niitä oli kiva neuloa. Niihin ei tosin paljon lankaa kulu, mutta oiva projekti jämälangoille. Mietin oikeastaan edelleenkin, että mihin niitä voisi neuloa. Annoin muuten vinkin Neulomuksia sydämestä ryhmän ylläpitäjälle näistä ja hän lupasi miettiä asiaa. 

Mitä uutta huhtikuussa?

Osallistuin kuitenkin Novitan järjestämään urheilusukkakilpailuun yhdellä parilla. En odota, että tulen valituksi, mutta oli nyt laitettava se oma suunnitelma eteenpäin. Ohje tulee julki sitten muutoin mahdollisesti, jos ei tässä kilpailussa tule menestystä. Se ei ole siis mitenkään sellainen selkeä urheilusukkamalli, mutta on saanut inspiraationsa eräästä urheilulajista. 

Huhtikuussa on myös edistetty sellaisia uusia neuleohjeita kuten esimerkiksi kesäkassi. 

Huhtikuussa neuloin myös nyppyjä. Ei minun pitänyt lähteä siihen villitykseen mukaan, mutta kait sitä kaikkea on kokeiltava kuitenkin. Ensin tuskastuin, ja sitten huomasin, että nämähän ovat ihan okei. Neuloin varmaan yli 50 nyppyä, ei sentään samaan työhön vaan useampiin eri neuletöihin :D Taisin siis innostua. Jokin niissä koukutti, vaikka on ne edelleen minusta työläitä. Mutta saahan niillä kivasti jotain kivaa pintaa esimerkiksi sukkiin tai muihin. Toukokuussa luvassa on ensimmäinen ohje, jossa on nyppyjä. Kaiken kaikkiaan nypyt ovat minusta kivoja, kunhan niitä ei ole liikaa tehtävänä. Onneksi niihin on niin monia erilaisia tapoja, ja jokainen neuloja löytää varmasti itselle sopivan tavan.

Millainen sinun huhtikuusi oli? Näkyikö jo neulomisen laantumista kesän edellä?

6 kommenttia:

 1. Kesäkassi kuulostaa mielenkiintoiselta.
  Minä kokeilin nyppyjä, kun niitä oli kauluriohjeessa, mutta hermot meni ja luovuin leikistä. Kokeilin kahden eri ohjeen mukaan, mutta ei siitä tullut mitään.
  Onnea kisaan. Perästä varmaan kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuskin valituksi tulen, on varmaan taas todella hienoja suunnittelutöitä.
   Nypyt kyllä jakavat mielipiteitä. Tavallaan niiden neulominen on hidasta neulomista kun mitenkään nopeasti ne ei tule minulla ainakaan. Minäkin kyllä tuskastuin mutta jollain tavalla kait pidin kuitenkin niistä kun en luovuttanut. Pidin kyllä useita päiviä taukoja ja neuloin taas niitä.

   Poista
 2. Melkoinen kulutus on sinulla ollut huhtikuussa. Tein viime/ edellisenä talvena yhdelle lapselle liivin , jossa oli hirveästi nyppyjä. Vähän rupesi kyllästyttämään. Tein lapsenlapselle säärystimet, joissa oli kanssa nyppyjä. Olisin jättänyt pois, mutten saanut lupaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tuli jotenkin isompia töitä tai paksummalla langalla neulottuja töitä tehtyä huhtikuussa. Joo, paljon nyppyjä ei ole kivaa. Minullakin oli muutamassa työssä useampia nyppyjä ja kyllä niiden töiden valmistuminen kesti kun piti pitää aina vähän taukoa kun ei vaan jaksanut paljon tehdä nyppyjä.

   Poista
 3. Noniin, nyt saadaan jännätä mitenkä sukkakilpailussa käy, kiva kiva!!👏👏Minä en nyt osallistunut ollenkaan. Olin ajatellut Vionalangasta tehdä yhden parin, mutta kun näin lankakerän hinnan, luovuin suunnitelmasta🤦‍♀️ Tuo kesäkassi on kyllä kiva ja muutenkin olet kyllä saanut oivallisesti aikaan huhtikuussa👍 Ja ei näy laantumista kutomisessa täälläkään kesää kohti, kiihtyy vaan😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   En kyllä usko kovin suuresti että tulisin valituksi mutta jostain syystä en vain voinut olla lähettämättä kun olin kerran neulonutkin sukkaparin.
   Kyllä, en ymmärrä neulomisen vähentymisen puheita kesää kohden :D

   Poista