sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Kuvahaaste: Toukokuu

Toukokuun sanat ja kuvat ovat olleet vähiten mielessä ja ehkä kaikista haastavimmat menneistä kuukausista. Näitä sai nimittäin miettiä vähän enemmän kuin aikaisempia. Se varmaan johtunee jo toistuvasta t-kirjaimesta. Onneksi ensi kuussa saadaan uusi kirjain.  Kaksi ensimmäistä keksin kohtuuhyvin, ja ne kuvaavat hyvin toukokuuta. Yhtä jouduin miettimään kauan, sillä kaikki muu mitä tuli mieleen oli, tomaatti. Tomaattia en saanut sopimaan omaan toukokuuhun, vaikka kuinka yritin. Mutta sitten se kolmas vaihtoehtokin tuli kuin kirkkaalta taivaalta.

Toppi - toinen toppiohje tulossa

Toukokuussa topit tulevat kuvioihin enemmän ja enemmän. Neulemaailmassa on edelleen paitabuumeja ja toppibuumeja ja vähintäänkin jokainen suunnittelija suunnittelee sellaisen. Mulla ei itse asiassa ole kovin suuria intressejä paita- tai toppisuunnitelmiin. Välillä aina itselleni yritän vannoa, että en aio suunnitella paitoja, mutta silti niissä jokin viehättää. Ilmeisesti itseään pitää aina välillä kuitenkin haastaa. Siksipä yksi toppiohje on tulossa kesäkuussa minultakin. Idean tähän toppiin sain huhtikuussa ja neuloinkin sitä innolla lähes valmiiksi asti kunnes into hieman lopahti. Vähän ennen vappua päätin saada topin valmiiksi ohjeineen. Toppiohje ei ihan heti synny ja tähänkin meni aikaa useampi päivä. Välillä pitää mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja luoda jotain vähän uutta. Meinasin kirjoittaa, että tämä on ensimmäinen toppiohjeeni, mutta eihän se ole, vaan toinen toppiohje.

Tuliaislanka

Käsite tuliaislanka tarkoittaa sitä, että ostaa reissuista lankaa. Niinpä perinteeksi on itselleni muodostunut, että ostan lankaa, jos käymme jossain toisissa kaupungeissa. En välttämättä aina, mutta jos sopiva inspis tai idea tai uusi lankakauppa on, niin silloin kyllä. Nämä langat tulivat toukokuussa. En voinut vastustaa langan kimallusta. Lanka on ohutta sukkalankaa ja kyllä nämäkin neuloontuvat johonkin - joko sukkiin tai huiveihin yms. Tuo vihreämpi kerä oli kaupan viimeinen kerä ja jotenkin niin kesäisen värinen, että piti napata mukaan. Itse asiassa lapsi valitsi sen, niin en voinut senkään vuoksi kieltäytyä. :D Kimallelanka on kuulemma taas tulossa muotiinkin.

Tee

En ole oikein ikinä tykännyt teestä ja kuulunkin kahvinjuojiin, jos niitä nyt voi erotella keskenään. En vain ole tykännyt teestä, niin en ole halunnut juoda sitä. Kahviakin juon, koska tykkään siitä. Kunnes sitten jonkin lankatilauksen myötä tuli kaupanpäällisinä muutama teepussi. No päätin kokeilla ja nehän oli hyviä. Ongelma on ilmeisesti ollut siinä, että en tykkää siitä perusliptonteestä, mutta sellaiset vähän erilaisemmat makuteet onkin ihan hyviä. Saatujen teepussien jälkeen piti tietenkin mennä kauppojen teevalikoimat tarkistamaan (siihen hätään en nyt päässyt mihinkään erikoisteekauppaan) ja kaupoissahan on aika valtavat teevalikoimat. Siinä on ensikertalainen aika ihmeissään. Koska perusteestä en edelleenkään tykkää, niin valinnaksi tuli mansikka-vaniljatee, mikä osoittautui flopiksi. Yritin valita jonkin makuteen enkä mitään perusliptonia, mutta valinta ei ollut oikein onnistunut. Tuoksu oli hyvä, mutta se ei maistunut yhtään mansikalta tai vaniljalta. Juuri tätä en halunnut teeltä, ettei se maistu miltään maulta. Tähän se teehullautuminen sitten myös vähän laimeni. Onneksi kotona on silti jotain Forest Fruits makua, mikä nyt menettelee niihin hetkiin, kun tulee taas se teehullaantuminen.

Tässä oli omat kolme kuvaa t-sanaa toukokuulta. Kesäkuulle ei ole vielä mitään keksitty, mutta ehtiihän sitä. Katsotaan, minkälaiseksi kesäkuu muodostuu.

Oletko sinä jo aloittanut neulomaan toppeja? 

Ostatko tuliaislankaa reissuilta?

Tykkäätkö teestä? 

10 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja kekseliäät t-sanat. Toppeja en ole koskaan neulonut, eikä sellainen itselle sopisikaan, nimittäin hihaton vaate.
  Kesällä ei innosta ollenkaan neulominen, vaan sitten taas syksyllä ja talvella tavallisesti innostun. Langat ovat hiukan sama juttu, kuin taimimyymälään meno. Aikomus ei ole ostaa kuin joku yksi tuote, mutta aina sitä innostuu ja tulee hamstrattua ylimääräistä.
  Teetä juon tosi harvoin. Ehkä minäkään en ole löytänyt sitä omaa mieleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän näitä sitten keksi hyvin. Joo, jännästi sitä monilla vähenee neulominen kesällä. Moni sanonut että teen juonti pitää aloittaa näillä erikoisemmilla teellä niin tykkää.

   Poista
 2. Hyvät teet tuli, vaikka hankalaa oli. Perusliptonia pussin läpi pilkittynä on lähes synti edes kutsua teeksi. Minä juon aamulla mustaa teetä, tarkemmin Twinings English Breakfast Tea- teetä. Ja siis ei pussimuotoisena vaan puruista suodattamalla. Muina vuorokauden aikoina juon erilaisia tee-laatuja, joissa ei ole mustaa teetä mukana, koska se saattaa valvottaa. Suosittelen kokeilemaan erilaisia, esim. Pukka, Forsman tai Nordqvist.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teevinkeistä, kaipa sitä joskus vielä kokeilee jotain. Nyt täytyy ensin käyttää nuo kaapissa olevat pois.

   Poista
 3. Hyvinhän sait nuo T-kuvat. Mulla ei ole toppeja, mutta lyhythihaisia t-paitoja kylläkin.
  Mun teen juonti on vähäistä ja pidän mustasta teestä. Joskus mulla on ollut musta tee-pussi housun takataskussa kylään mennessä. Nyt lasten luona on aina varattuna mummin teetä. Puutarhassa (rajoitetusti, ihan mahdoton leviämään) kasvaa minttua ja sitten kuivaan sitä. Jälkikasvu juo sitä sitten.
  Totta kai lankaa pitää ostaa tuliaisiksi. Hesassa käymme niin usein, että sieltä harvemmin ostan kuin suunnitellusti. Porissa jalat vievät Lavikolle lankakauppaan kuten 60-luvulla kouluaikoihin. Olen jopa tehnyt kavereiden kanssa treffit Lavikolle. Aikanaan viime vuosituhannella kun oltiin lasten kanssa reissussa matkaan lähtiessä oli sen sata muistettavaa, niin oli pakkokin käydä ostamassa lankaa ja puikot, jotka eivät eksyneet matkatavaroihin. Nykyisin edelleen mietin ja pakkaan matkaneuleet ekaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu, kyllähän nämä sitten lopulta tulivat mieleen ihan ok. Kiva kuulla kokemuksiasi. No niin minäkin pakkaan ekana aina langat ja puikot :)

   Poista
 4. Vau! Toppi!! <3 <3
  Joskus vuosia sitten neuloin muutamia kesätoppeja. Osa oli tosi kivoja, mutta osa oli aika paksuja. Jotenkin toimivuus vähän heikko, kun se on vaate kesähelteelle, mutta sitten kuitenkin oli liian paksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin neuloin joskus lyhythihaisen paidan paksusta langasta ja ei oikein toiminut. Toisaalta Suomen kesä on myös mitä on, että vähän paksumpiakin vaatteita saattaa tarvita... :D Vaikka nyt on ollut kuitenkin kivat kelit :)

   Poista
 5. Hyviä ”teitä” tuli👍😁 En ole aloittanut vielä toppeja tekemään, lankoja kyllä ehkä löytyisi. Ja näinhän se käy minullekin usein, että sitä tuliaislankaa pitää ostaa.
  Itse olen kahvinjuoja, mutta joskus tulee himo teehen ja paahtoleipään appelsiinimarmelaadilla. Nordqvistin Teetaivas on minun mieleeni ja kun siellä on näitä ihania nimiä; Sadepäivän ilo, Uskollinen ystävä jne🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, tuliaislanka on melkeinpä pakollista :) Minäkin olen kahvinjuoja mutta nyt välillä saatan juoda aina teetäkin, kiitos teevinkeistä, täytyy laittaa ne ylös, kun tulee seuraavan kerran teetarve :)

   Poista